Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Västmanlands Län

västmanland Även om Västmanlands län hör till ett av Sveriges mindre, har länet desto mer att bjuda på. Västmanland har en lång och stark industritradition av bland annat malm, vattenkraft och skog. Engelsbergs bruk blev till exempel ett världsarv 1993. I övrigt har Västmanlands län en spännande historia, vacker och omväxlande natur och närhet till storstaden Stockholm. Läget är mycket centralt och kommunikationerna är goda. Många välkända företag håller till i regionen, samt en tredjedel av landets alla högskolestudenter. Till störst del innefattar länet landskapet med samma namn, samt några mindre delar av närliggande landskap. Västerås, Köping, Sala och Fagersta hör till de större städerna.

Letar du nyheter från Västmanlands län har du kommit rätt. Här samlar vi nyheter från Västmanland oavsett storlek och ämnesområde. Du hittar nyheter från både de större rikstäckande tidningarna och från de mindre lokala.

Privatannons på Sala kommuns hemsida

På Sala kommuns hemsida finns just nu en annons för bostäderna Bovieran. Det är också den enda privatannonsen på kommunens hemsida. Men kommunchefen Jan-Olof Friman menar att alla byggprojekt syns på hemsidan.

VIK Hockey besegrade Troja/Ljungby

I hockeyallsvenskan vann Västerås IK ganska enkelt över Troja/Ljungby på bortais igår. VIK:s segersiffror blev 5-2.

IFK Arboga vann hockeyderbyt

IFK Arboga vann säsongens första länsderby i hockeyettan då det blev 6-4 seger på bortais mot Surahammars IF. Arbogas forward Kristian Flygar avgorde toppmötet och seriefinalen med två mål i slutet av den tredje perioden. IFK Arboga stärkte serieledningen i hockeyns division 1 C.

Kommun vill inte ta över utbildning i förtid

Hallstahammar vill inte ta över vuxenutbildning, sfi och särvux i förtid. Kolbäcksådalens gymnasieförbund vill att kommunerna tar över ansvaret för vuxenutbildningen ett år tidigare, alltså redan nu vid årsskiftet.

VSK-match flyttas av säkerhetsskäl

VSK:s bortamatch mot Vasalund på Skytteholm i Solna kommer att spelas på söndag i stället för på lördag. Matchen flyttas av säkerhetsskäl.

Riskområde utökas efter fågelsmitta

Ett virus härjar bland vilda duvor i Mellansverige. Nu utökar Jordbruksverket riskområdet för tamfåglar, från att ha gällt endast Västerås kommun till att omfatta hela Västmanlands län samt Enköpings kommun.

Björn i skogen vid Möklinta

Den senaste tiden har vi kunnat höra en hel del om en varg i Västmanland, bland annat i trakten av Möklinta, norr om Sala. Nu verkar vargen ha fått sällskap av en björn.

Dam- och herrlagen i division 1

Säsongen 2010-2011 representeras Västerås bordtennis klubb av både ett damlag och ett herrlag i division 1. Det är första gången på 27 år som föreningen har lag på både dam- och herrsidan så högt upp i seriesystemet.

Allvarlig kritik mot psykoterapeut

En psykoterapeut i Västerås får nu hård kritik av Socialstyrelsen. Det är en privat-person som anmält terapeuten, sedan hon bland annat arrangerat pilgrims-resor till Israel och raggat deltagare bland sina svårt sjuka patienter:

Budgivningen om Heds skola klar

Igår hölls slutbudgivningen om nedlagda Heds skola i Skinnskattebergs kommun. Men det är fortfarande inte bestämt vem som blir ny ägare.

Vem betalar 68:ans cykelväg?

Norberg och Fagersta vill bygga en cykelbana mellan kommunerna, längs riksväg 68 där det ska sättas upp vajerräcken. Men det råder delade meningar om vem som ska betala.

Emir Bajrami opererad i foten

Landslagsspelaren i fotboll, Emir Bajrami från Köping, opererade sin fot i går och blir borta från allt spel i ett par månader. "Det är surt att missa en massa roliga matcher", säger han.

Rånförsök på Bäckby

Swedbank på Bäckby i Västerås har nu på förmiddagen utsatts för ett rånförsök. En yngre maskerad man beväpnad med en yxa hade tagit sig in i lokalen. Men enligt polisen är det i nuläget inte känt om han fick med sig några pengar.

Köping får ett överskott

Kommunen ser i år ut att få ett överskott på 43 miljoner kronor. Enligt ekonomichefen Jan Häggkvist beror det på det tillfälliga statsbidraget, och att skatteintäkterna ökat.

Hällarnas vatten drickbart igen

Nu går det bra att dricka vattnet på Hällarnas camping- och fritidsområde utanför Arboga. Förra veckan visade det sig att vattnet var otjänligt och vattnet stängdes därför av. Brunnen har nu chock-klorerats och vattnet är återigen drickbart.

Västeråsare krävs på miljonbelopp

En man i Västerås ska betala drygt 2,7 miljoner kronor i uteblivna skatteintäkter. Det står klart sedan Kammarrätten har avslagit ett överklagande från mannen.

För långa pass vid datorn - en hälsorisk

Just nu får massor av skolelever en egen bärbar dator. Här i länet gäller det i Sala, Arboga, Köping och Västerås. Men att sitta för långa pass vid datorn kan orsaka problem.

Egen dator elevens ansvar

Västerås stads satsning på egna datorer till elever betyder också ett ansvar för elever och föräldrar. Föräldrarna måste skriva på ett avtal som bland annat innebär att eleven kan bli skadeståndsskyldig om datorn skadas eller tappas bort.

Nya gymnasieskolor invigs

Under hösten startar Västerås stad sex nya gymnasieskolor och den här veckan är det dags att inviga två av dem.

Anlagd brand i Hallstahammar

Vid 23-tiden igår kväll började det brinna på Stena Gotthards område i Hallstahammar.