Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Uddevalla

Uddevallabo tog tredjeplats i Yrkes-SM

I dag avgjordes Yrkes-SM i Göteborg där 200 ungdomar tävlar i yrkesskicklighet. Dieter Eckhardt, 23, från Uddevalla tog bronsplats i kampen bland kylteknikerna.

Markant ökning av älgar

När kommer älgen? Ja, nu kan den dyka upp när som helst. Det är hög tid för älgkorna att stöta ifrån fjolårskalvarna och då blir det en markant ökning av rörelse på vägarna.

Kvinna påkörd av personbil

En 22-årig kvinna blev tidigare i dag påkörd av personbil i korsningen Kurödsvägen och Nordmannerödsvägen i Uddevalla. Hon är just nu inlagd på Uddevalla sjukhus.

Invasion av ovälkomna kackerlackor

Ja, inte är de rara och de blir bara fler och fler. I takt med att vi reser mer får vi även med oss ovälkomna snyltgäster som kackerlackor. På saneringsfirmorna Anticimex och Nomor har de fullt upp.

200 cykelhjälmar till Uddevallabor

Under fredagsförmiddagen delade Alexander Molin och Jari Viinikainen ut cykelhjälmar vid Kampenhof i Uddevalla. Orsaken? De är rädda om Uddevallaborna.

Kvinna stal en blomma

En 30-årig kvinna togs på bar gärning när hon stal tvätt och andra saker i en tvättstuga på Skogslyckehemmet på torsdagsförmiddagen. Kvinnan släpptes efter förhör.

Äsperödselever saknar inflytande

Eleverna på Äsperödsskolan saknar läshörnor och vågar inte fråga om svåra ord som de hittar i texterna. Det påpekar Skolinspektionen i en granskning.

Glada skratt på PRO:s vårfest

Rolf Rodin, Lars-Eric Frendberg och mat – PRO:s vårfest är igång. Ett 80-tal pensionärer var på plats, borden dukade och stämningen på topp.

Åskan slog ner i sommarstuga

Åskan slog ner i en sommarstuga vid Äskedraget, norr om Uddevalla, på torsdagsmiddagen. Men det blev aldrig någon brand utan bara smärre skador.

Bankinbrott i Uddevalla

Under natten till torsdagen hade flera kontor i gamla Bacchanalenhuset i Uddevalla inbrott, bland annat drabbades SE-Bankens och Manpowers kontor.

Trafikstörningar på Uddevallabron

Under torsdagen öppnade åter Uddevallabron. Men i norrgående riktning är bron helt avstängd, därför får trafikanter dela på ett körfält.

Fängelse för knivskärning

Fängelse i ett år blev domen för den man som knivskar en annan man i magen i Strömstad. Uddevalla tingsrätt dömer honom för grov misshandel, medan åklagaren ansåg att det var ett försök till dråp.

S och V vill ta tillbaka förlorad mark

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill ragga tillbaka föräldrar från de förskolor som såldes ut. Ett sätt är att dra in hyreskontrakten för de privata företagen. Det är ett utgångsläge om de tar över styret i Uddevalla efter valet.

Vårdpersonal befarar ökad risk för olycksfall

Bräcke Diakoni vill minska bemanningen på Skogslyckehemmet med sju årsarbetare.
Orimligt, tycker personalen.
De kräver en konsekvensanalys och hotar med Arbetsmiljöverket.

Jens vill ha akuthjälp – tröttnade på att vänta

Jens Sahlin fick vänta i sex dagar på att få sin rullstol lagad.
Han skrev ett medborgarförslag om behovet av akut hjälp när hjälpmedel går sönder utanför kontorstid.

Sofia – en av många unga mammor

Antalet unga som skaffar barn i Uddevalla-området har ökat de senaste åren. En av dem är Sofia Koskela Larsson, 18 år, som fick sonen Loke för fyra veckor sedan.

Viktigt att ta kontakt med facket

Arbetsförmedlingen har liten kontroll på vilka företag som anlitar deras lokaler för rekryteringsträffar.
– Får man problem med en arbetsgivare är det en sak för parterna själva att jobba vidare på, säger Hans Berggren, sektionschef vid Arbetsförmedlingen i Uddevalla.

Tid för estetelever

Ett tips för nästa vecka. Ta er tid att se estetelevernas dansuppvisning på Östraboteatern.

Sommaren har kommit till Bohuslän

Nu är sommaren här. Det beror på att det har varit en dygnsmedeltemperatur på över 10 grader fem dagar i rad i Bohuslän.

Stöldförsök av fotbollsplan

Gräset är alltid grönast på fotbollsplanen. Speciellt om det är plastgräs. Och troligen har någon lockats av grönskan och förberett en stöld på Herrestads AIF:s nya plan.