Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Västra Götalands Län

västra götaland Västra Götaland kan bjuda både på en unik skärgård och på livlig storstadsmiljö. Här finns även glesbyggd, slätter, djupa skogar och mängder av historiska minnesmärken. Företagen i regionen är starka och befinner sig inom en rad branscher, lika gärna traditionell industri som modern datateknik. Både handel, sjöfart, skogsbruk, jordbruk och tillverkningsindustri är idag viktiga delar av Västra Götalands län. Ser man till kultur, turism och fritid märks många områden, särskilt turismen under sommartid med båt- och badliv, samt fiske. Göteborg kan i sin tur bjuda på ett rikt nöjesliv med hög puls. I hela Västra Götalands län bor 1,5 miljoner, i Göteborg runt 500 000.

Här samlar vi alla nyheter från Västra Götalands län på ett och samma ställe. Du finner nyheter från Västra Götaland inom alla områden, vare sig det gäller politiska beslut, nöjen, sportresultat, brott och olyckor. Nyheterna kommer både från lokala tidningar och från stora rikstäckande.

Stort pådrag i Mark efter försvunnen kvinna med barnbarn

Ett stort polispådrag sattes in i spaningarna efter en kvinna och ett litet barn som försvunnit i skogarna runt Hajom under torsdagen.

Kvinnan, i 60-årsåldern och boende i trakten, gav sig ut i skogen vid 10-tiden på förmiddagen.

Med sig hade hon sitt tvååriga barnbarn som hon körde i en sulky.

Vid halv två-tiden slog kvinnan själv larm via mobil att hon gått vilse. Hon uppgav att hon inte kände igen sig och befann sig omgiven av höga träd, uppger polis.

17-åring friad och fälld för hot att bränna ned Norrby

17-åringen som i ett möte med polisen sa att Norrby skulle brännas ned har friats från olaga hot.

Däremot fälldes han för olaga hot sedan för att vid ett annat tillfälle ha hotat att bränna ned både Norrby och polishuset.

I samband med oroligheter på Norrby i somras ordnades ett möte på Norrby fritidsgård mellan ungdomar i området samt representanter för polis och sociala myndigheter.

Person påkörd vid Kulturhuset

En kvinnlig fotgängare blev påkörd av en bil i korsningen mellan Åsbogatan och Sturegatan i Borås vid 12.25-tiden.

En person fördes till Borås lasarett med okända skador.

Borås Wäfveri tillbaka till Borås

Efter tre år i "exil" flyttar Borås Wäfveri tillbaka huvudkontoret till Borås.

Sedan 2007 har det legat i Göteborg.

Inflyttningen i de nya lokalerna i Borås kommer att ske den 1 februari nästa år.

"De nya lokalerna är bättre anpassade till företagets verksamhet och betydligt mindre än idag", heter det i ett pressmeddelande från företaget.

Flytten tillbaka till Borås beskrivs som ett led i företagets fortsatta utveckling samt inledningen till att åter profilera Borås Wäfveri som varumärke.

Två Boråsungdomar åtalas för att ha ljugit under rättegång

Två män, 17 och 19 år gamla, har åtalats för mened.

Ungdomarna var vittnen i en rättegång mot en man som stod inför rätta för olovlig alkoholförsäljning. Vid rättegången hävdade de dock att de aldrig hade köpt alkohol av mannen, trots att de hade sagt en helt annan sak i de tidigare polisförhören.

Ungdomarna nekar till anklagelsen om mened.

Företagare åtalad för bokföringsbrott

I sammanlagt 31 månader misskötte en företagare i Borås sin bokföring.

Nu åtalas han för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Företagaren, som driver en butik i Borås, struntade under perioden från sommaren 2006 till början av 2009 helt eller delvis i att bokföra affärshändelser samt insättningar och uttag från företagets konton. Företaget har under perioden har intäkter på mer än tre miljoner kronor.

MP i Borås stänger dörren för alliansen: "Inte en chans"

Miljöpartiet stänger dörren för samarbete med allianspartierna.

I går kväll beslöt medlemmarna att gå vidare med samarbetet med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Vägvalet.

– Vi fastställde att det blir ett minoritetsstyre, säger Tom Andersson (MP).

– Vi har stängt dörren för alliansen och ser inte en chans till samarbete.

Nästa steg menar han nu blir att MP, S, V och Vägvalet bjuder in allianspartierna till överläggningar för att diskutera hur man skall göra för att hålla Sverigedemokraterna utanför en vågmästarroll.

Trafikolycka vid Hultamotet

En trafikolycka inträffade vid Hultamotet, uppe på bron över riksväg 40, vid 07.40-tiden.

Det var en bil från Göteborgshållet som skulle mot sjukhuset som fick sladd och körde av vägen. Enligt stabschefen vid räddningstjänsten blev ingen person skadad.

Teknikcollege på Vadsbogymnasiet

Vadsbogymnasiet i Mariestad blir Skaraborgs enda kommunala teknikcollege. Gymnasiet har blivit certifierat och är nu en av ett hundratal skolor i landet som kan kalla sig teknikcollege.

Liten chans att få stanna

Chanserna är små för att de 60-tal serbiska romer som bor i stugorna på Saltemads camping i Borås ska få stanna. Att känna sig trakasserad och förnedrad i sitt hemland är inte skäl nog enligt Migrationsverket.

Nya lägenheten var full av kacker- lackor: "Vi vägrar bo i det här"

Ulrika Björck och Timo Forsman flyttade in i sin nya lägenhet den 2 oktober. Några timmar senare flyttade de ut.

Orsaken – kackerlackor, ett allt vanligare problem i bostäder.

– Vi vägrar bo i det här, säger paret.

Ett tiotal kackerlackor, döda eller levande, har det nyinflyttade paret hittills hittat i lägenheten som var tänkt att bli deras nya bostad.

– Den största var nog fem centimeter lång, säger Timo och måttar mellan tummen och pekfingret.

Full fart i Boulognerskogen

Carina Holmström, Kerstin Åkerstedt, Pirjo Svegreus med hunden Eskil var först på plats och gick för Världens Barn runt sjön i Boulognerskogen i centrala Skövde. Just nu pågår vårt insamlingslopp och det är många som ställer upp.

Notan snart klar för Äventyrslandet

Äventyrslandet Kinnekulle kommer att kosta Götene kommun 27-32 miljoner kronor i år, visar en preliminär beräkning. Men enligt kommunens nye ekonomichef Bo Weldeborn kan siffran stiga.

Bilist med punktering flydde rånare

En bilist fick i går kväll punktering på E6:an mellan Uddevalla och Ljungskile. Precis när mannen hade lagat sin punktering stannade en skåpbil bredvid honom och flera personer klev ut.

Ovanlig krabbfångst förundrar fiskare

En annorlunda krabbfångst fick Andreas Hansson i sina tinor vid Svaberget utanför Smögen igår. I tinorna fanns runt 25-30 av den, i Sverige, mycket sällsynta rödögda krabban Necora Puber.

Tusen nya hyresrätter i allmännyttan

Nu ska takten att bygga hyreslägenheter i Göteborg öka.

Tusen lägenheter ska byggas nästa år, främst i attraktiva områden med få hyresrätter.

Kraftigt motstånd mot luftledningar

Två nya kraftledningar är planerade här i väst och motståndet mot luftburna ledningar blir allt kraftigare.

Rånades på bilen under pistolhot

En bilist som stannade vid Rollsbo i utkanten av Kungälv för att röka blev hotad med pistol av två män. De körde sedan iväg i bilistens bil.

Fick motorstopp - blev rånad

En bilist som fick motorstopp på E6 ungefär en mil söder om Uddevalla blev rånad. En vit skåpbil stannade och tre eller fyra personer klev ur. Men i stället för att hjälpa till så rånade de bilisten.

Förlust för Grästorp

Det blev förlust för Grästorp i hemmamatchen mot Kumla idag med 1-3.