Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Jämtlands Län

jämtland Jämtlands län är för många förknippat med fantastiska skidbackar och Storsjöodjur. Den slående naturen är varierande och bjuder på allt från blåbärsskogar till höga fjäll. Samtidigt har du storstaden bara ett par timmar bort, vilket gör att många faktiskt pendlar till Stockholm för jobb. I länet ligger dock inte många större industrier, så turistnäringen och många småföretag hör till de stora inkomstkällorna. Mittuniversitetet i Östersund lockar många till Jämtland, här studerar runt 15 000 studenter och campus finns också i Sundsvall och Härnösand. I Jämtlands län ingår landskapen Jämtland, Härjedalen och delar av Hälsingland och Ångermanland.

Letar du stora och små nyheter från Jämtlands län? Vill du hålla dig uppdaterad med det senaste, oavsett nyhetsområde? Hos oss hittar du alltid färska nyheter från Jämtland, vare sig det handlar om de senaste kommunmötena, vägpaketen, olyckor, idrottsprestationer, kulturella evenemang eller brott.

Radioklassiker försvinner -På reine jamska läggs ner

Programmet På reine jamska kommer att försvinna i sin nuvarande form ur P 4 Jämtland vid årsskiftet och Bo Oscarsson slutar som programledare för den programpunkten.

EM-kval väntar för Isak Starlander

En ung fotbollspelare från länet får landslagsuppdrag. Målvakten Isak Starlander, IFK Östersund, är ensam norrlänning i P 16-landslaget som under nästa vecka spelar tre EM-kvalsmatcher mot England, Polen och Georgien. Samtliga matcher spelas i Georgien.

Flyktingungdomar vill hinna allt

De ensamkommande flyktingungdomarna i länet har stora förväntningar på sig, när de skickas till Sverige. Frågan är om skolan kan leva upp till deras kunskapskrav.

Tre skadade i krock

Två personbilar kolliderade på E 45 mellan Hackås och Fåker vid 6-tiden på torsdagmorgonen. Olyckan ska ha orsakats av att en älg kommit upp på vägen, enligt polisen.

Var tolfte länsbo utan jobb

Antalet lediga jobb som anmälts till arbetsförmedlingen i länet ökade med drygt 22 procent i september, jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har det varit 2 400 fler nyanmälda platser, än förra året.

Försvunnen blev återfunnen

En man som bor på ett särskilt boende i Krokom var sent på onsdagkvällen försvunnen från sin bostad.

Full man misstänks ha skadat bil

Under natten mot torsdagen har en man i 40-årsåldern omhändertagits för fylleri i Nälden. Mannen fördes in till polisstationen i Östersund, där han efter tillnyktring ska förhöras om brottsmisstankar som gäller att han ska ha utfört skadegörelse på en bil.

212 miljoner satsas på jättegymnasiet

Den planerade gymnasiebyn i centrala Östersund har nu fått klartecken av kommunstyrelsen.

Västernorrlänning införrätta för krigsbrott

I Stockholms tingsrätt pågår nu rättegången mot en 43-årig man, ursprungligen bosniak men numera bosatt i Västernorrland och svensk medborgare, som åtalats för att ha begått folkrättsbrott i ett fångläger i Bosnien Hercegovina för 18 år sedan, under kriget där.

Länsbo från medeltiden granskas

Forskare i Lund undersöker just nu ett unikt skelettfynd från en sydsamisk grav från norra Jämtland. Graven upptäcktes av en slump 1986. Ohredahke sameby har begärt att skelettet ska återbegravas.

Alaget ska sköta värmestugan

Företaget Alagets Allservice kommer att ansvara för bemanningen vid Värmestugan i Östersund det kommande året.

Evert körde på en björn

Evert Johansson i Strömsund körde på en björn på tisdagkvällen. Han var på väg längs gamla vägen mellan Alavattnet och Järvsand och hade just avslutat ett mobilsamtal när det hände.

Klantig kakling kostar 10 000

En hantverkare från Krokoms kommun ska kompensera en missnöjd kund, anser ARN, Allmänna reklamationsnämnden.

Östersundare försökte köpa sex

En man i 45-årsåldern från Östersund åtalas vid tingsrätten, misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst.

Många stugor till salu i Härjedalen

Mer än 4 000 fritidshus är till salu i Sverige. Det är 27 procent fler än samma månad i fjol enligt en av marknadsplatserna för bostäder på Internet. Härjedalen är den kommun i landet där näst flest fritidshus är till salu.

Stoppade på sig kamera- frias från snatteri

En 17-årig kille från länet som stått åtalad vid tingsrätten, frias från misstankar om snatteri.

Butik utrymdes efter gas-larm

Polis, räddningstjänst och ambulans vid 10.30-tiden på onsdagen ut till en matbutik på Stadsdel Norr i Östersund efter larm om gas-utsläpp från en kylanläggning. Man började också utrymma butiken.

Inbrott hos motorföretag

Under natten har ett motorföretag i Åre utsatts för inbrott. Bland annat ska motordelar har stulits, det ska enligt polisen vara delar till skotrar.

Billigare hyra kan rädda tandvårdskliniken

Det kan bli fortsatt tandvård vid Tandvårdskliniken i Stugun. Planen var att lägga ner kliniken, men nu ska frågan utredas vidare.

Bil krockade med björn

En bil kolliderade med en stor bjön på väg 342 i Strand strax norr om Strömsund under måndagkvällen. Eftersökspersoner kommer att söka efter björnen i morgon bitti.