Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Bjuv

(M) vill anstälal överförmyndaransvarig

Moderaterna i Bjuv föreslår i en motion till kommunfullmäktige att en tjänsteman med ansvar för överförmyndarfrågor rekryteras till kommunen. Moderaterna tror att närheten är en viktig faktor för snabb handläggning och man påpekar att kraven på myndigheten ökar och liksom antalet ärenden. Man tror också att det skulle bli lättare att hitta gode män.

Gode mannen förnekar att ha styrt röstning

Den gode mannen förnekar att hon skulle ha försett paret med valsedlar eller hjälpt dem att kryssa för hennes namn, utan endast förklarat hur man röstar.

"De kan lägga en ny röst på valdagen"

Det par som fick "hjälp" av en god man att rösta på denne i kommunvalet kan lägga nya röster på valdagen. Det påpekar valnämndens ordförande i Bjuv.

Så tycker partierna i Bjuv

Hur ska centrum förändras? Vilka partier vill samarbeta? Vilka är de
viktigaste valfrågorna? Svaren finns i vår valguide.

"Om det stämmer är det allvarligt"

– Så här får man inte göra, så här får det inte gå till. Om det stämmer är det mycket allvarligt, säger kommunstyrelsens ordförande i Bjuvs kommun, Stefan Svalö (S).Och stämmer det som Karl-Erik Andersson berättar så har den utpekade politikern brustit i omdöme.– Man måste hålla sig neutral när man informerar om hur man gör när man röstar. Och vi har ju något som heter valhemlighet i Sverige.

Otillbörligt verkande vid röstande

Hur det ska gå till när man röstar är styrt genom lagar och det finns ett brott som heter otillbörligt verkande vid röstning, den som gjort sig skyldig till det kan dömas till böter eller upp till sex månaders fängelse.Helena Ihrstedt på valmyndigheten får höra Karl-Erik Anderssons beskrivning av hur han och hans flickvän röstade. Hon tycker att det låter som ett brott mot lagen.

S-märkt god man "hjälpte" Karl-Erik att rösta

På kommunhuset i Bjuv fick Karl-Erik Andersson och hans flickvän "hjälp" att rösta av flickvännens gode man, en (S)-märkt kommunpolitiker.

Syftet annorlunda i Helsingborg

Sedan minst två mandatperioder tillbaka redovisar utvecklingsnämnden i Helsingborgs kommun kostnaderna för försörjningsstöd så att man kan se hur mycket som betalas ut till nordiska och utomnordiska hushåll.Varför är det så?– Vi började med det för längesedan. Då hade vi många fler utomnordiska med försörjningsstöd och vi ville se om vi kunde få ner siffrorna, säger Kjell Lundin (S), vice ordförande i nämnden.

(M) vill anställa överförmyndaransvarig

Moderaterna i Bjuv föreslår i en motion till kommunfullmäktige att en tjänsteman med ansvar för överförmyndarfrågor rekryteras till kommunen. Moderaterna tror att närheten är en viktig faktor för snabb handläggning och man påpekar att kraven på myndigheten ökar och liksom antalet ärenden. Man tror också att det skulle bli lättare att hitta gode män.

Visionsprocessen går vidare

Under hösten fortsätter diskussionerna om hur Bjuvs centrum ska utvecklas, två seminarier och en studieresa är inbokade för kommunfullmäktiges ledamöter.

Föreläggande mot hästägare

Vid två tillfällen i år har länsstyrelsen gjort kontrollbesök hos en hästägare i Bjuvs kommun. I samband med inspektionerna visade ägaren en ny lösdrift, ett stallsystem där hästarna går fritt, som skulle användas till vintern eftersom det inte finns någon annan godkänd förvaring för hennes två hästar.

Singelolycka på väg 109

En personbil körde vid 18.10-tiden på torsdagskvällen av vägen i en kurva på väg 109 vid Böketofta.

SD-förslag fick kommunstyrelsen att gå i taket

Sverigedemokraterna vill att försörjningsstödet ska redovisas så att man kan se hur stor del som betalas ut till utomnordiska och nordiska invandrare. Förslaget har fått övriga partier att gå i taket.

Nystart för pysselverkstad

På måndag är det nystart för pysselverkstad i församlingshemmet i Billesholm. Den är igång sex måndagar under hösten mellan klockan 14.00 och 15.30 och är öppen för barn mellan 6 och 8 år. Föranmälan krävs, den gör man på telefonnummer: 042-731 06. Det kostar 100 kronor att delta.

Arbetsledare misstänks ha tafsat på skolflicka

En man i 40-årsåldern åtalades på fredagen för att ha tafsat på en skolflicka på sin arbetsplats.Flickan sommarjobbade på arbetsplatsen där mannen vid tillfället var gruppledare. För polisen har flickan berättat att mannen under en bilfärd tog och klämde på hennes stjärt och lår.

Barnteater på biblioteket

I dag klockan 11 blir det barnteater på biblioteket i Bjuv, "Krokodilen i filen" heter föreställningen som framförs av Sagofén Isadora. Den handlar om Teo, som är mer ledsen än glad. Hans mamma bara stressar och skäller. Men en dag kommer en krokodil upp ur Teos fil, som försöker göra Teo glad med trolleri och krokodilen i filen-sången. Föreställningen är för barn i åldern 3 till 5 år och kostar 20 kronor per barn.

Längre cykelväg krävs i Nybrodal

Sedan i våras finns det en gång- och cykelväg på Billesholmsvägen fram till Ljungsgårdsvägen. Nu vill de boende i Nybrodal att resten av sträckan också ska byggas om, den bit som de tycker är den mest trafikfarliga och mest i behov av en GC-väg.

Stor polisinsats vid Söderåsens djurpark

På torsdagsmorgonen inleddes en stor polisinsats vid Söderåsens djurpark
utanför Billesholm. Två piketbussar, med poliser med dragna vapen på taket,
tog sig in på området. Orsaken till polisinsatsen är fortfarande
oklar.

Osäkert om 49-åringen kan höras

Den 49-åring som vårdas med allvarliga skallskador i Lund har tidigare utsatts för grov misshandel.

Stefan Svalö hoppas bli regionråd

Många kandidater konkurrerar om regionrådsposten som blir ledig efter Uno Aldegren (S). Stefan Svalö är en av dem.