Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Kristianstad

Nyheter från Kristianstad

Behållare för pantburkar ska öka återvinning

Nu kan man sopsortera sin pantburk eller PET-flaska redan på stan i Hässleholm. Avlånga behållare har satts upp bredvid papperskorgar och tanken är att pantburkarna ska läggas i behållarna istället för att hamna bland allt det andra skräpet i papperskorgen. Den som sen vill kan plocka upp burken ur behållaren och panta den.

Mikroalger ska odlas i Simrishamn

Livsmedel, kosttillskott eller bränsle. Odlade mikroalger kan användas till alltsammans. I morgon invigs Marint centrum i Simrishamn och ett av företagen som flyttar in där sysslar med just detta.

Ny majoritet klar i Östra Göinge

Nu är det klart att Östra Göinge kommun kommer att styras av Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet den kommande mandatperioden. Det efter 36 år av Socialdemokratiskt styre i kommunen.

Död man hittad av orienterande ungdomar

En man har hittats död i en skogsdunge utanför Sjöbo. Mannen hittades av elever som var ute och orienterade. Det är oklart vad som ligger bakom dödsfallet, men polisen misstänker i nuläget inget brott.

Hon lotsar äldre inom kommunen

Från och med den här veckan så har de äldre i Båstad kommun fått en äldrelots de kan vända sig till om de skulle behöva hjälp med något.

Höga vindkraftverk oroar boende

Under onsdagskvällen ska kommunstyrelsen i Klippan ta ställning till vindkraftprojektet vi skogarna utanför Färingtofta i Klippans kommun. Motståndet är stort bland dem som bor i området.

28 sidor av Meryl Streep på torget i Kristianstad

En alldeles speciell skapelse tar idag onsdag plats på Stora Torg i Kristianstad. Det är en slags mobil konsthall som under två veckor visar en utställning som består av en massa klipp från Meryl Streeps filmer.

Elev kränkt och slagen - kommunen kritiseras

Barn och elevombudet kritiserar Simrishamns kommun för att ha åsidosatt sina skyldigheter, sedan en elev utsatts för kränkande särbehandling i flera år.

Knivmannen vädjade om hjälp dagarna innan dramat

Den 58-årige man som i måndags beväpnad med knivar ryckte en 2-åring från sin mamma och sedan höll gisslan under flera timmar, hade bara några dagar tidigare markerat att han inte var i psykisk balans.

Kurs hjälper folk få koll på pengar

Personer som har svårt att hantera sin ekonomi kan gå kursen Budgetskolan på IT-stugan på Gamlegården i Kristianstad. På kursen får kursdeltagarna lära sig att få översyn av sin ekonomi och göra beräkningar med hjälp av datorprogrammet Exel.

Dubbel glädje för Jakob

Jakob Johansson och Rögle hade en fin kväll när de slog Leksand med klara 3-0 i hockeyallsvenskans toppmatch i Ängelholm.

Hög klorhalt stängde simhall

Simhallen i Broby i Östra Göinge kommun är stängd tills vidare. Orsaken är att klorhalten i simbassängen är för hög.

Tredje förtalsdomen för Sverigedemokrat

Tingsrätten i Lund har dömt Sverigedemokraten Carina Herrstedt från Landskrona till ett skadestånd på 5 000 kronor för förtal.

Polisen saknar förklaring till gisslandramat

Polisen har fortfarande ingen förklaring till gisslandramat i Malmö på måndagen. Efter två timmars förhandlande övermannades den 58-årige mannen av polisen, som i dag är nöjd med sin insats.

Ensamma flyktingbarn välkomna i Simrishamn

Simrishamns kommun valde att utöka antalet platser för ensamkommande flyktingbarn för snart ett år sedan.

Hjärnsjukdom upptäckt hos får

Jordbruksverket har beslutat att spärra av en gård i Örkelljunga efter att en hjärnsjukdomen Nor 98 hittats hos en av fåren i besättningen.

Bjäresystrarnas verksamhet räddas

Region Skånes vårdcentral i Förslöv på Bjärehalvön får konkurrens av en privat vårdcentral på ett stenkasts avstånd från och med årsskiftet. På så sätt räddas den privata distriktssköterskemottagningen Bjäresystrarnas verksamhet kvar.

Madonnan åter på plats i Farstorp

Nu är Farstorpsmadonnan på plats i Farstorps kyrka norr om Hässleholm. När kyrkoherden i församlingen fick veta att det stått en madonnastaty i Farstorps kyrka före reformationen, kom han på idén att försöka få tillbaka den dit.

Kemira vill inte stoppa svaveldioxidtillverkningen

Kemira vänder sig mot Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps krav på att tillverkningen ska stoppas. Kemira Kemi anser att olycksriskerna vid svaveldioxidhanterningen på fabriken i Helsingborg är acceptabla.

Två anhölls för domarhot

En man och en kvinna har anhållits för hot i samband med den stora kopplerirättegången i Malmö. Hot har riktats mot domaren Monica Nebelius, som efter hotet hoppade av målet.