Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Hallands Län

halland Hallands län ligger på vackra västkusten och residensstaden är Halmstad. Falkenberg och Varberg är två andra välkända städer i området. De flesta i länet bor längs kusten där det till största del är jordbruksbygd. Inlandet består i sin tur av skogsbygd. Hallands län bjuder på variation inom de flesta områden och invånarna i länet anses vara mycket aktiva föreningsmässigt. Inom kulturlivet finns både orkestrar, teatrar, museer och bibliotek. Näringslivets utveckling är i sin tur god, medan arbetslösheten är relativt ojämnt fördelad mellan de olika kommunerna. Halland kan bjuda på mycket sevärt, som den slående Hallandsåsen med dess vackra utsikt, eller västkustens salta vatten som inbjuder till mängder av spännande aktiviteter.

Söker du nyheter från Hallands län? Här hittar du nyheter från Hallands lokaltidningar, samt från de större dagstidningarna. Du kan läsa om de senaste mötena i kommunhuset, om lägenhetsbranden från igår kväll eller ta del av recensionen från helgens konsert.

Kriminalvården går till botten med Styrmansgården

Kriminalvården utreder samtliga 38 placeringar och vistelser som skett vid behandlingshemmet Styrmansgården i södra Halland sedan 2007. Detta efter avslöjanden om allvarliga fel vid behandlingshemmet.

Rätt praktikant på rätt ställe

Alla praktikplatser i Kungsbacka kommun samordnas i en praktikbank. På så sätt hoppas man att företagen ska hitta rätt rätt person till rätt plats.

Kritik mot avverkning i reservat

Länsstyrelsen går alldeles för hårt åt mot Haverdals naturreservat norr om Halmstad. Det tycker ett par engagerade personer som ifrågasätter den nya skötselplanen som är på gång för området.

Pengar minskar vindkraft-motstånd

Motståndet mot nya vindkraftparker i Halland är stort på många håll. Men det hade inte behövt vara så. Information och ekonomisk vinning är två sätt att få invånarna med sig menar Mikael Jonasson, kulturgeograf på Högskolan i Halmstad.

Essunga hjälper Hylte höja betygen

Hyltes skolelever har haft bland de sämsta avgångsbetygen i Sverige. Nu vänder sig kommunledningen till Essunga i Västergötland för att få hjälp med att vända utvecklingen. Där har man förut haft samma låga betygsnivå som Hylte, men lyckats bli en kommun med toppresultat.

Stöldhärvan växer

Den sydhalländska stöldhärvan växer. I dag greps ytterligare en man i södra Halland som tros har kopplingar till den liga som polisen grep förra veckan.

Ytterligare en gripen för guldrån

Ytterligare en tonåring, en 17-årig pojke från Falkenberg, har anhållits misstänkt för att ha varit med vid rånet mot Albrekts Guld på Eurostop i Halmstad förra måndagen. 17-åringen greps på onsdagsmorgonen och anhölls senare på dagen.

Säsongen för Isa är slut

Nu är första säsongen för fartyget Isa slut. Isa är en nybyggd kopia av fraktfartyget Isa som trafikerade sjön Lygnern mellan Sätila och Fjärås i början av 1900-talet. Ännu finns ingen brygga vid Fjärås i dag för eldrivan Isa, men förhoppningen är att det ska finnas till nästa år.

Tjuvfisket fortsätter i Kattegatt

Trots all uppmärksamhet sedan Greenpeace anklagade danska fiskare för systematiskt tjuvfiske i Kattegatt i slutet av augusti, så fortsätter tjuvtrålandet nära Hallandskusten.

Nytt jägarbrott förbryllar

Polisen i Halland har hamnat i bryderi om hur man ska rubricera ett nytt brott som uppstått som en följd av älgjakten.

Domarna hotar med strejk

Fotbollsdomarna i Halmstad Domarklubb hotar med att sluta döma på Sannarps Idrottsplats i Halmstad i fortsättningen. Bakgrunden är att Domarklubben tröttnat på att det inte finns några omklädningsrum till domarna.

23-årig man anhållen i Laholm

En 23-årig man från Mellbystrand i Lahom har anhållits, misstänkt för narkotikabrott och grovt vapenbrott. Polisen kan i nuläget inte bekräfta om mannen har någon koppling till den sydhalländska stöldliga som polisen håller på att rulla upp efter ett tillslag i Veinge i torsdags.

17-åring våldtog kvinna - hotade med svärd

En 17-årig pojke från Halmstad åtalades i dag misstänkt för grov våldtäkt. Pojken ska i somras brutit sig in hos kvinnan och hotat henne med svärd och knivar.

Alger växer av läkemedel i avloppet

Rester av läkemedel som når vattendragen via människors urin och reningsverken skapar tillsammans en kraftig tillväxt av mikroalger i våra vattendrag.

Lastbil fast i viadukt

Vid halv åttatiden i morse fastnade en lastbil i viadukten på Lasarettsvägen i Falkenberg, eftersom den var för hög för valvet. Byggnadsarbetare håller just nu på att såga loss fordonet. Det råder totalstopp på Lasarettsvägen, som ligger vid avfarten från gamla E6. Trafiken på gamla E6 är dock inte påverkad. Ingen person skadades vid händelsen.

Tummen ner för ett Regionens Hus

Idén med att bygga en förvaltningsbyggnad i Falkenberg åt den nya Regionen faller inte i god jord hos ledande landstingspolitiker.

– Den närmaste tiden är det inte aktuellt.

Motståndet ökar mot vindkraft

Samtidigt som det centralt talas om utbyggnad av vindkraften så hårdnar motståndet mellan exploatörer och den lokala befolkningen. Också långt upp i regeringen märker man av en ökande klyfta.

Kungsbyggets skidbackar öppnar

Det finns planer på att öppna skidbackarna i Kungsbygget på Hallandsås igen i vinter.

S hoppades på MP in i det sista

Socialdemokraternas kommunråd Anders Rosén är inte jätteförvånad över att Miljöpartiet valde att samarbeta med de borgerliga, även om han hoppades på en rödgrön uppgörelse in i det sista.

Tuffare militär utbildning

Hundra personer från hela Sverige främst pluton- och kompanichefer samlades på LV6 i Halmstad på tisdagen för att förbereda den nya grundläggande militära utbildningen som nya rekryter ska genomgå med start nästa år.