Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Stockholms Län

stockholm I Stockholms län hittar du inte bara stortstadspuls och ett aktivt kulturliv, här finns också den vackra skärgården och ett relativt bördigt skogs- och jordbruk. Här finns också världens första nationalstadspark som är skyddad enligt särskilda regler. Stockholms län ligger i östra Svealand och har närmare 2 miljoner invånare. Detta betyder att nästan var femte svensk bor här. I länet ingår delar av Södermanland och Uppland, kända orter är, förutom Stockholm, också Södertälje, Täby och Upplands Väsby. I själva huvudstaden sitter Sverige regering och riksdag, en mängd myndigheter och våra kungahus. Nästan en fjärdedel av alla våra företag återfinns i Stockholms län.

Vill du läsa färska nyheter från Stockholms län? Här samlar vi alla nyheter från Stockholms lokaltidningar, men också artiklar från landets rikstäckande tidningar. Du hittar allt som finns skrivet om Stockholms län, praktiskt samlat på en och samma plats.

AIK stänger av Dulee Johnson

AIK fotboll stänger av mittfältaren Dulee Johnson tills vidare. Johnson riskerar därmed att missa viktiga matcher i AIK:s kamp för nytt allsvenskt kontrakt.

Chef säljer aktier

Chefen för radiumhemmet Roger Henriksson beslutade igår att sälja sina aktier i det privata rådgivningsföretaget 2ndView.

Centerpartists som firade med Sverigedemokrater får sitta kvar

Den politiker i Centerpartiet i Stockholm som gick på Sverigedemokraternas valvaka, skakade hand med Jimmie Åkesson och gjorde tummen upp inför tv-kameran kommer att sitta kvar som ersättare i Stockholms Centerns distriktsstyrelse.

Bortförda barn åter hos mamman

De två barn som fördes bort från Junibacken den 9 oktober är nu åter hos sin mamma. Pappan lämnade själv över barnen till polisen.

Vibyskolan samlade in mest pengar

Det blev Vibyskolan i Sollentuna som drog in mest pengar i länet till insamlingskampanjen Världens barn. Skolor runt om i landet har tävlat om att samla in så mycket pengar som möjligt till behövande barn. Eleverna på Vibyskolan lyckades samla in 36 770 kronor till Världens barn.

Snusk i restaurangkök allt vanligare

Stockholm Stad har stängt rekordmånga krogar i år på grund av dålig hygien i köket. Dubbelt så många i år har stängt jämfört med i fjol.

Kristina Alvendal (M) hoppar av

Det moderata stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal avgår. Kristina Alvendal har varit borgarråd i den borgerliga majoritet som har styrt i Stockholms stadshus de senaste fyra åren. Vad hon ska arbeta med nu har hon inte bestämt.

Två spelare lämnar Bajen

Damallsvenska Hammarby förlorar två spelare mitt under kampen för att undvika nedflyttning. Både Nazanin Vaseghpanah och Daniella Chamoun bryter sina kontrakt och lämnar Bajen.

Plan tvingades landa på Arlanda

Ett plan på väg från Moskva till New York tvingades gå ner på Arlanda vid halv ett idag på grund av en stökig passagerare ombord.

Ny trend med sting i storstäder

Biodling var länge en syssla som lockade allt färre entusiaster. Men nu har trenden vänt – framför allt i storstäderna. Antalet biodlare ökar för första gången under 2000-talet och de surrande kuporna kan ses i så väl villaträdgårdar som i koloniområden.

Alliansen oense om sjukregler

Folkpartiets sjukvårdslandstingsråd i Stockholm Birgitta Rydberg är mycket kritisk mot den nya socialförsäkringsministern Ulf Kristerssons uttalande i Ekot i morse då han sa att förändringarna i sjukförsäkringen ligger fast. Rydberg anser att regklerna måste ses över skyndsamt. De hårdare reglerna för sjukskrivna som infördes under förra mandatperioden har kritisterats hårt för att svårt sjuka människor kommer i kläm.

Hon är Årets Ruter Dam

Apotekets koncernchef Ann Carlsson har utsetts till Årets Ruter Dam. Ann Carlsson från Vällingby i västra Stockholm är den kvinna som befordrats till Sveriges mäktigaste chefspost under året, enligt juryn.

Allt fler inbrott i lägenheter och källarförråd

Inbrotten i villor och radhus minskar, medan inbrotten i lägenheter och källarförråd ökar.

Salmonellasmittad kyckling dras tillbaka

Butikskedjan Lidl återkallar ett parti hel djupfryst kyckling, sedan prov som tagits av Livsmedelsverket visat risk för salmonellasmitta.

Fler lediga jobb i länet

Under september månad anmäldes fler lediga jobb till arbetsförmedlingen i länet jämfört med samma månad förra året.

Helikopterpiloten överklagar fängelsedomen

Den 35-årige man som dömts till sju års fängelse efter helikopterrånet i Västberga södra Stockholm i fjol är först med att överklaga sin dom. I förra veckan dömdes ytterligare sex män för inblandning i rånet.

Politiker misstänks för våldtäkt mot barn

En politiker med kommunalt uppdrag i Stockholmsregionen åtalas för våldtäkt mot barn. Enligt åklagaren har politikern begått sexuella övergrepp mot en 14-årig flicka vid ett femtontal tillfällen i år.

Mindre uppläpp av lustgas

Södersjukhuset ska minska utsläppen av lustgas på förlossningskliniken. Mer än hälften av alla kvinnor använder lustgas som smärtlindring när de föder barn. Bieffekterna är små för mamman, men inte för miljön.

Ytterligare kritik mot Danderyds sjukhus

Vården vid Danderyds sjukhus i Stockholm får hård kritik av Socialstyrelsen efter flera oanmälda inspektioner. Den pekar bland annat på att överbeläggningar har accepterats som ett normaltillstånd.

Misstänkt för krigsbrott inför rätten idag

Idag startar rättegången i Stockholms tingsrätt mot en 43-årig man från Bosnien som misstänks för krigsbrott.