Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Sotenäs

Små söta snöleoparder i Sotenäs.

Nyligen föddes tre snöleopardungar på Nordens Ark och trots att det lär ta mer än en månad innan de tre ungarna beger sig ut från lyan finns det bilder på dem.

Llentab storsatsar på hemmaplan

Llentab tar hem produktionen av sandwichpaneler.
Satsningen i Kungshamn säkrar arbetstillfällen och kan innebära återanställningar.
I går var det invigning av den nya fabriken.

Mordet i Kungshamn ännu olöst

Polisen har inte lyckats komma fram till hur Anders Karlsson i Kungshamn bragts om livet. Förhören fortsätter och nya uppgifter kommer in, men ännu saknas de viktigaste pusselbitarna.

Polisen flyttar in hos Räddningstjänsten

Polisen i Kungshamn flyttar till andra lokaler. Men verksamheten blir oförändrad. Och det ska även fortsättningsvis gå att besöka stationen fyra dagar i veckan.

Fria bussresor kostar 300 000 kronor

Sotenäs kommun har funderingar på att införa fria resor för personer som är bosatta i kommunen och som är över 75 år. På uppdrag av kommunen har Västtrafik gjort en kostnadskalkyl som innefattar fria resor under hela dygnet.

Seabased i startgroparnaför att bygga vågkraftverk

Planerna på en vågkraftpark i havet utanför Smögen går nu in i ett avgörande skede. 420 vågkraftaggregat med en produktion motsvarande årsförbrukningen av el för 1 300 svenska normalvillor planeras.
Miljödomstolen håller huvudförhandlingar på Folkets hus i Kungshamn den 26 och 27 maj.

Nordens ark får stöd för rovdjursinformation

Naturvårdsverket delar ut 6,5 miljoner kronor till rovdjursinformation. Rovdjurscentret De 5 stora, Rovdjurscentrum Grönklitt, sju intresseorganisationer och djurparker samt sju länsstyrelser får dela på anslagen.

Inga brott bakom pojkes död i bussolycka

Polisen är klara med förhören. Det finns inga misstankar om brott i samband med den tragiska trafikolyckan i Arslätt den 19 april, då en 17-årig pojke omkom.

Full fart på Fritidshemmens dag

11 maj är en dag för alla fritidshem i Sverige. I Sotenäs firades dagen gemensamt med aktiviteter på idrottsplatsen i Hunnebostrand. Nästan 200 barn från förskoleklass till årskurs 3 var med.

Spektakulär fisk hittad

En tre och en halv meter lång ormliknande fisk med stora ögon och långa spröt låter som en riktig fiskarskröna. Inte undra på att Kurt-Ove Eriksson först trodde det var en plastbit som låg och guppade i vattenbrynet.

Tvist efter försäljning av regnklädesfabriken löst

Tvisten mellan Sotenäs kommun och Göran Zaar är över. En överenskommelse har träffats, och de planerade förhandlingarna vid Uddevalla tingsrätt ställs in.

Kläder för 180 000 stals i Kungshamn

Tre män mellan 20 och 30 år gamla åtalas för att i mars i år ha gjort inbrott och stulit kläder, skor och väskor till ett värde av nästan 180 000 kronor i butiken 80 grader Nord i Kungshamn.

Vårfest med sumobrottning

After School ordnade med vårfest. Då sken solen och försommaren visade sig från sin bästa sida. Populärast av alla lekar var sumobrottningen.

Strandstädning med bättre förutsättningar

Kortsiktiga lösningar och svårt att planera. Så har verkligheten sett ut för kommunerna när det gäller strandstädning. Men sedan förra sommaren råder nya förutsättningar för kommunerna i norra Bohuslän.

Statligt stöd kan sätta fart på cykelvägar

Sotenäs kommun kan söka statligt stöd för att förbättra trafiksäkerhet och miljö på kommunala gator och vägar. Det är innebörden i en skrivelse som sänts från Trafikverket till Sotenäs kommun. Det kan till exempel handla om att rusta gång- och cykelvägar.

S i Sotenäs vill avskaffa de politiska nämnderna

Avskaffa alla nämnder och inför i stället politiska utskott under kommunstyrelsen. Det radikala förslaget lägger nu Socialdemokraterna i Sotenäs fram.

Fängelse för stölder av motorer

De två män som stått åtalade för båtmotorstölder på Smögen har fått sina domar. Fängelse i fem månader blev straffet för den ene och villkorlig dom samt böter för den andre.

Hunneboparken öppen även i sommar

Det blir en nöjessommar i Hunneboparken även i år. Premiärdatum är satt till 8 maj. En stor motorshow ska locka publiken.

Småbostäder på hjul - nytt boendekoncept för unga vuxna

Småbostäder på hjul. Ett nytt koncept, som kan ge yngre människor en möjlighet till en första bostad på Västkusten. Satsningen kan också ge flera nya arbetstillfällen i Sotenäs, genom en säljkanal till Norge.

Nästa generation i fokus i 1-maj tal

Mindre klasser, fler lärare och mer satsning på praktikplatser. Fokus låg på barn och unga när riksdagsledamot Kenneth G forslund och oppositionsråd Britt Wall 1 maj-talade i Hunnebostrands folkets park.