Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Norrbottens Län

norrbotten Att Norrbottens län är kontrasternas län är tydligt. Här hittar du allt från det högsta fjället i landet, Kebnekaise, till den djupaste sjön, Hornavan. Lika gärna som att man tar sig ett dopp i något av havsbaden längs Bottenvikskusten, åker man skidor i pudersnötäckta fjällsluttningar. Här finns stora naturtillgångar, en kulturell mångfald och många skarpa kontraster, vilket gör länet mycket unikt. Du hittar både högteknologi och vildmark, ljusa nätter med midnattssol, städer och glesbygd. Malm, stål, vattenkraft och skog är viktiga faktorer, inte bara för Norrbotten utan för hela landet. Norrbotten är till ytan det största länet i Sverige. Kända orter är bland annat Luleå, Piteå, Boden och Kiruna.

Vill du ta del av nyheter från Norrbottens län? Söker du information om det senaste inom kultur, nöje, idrott och lokala nyheter från Norrbotten som politiska beslut eller olyckor? Här samlar vi både nyheter från lokala tidningar och från de större rikstäckande, allt smidigt samlat på ett och samma ställe.

Buss och personbil kolliderade

En person har först till sjukus efter morgonens krock mellan en bil och en buss mellan Selet och Mockträsk. Personen färdades ensam i personbilen och klämdes fast.

Osäkert för lärarutbildningen

Lärarutbildningen vid Luleå tekniska universitet kan komma att läggas ned. Den 15 december ska Högskoleverket besluta om vilka universitet, som får examensrätt i lärarutbildning från nästa år och det är kvaliteten på utbildningen, som avgör.

Misshandlad flydde till granne

En 52-årig man greps i natt i centrala Haparanda efter att ha misshandlat sin sambo. Kvinnan fick fly till grannen efter att sambon slagit henne.

Drograttfull stoppades

En personbil stoppades i natt av en polispatrull på Hamngatan i Piteå. Föraren var en kvinna i 20-årsåldern som nu är misstänkt för drograttfylleri.

"Vi behöver inte följa kryssen"

Socialdemokraterna i landstinget kommer inte att släppa in Bengt Niska från Pajala på en ordinarie plats i landstingsstyrelsen. Och det trots att han fick 20 procent av kryssen i sin valkrets. Valberedningen hänvisar till vallagen och hävdar att de inte behöver ta hänsyn till kryssen.

Svenska gruvor är säkra

I natt vid tretiden kom den sista gruvarabetaren upp ur det gruvschakt i Chile där han tillsammans med 32 kamrater suttit instängd i över två månader. Och efter gruvolyckan frågar sig många om något liknande skulle kunna hända i svenska gruvor.

Äldre kalasade i stadshuset

Under två dagar bjuds 200 personer från Kirunas äldreboenden in på en festlunch i stadshuset. Det är avslutningen på ett kostprojekt som har minskat undernäring bland de gamla.

Kommunalrådet tog saken i egna händer

Luleås kommunalråd Karl Petersen tog med sig sin gamla murarslev till höghusbygget på Lulsundsberget i dag.

Kraftinvesteringar spås minska

Om ungefär ett år införs olika elområden i Sverige. Införandet kan leda till en inbromsning av investeringar.

Djurparksvargar kan stärka stammen

Vargvalpar från nordiska djurparker kan bli de första tillskotten för att förstärka vår starkt inavlade vargstam genetiskt.

Beslagtagen sprit ges tillbaka

Hovrätten har beslutat att en 39-årig man i östra Norrbotten som fått 90 liter sprit beslagtagen ska få dryckesvarorna tillbaka.

Stugor fick besök av tjuvar

Tolv sommarstugor i Avasundet vid Kalix-Nyborg har haft inbrott under natten.

Sågverk hotas av vite

Arbetsmiljöverket har funnit farliga förhållanden vid Stenvalls Trä i Piteå och meddelar därför ett förbud enligt arbetsmiljölagen.

Trafikskolor vill kunna drogtesta

Trafikskolorna vill kunna drogtestasina elever framöver. I ett första pilotprojekt från STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund, ska ett drogtestsystem införas på Västerbottens trafikskolor nästa år.

Skolmatsmiljö kritiseras

Parkskolan i Glommersträsk i Arvidsjaurs kommun måste förbättra arbetsmiljön.

Stål studeras i USA

SSAB har öppnat ett nytt center för forskning och utveckling i USA.

Jobben har blivit fler

Antalet lediga jobb som anmäldes till länets arbetsförmedlingar ökade något i september i år jämfört med september förra året.

Färre lärartjänster väntas

I veckan blev det klart att Karina Pettersson Hedman får tjänsten som ny skolchef i Luleå. Idag jobbar hon som skolchef i Boden.

Sameskolan byggs ut

Barn- och elevantalet i den samiska förskolan och vid sameskolan i Kiruna ökar.

Fårägare lät djuren svälta ihjäl

I dag är det rättegång i Kalix mot en fårägare som låtit 14 får svälta ihjäl.