Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Orust

Strömavbrott på Orust

1024 personer är drabbde av det strömavbrott som gjort delar av Orust helt utan ström sedan tidigt i morse. Just nu pågår en felsökning i området.

Tar hjälp för att göra nytt drogprogram

Vad ska vi göra åt att nästan en tredjedel av 15-åriga pojkar på Orust kör moped berusade? Vad ska vi göra för att få blivande mammor att sluta röka?

Regionråd vill slå ett slag för matsalar

Skolmaten betyder mer för barn och ungdomar än vad många tror.
Det tycker regionrådet Karin Engdahl (S) som sitter i regionens skolmatsakademi.
Just nu besöker hon olika skolor i Bohuslän.

Drar tillbaka lärarvarsel

Varslen för 13 lärare i Orust kommun dras tillbaka. Dessutom vidtas åtgärder för att lärartätheten ska höjas i stället för att sänkas i grundskolan. Det har politikerna i barn och utbildningsnämnden tagit beslut om.

Protester på nätet mot ny hamn i Tuvesvik

Nu börjar det komma protester mot den planerade satsningen på en hamnterminal i Tuvesvik i Orust kommun. En protestgrupp har startat på Facebook.

Fåren på Nordens ark utsläppta på grönbete

Bräkandet hördes lång väg, i en mängd olika tonarter.Den gröna hagen var efterlängtad.

Räddningstjänsten räddade ko

En ko som sjunkit ned i leran vid Brattholmen mellan Varekil och Svanesund, kunde på söndagseftermiddagen räddas av räddningstjänsten.

Ny satsning ger sommar på vinter

Det har tagit sju år att förverkliga planerna på ett Havsbads-spa vid Nösunds Värdshus. Men till sommaren är det invigning av den nya anläggningen som innehåller bassänger, en hängande bastu och en plats där det går att känna av sommaren också på vintern.

Ny terminal i Tuvesvik vållar debatt

Inte mindre än nio företag hade lämnat in anbud på att få bygga den nya färjeterminalen i Tuvesvik i Orust kommun. Företaget Oden Anläggningsentreprenad tog till slut hem spelet. Men Socialdemokraterna vill stoppa satsningen.

Fortsatt filminspelning i Nösund

På söndag fortsätter inspelningen av filmen ”Simon och ekarna” i Boxvik på Nösund. Inspelningen pågår ända fram till den 28 mars.

Nya turer kring skolbyggnad på Käringön

Nu kräver Käringöns stödförening att pengar från en eventuell försäljning av den gamla småskolan på ön används till en ny föreningslokal.

Oklart vad som startade mindre brand i Henån

Räddningstjänsten i Orust kommun fick under lördagen rycka ut och släcka en mindre brand i en enbuske vid Sjöbodskullen i Henån.

Konferensanläggningfår byggas på Käringön

Företaget Öfyren får lov att bygga en mindre konferensanläggning på Käringön. Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden säger ja till ansökan om bygglov.

Stort utsläpp av diesel i Varekil

Närmare 700 liter diesel rann på fredag morgon ut på marken vid Statoil i Varekil.

Nu har bygget satt igång

Arbetet med att ta fram detaljplaner och andra tillstånd har tagit 13 år. Men nu har företaget Sjöledens satsning söder om Hälleviksstrand inletts på allvar. Etapp ett innebär att det ska byggas en simhall, restaurang, förråd och ett visningshus. I går togs första spadtaget.

Folkpartiet manövreras ut?

De styrande samarbetspartierna ger sig åter på Folkpartiet. I ett inlägg ställs frågan hur Folkpartiet ska spara i Orust kommun.
– Det är dags att spela med öppna kort, säger Bengt Johanson (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Pojke till sjukhus efter mopedolycka

En pojke skadades sedan han vid 14.30-tiden i går kört omkull på sin moped.

Orustbor upprörda över räkning

Snön vräkte ner, bussar ställdes in och det gick inte att dela ut tidningar. Trots detta fick ett antal privatpersoner i Orust kommun en räkning från Stenungsunds Renhållning AB på 300 kronor för att vägarna inte varit i körbart skick för slamsugningsbilarna.

Han tar över värdshuset i Mollösund

Nyligen blev det klart att Lasse Nilsson, före detta vd på Thorskogs slott och programchef på Liseberg, tar över driften av Mollösunds Hotell och Wärdshus. Målet för Nilsson är att utveckla verksamheten ytterligare.

Lärare kan få behålla jobbet

De lärare som anses övertaliga i Orust kommun kan komma att få behålla sina jobb.