Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Gävleborgs län

gavleborg Gävleborg består av Hälsinglands och Gästriklands landskap och utgör därmed cirka 4 % av Sveriges yta. I länet finns ett blomstrande näringsliv, fina boendemöjligheter, variationsrik natur, ett spännande kulturliv, en högskola och många bra prestationer inom idrott. Länet kan bjuda såväl på djupa skogar, som kilometerlånga sandstränder, Mackmyra Whisky, som cirkuskonster i Furuvik, samt Kungsbergets skidanläggning och fantastiskt fiske. Du hittar med andra ord det mesta i länet! Gävleborgs län brukar även kallas för ”möjligheternas län”, tack vare den enorma potentialen i området.

Här hittar du nyheter från Gävleborgs län, oavsett vilken del av länet som intresserar dig. Vill du veta hur intaget till högskolan i Gävle gick? Vad som händer med arbetslösheten? Eller vill du läsa om sommarens turism och hur den påverkat regionen? Hos oss kan du ta del av alla nyheter från Gävleborg, både från små lokaltidningar till större dagstidningar.

Historiskt maktskifte i Ovanåker

I Ovanåkers kommun skrivs politisk historia då det nu står klart att en över 30 år lång Centerdominans bryts och det blir istället ny majoritet bestående av Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet och Folkpartiet.

Tre ungdomar misstänks för inbrottsvåg

Polisen är nu på väg att nysta upp flera fall i den serie av spektakulära inbrott som satt skräck i många söderhamnare den senaste tiden.

Stjärnsunds skola läggs ner

Utbildningsnämden i Hedemora beslutade i dag att skolan i Stjärnsund, nära Hofors, läggs ner redan höstterminen 2011.

Rubriceringen ändras till mord

I morgon torsdag blir det nya häktningsförhandlingar mot de tre män som är häktade för inblandning i Christian Larssons död. Åklagare Ann-Charlotte Bålman skärper rubriceringen till mord istället för människorov. Det var förra veckan som polisen hittade Christian Larssons styckade kropp dels i Älvkarhed utanför Alfta, dels nedsänkt i sjön Lill-Nien i norra Bollnäs.

SAIK vill behålla World Cup

För andra året i rad arrangerar Sandviken World Cup i Bandy i Göransson Arena. Bandyklubben SAIK har fått låna arrangemanget från Ljusdals BK eftersom man beslutat att cupen ska spelas inomhus, och cup-generalen Per Lodin säger i dag att SAIK vill behålla arrangemanget även i framtiden.

Fler lediga fritidshus i länet

Antalet lediga fritidshus i länet ökar. Just nu finns 217 fritidshus till salu i Gävleborg och det är en ökning med 19 procent jämfört med samma månad i fjol. Det visar färsk statistik från Bovision. Medelpriset för ett fritidshus i Gävleborg är knappt 800 000 kronor.

Skola hotas av nedläggning

Skolan i Stjärnsund i Dalarna, nära Hofors, kan komma att läggas ner, enligt ett förslag som utbildningsnämnden i Hedemora ska ta ställning till i dag.– Man känner sig lite ledsen, säger föräldern Sofia Olsson.

Hopp om konkurslöner för bärplockare

Hälsingeföretaget Lomsjö bärs ägare är sedan ett par veckor tillbaka försvunnen och företagskontot tömt. Något som drabbat 160 thailändska bärplockare i Västerbotten. Styrelsesuppleanten Olle Andersson från Edsbyn försöker nu få fram pengar genom att driva företaget i konkurs.

18-åring allvarligt skadad i olycka

En 18-årig man skadades allvarligt i en singelolycka på Forsbyvägen i Åbyggeby i Gävle sent i går kväll. Av okänd anledning körde mannen av vägen och voltade med bilen.

Man hällde bensin över poliser

I Stråtjära strax utanför Söderhamn greps i går kväll en 57-årig man misstänkt för försök till mord och olaga hot. I samband med att mannen skulle gripas i en lägenhet efter att ha hotat sin sambo blev han våldsam och kastade bensin över sig själv och två polismän.

Man hällde bensin över poliser

I Stråtjära strax utanför Söderhamn greps i går kväll en 57-årig man misstänkt för försök till mord och olaga hot. I samband med att mannen skulle gripas i en lägenhet efter att ha hotat sin sambo blev han våldsam och kastade bensin över sig själv och två polismän.

Miljoner delas ut i Gävle

Nu rullar miljonerna i Gävle. Det är Postkodlotteriet som är i stan och delar ut över 90 miljoner kronor till Gävlebor som har köpt lotter och har postnummer 802 54.

Ny hälsocentral på Alderholmen

Alderholmen i Gävle ska få en hälsocentral. Det föreslår de styrande politikerna i landstinget. Den nya hälsocentralen ska ge service till de boende på Gävle Strand och i stadsdelen Öster.

Miljarder till kommunernai regeringens budget

Regeringens budget som presenterades i dag innehåller bland annat tre miljarder kronor extra till kommunerna nästa år. Man satsar också på glesbygdskommuner i Norrlands inland.

18-åringar häktade för båtbrand

En 18-årig man häktades i går misstänkt för att ligga bakom branden på kryssningsbåten M/S Juliana i Gävle i somras. En annan 18-åring häktades i söndags misstänkt för samma brott.

"Dementa låses in i Ovanåker"

Socialstyrelsen har fått ta emot flera anmälningar om att senildementa blir inlåsta nattetid runt om i landets kommuner. Nu har även Ovanåkers kommun anmälts för att dementa låses in på gruppboendet Backa - ett äldreboende som består av tre hus som nattetid bemannas av två personer.

Vårdchef slutar efter kritik

Chefen för barn- och ungdomssjukvården i länet, Janet Kling, slutar efter bara ett år som chef. Det senaste året har flera förändringar genomförts i barn- och ungdomsvården, och flera anställda har öppet kritiserat förändringarna, och det har påverkat henne.

Hudiksvalls sjukhus rustas upp

Hudiksvalls sjukhus ska rustas upp för 40 miljoner kronor och få nyrustade operationssalar, en ny operationssluss och en ny sterilcentral. Det föreslog i dag landstingsmajoriteten.

Patienter ska få sövas in i döden

Patienter som är på väg att dö ska kunna ges läkemedel så att de i praktiken sover in i döden. Det säger de nya riktlinjerna om vård i livets slutskede som presenterades i dag. Det här var något som Lars-Olov Hammergård från Söderhamn ville. Han kämpade med sjukdomen ALS under sex år.

Christian Larssons kropp hade bränts

I morgon obduceras Christian Larssons kropp på Rättsmedicin i Uppsala för att bland annat försöka ta reda på dödsorsaken. Det har nu visat sig kroppen hade bränts innan den sänktes i sjön men polisen är förtegen med detaljer kring det. Under veckan kommer nya förhör att hållas med de tre häktade unga männen.