Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Värmlands Län

värmland Värmlands län kan skryta med att sträcka sig genom hela fem klimatzoner. Det betyder att du både har nära till slalombackar och skärgård, beroende av var du befinner dig i länet. Skog och vatten är det som dominerar Värmlands län, här finns bland annat landets största sjö Vänern, samt över 6000 mindre sjöar. Fiskemöjligheterna är goda, samt tillgången till djupa skogar. I länet finns också över 11 000 fornlämningar. I övrigt har Värmlands län mycket att bjuda på, från musik, kultur och idrott, till ett starkt föreningsliv och mängder av bra restauranger. Över 270 000 bor i länet och kända städer är Karlstad, Kristinehamn och Arvika.

Oavsett vilken typ av nyheter från Värmland som du söker hittar du dem här. Vi har samlat alla nyheter från Värmlands län på ett och samma ställe, allt från idrott, kultur, nöje, politiska beslut och olyckor. Vi har nyheter från både lokaltidningar och rikstäckande tidningar.

Kommunen bidrar till konstgräsplan i Torsby

När Konsum ville bygga nytt på den platsen där Torsby IF:s huvudarena ligger föddes tankarna om en konstgräsplan. Och på tisdagen togs beslutet om att kommunen går in med totalt 1,5 miljoner kronor till projektet.

Hagfors vann mot Fröjered

– I dag hade vi det rätta flytet med oss, särskilt i tredje perioden, berättar Hagforstränaren Lasse Eklund. Men trots dessa ord började dock matchen knackigt för de gästande värmlänningarna.

Rattfylleriet minskar

Under förra veckan gjorde polisen en storsatsningen mot rattfylleri. Extra många kontroller genomfördes på de värmländska vägarna.

Förseningar för tågen

Tågtrafiken till och från Stockholm har drabbats av stora problem under tisdagen. Det har också orsakat förseningar i trafiken till Värmland.

Strömavbrott i Tolita

Ett strömavbrott har inträffat i Tolita, Kil. Enligt Fortum handlar det om 720 kunder som inledningsvis blivit av med strömmen.

22-åring greps med knark och startpistol

Tullen i Hån grep på tisdagseftermiddagen en 22-årig svensk, som nu misstänks för narkotikasmuggling och vapenbrott.

Första segern för Precious Woman

De värmländska gästerna höll sig väl framme vid Drammens lunchtrav under tisdagen. Bäst gick det för Tomas Andersson-tränade Precious Woman, som vann den tredje V5-avdelningen.

Två åtalas för lasepekarbrott

Två 19-åringar i Kristinehamn har åtalats misstänkta för brott mot strålskyddslagen samt misshandel eller framkallande av fara för annan.

Tredje raka för Lady Coron

Årjängshästen Lady Coron har visat storform på slutet och under tisdagen tog hon en ny seger.

Försäkringskassan får sämst betyg av företagarna

Sveriges småföretagare har betygsatt myndigheterna. Sämst betyg i Värmland när det gäller service och bemötande får försäkringskassan. Bolagsverket, tätt följt av Skatteverket, får högst betyg.

Vintervärmland i bilder

Vintern och kylan ligger tung över Värmland, och några av nwt.se:s läsare har dokumenterat detta.

Tomtestipendium till elever på Lärcenter

Klass 8 D på Forshaga Lärcenter har fått ett stipendium på 2 000 kr från föreningen Tomtens vänner.

Tv-spel stals från fritidsgården

Ett tv-spel värt 2 500 kronor stals från fritidsgården i Munkfors natten mellan 16 och 17 december.

Scana och Queep bildar nytt bolag

Scana Industrier och Queep Group bildar ett nytt bolag i Motala. I bolaget ingår utrustning och kompetens som tidigare varit en del av Motala Verkstads axelverkstad.

Sprit och teknikprylar stals vid inbrott

Ägarna till ett fritidshus utanför Säffle utsattes i slutet av förra veckan för ett inbrott.

Fler bussar till Karlstad inför jul

Swebus sätter in fler bussar från Göteborg till Karlstad för julresenärer som är lite sent ute. – Det är hårt tryck på bokningarna på resor från Göteborg till Karlstad inför jul, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Förutom att vi kör fler bussar på de avgångar vi har planerat sen tidigare, så väljer vi även att sätta in nya kvällsavgångar. Så för alla som är ute i sista stund har vi platser kvar på denna sträcka.

Två döms för att ha smugglat hasch

Fyra gånger smugglade mannen och kvinnan hasch från Danmark till Sverige. Nu döms han till fängelse – hon till skyddstillsyn.

Storforskvinna friad från mordbrandsförsök

En kvinna i Storfors har av tingsrätten friats från misstanke om försök till mordbrand.

"Kulon" och kompani vill inte bråka

– Vi har inte för avsikt att starta något krig. Det säger Färjestads Bo ”Kulon” Lennartsson, tournament director för European Trophy. Detta med anledning av Svenska Ishockeyförbundets negativa inställning till tidpunkt för försäsongsturneringens slutspel.

Framgång för Communicare

Ungdomsorganisationen Communicare i Värmland har sin finansiering säkrad fram till 2013, men det mesta är projektpengar som alltid är styrda för sitt ändamål. – Vi skulle behöva mer fria medel och därmed kunna expandera ytterligare. När statsminister Fredrik Reinfeldt besökte oss förde vi frågan på tal. Vi får se vad som händer framöver, säger Markus Hjalmarsson, verksamhetschef i Communicare.