Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Lysekil

Runt 60 bostäder i Bansviksbrottet

Det gamla stenbrottet i Bansvik ovanför Gamlestan ska ersättas av bostäder. Tanken är terrasshus och några mindre hus med totalt 55–60 lägenheter vid Bansviksgatan.

Unika hällristningar hittade utanför Brastad

Ett unikt fynd, med unika målningar. På en berghäll vid ett bostadshus i Hollendaröd har arkeologerna Tommy Andersson och Andreas Toreld hittat ett stort område med hällristningar.

Bra resultat för bolagen, men stora skulder

Totalt gick de kommunalägda bolagen med sju miljoner plus förra året. Och Lysekilsbostäder gjorde sitt bästa resultat på flera år. Men bolagets låneskuld väcker diskussion.

Motorcyklar ska vallfärda till Lysekil

Raggarbilsentusiasterna har sin givna dag – nu ska också motorcykelälskarna få sin. På lördag arrangeras mc-cruising i Lysekil. Ett evenemang som är tänk att bli återkommande.

Hållbart lantbruk diskuterades på Röe gård

Offentliga upphandlingar, konkurrens och svenska lantbrukares förutsättningar. Det var några av de saker som kom upp när politiker träffade lantmän på Röe gård i går.

Fortsatt stort intresse för sillkungen

Första exemplaret i Sverige på 130 år. Det innebar en hektisk måndag för Havets hus. Sillkungen har nu frysts ned - men chansen är god att besökare kommer få se den så småningom.

Elever och föräldrar varnas för främlingar

En man som söker kontakt med barn och någon som försökt få med sig en högstadieflicka i sin bil. Elever i Lysekil uppmanas nu vara försiktiga om de kontaktas av okända. Men polisen betonar att ingenting brottsligt har hänt.

Bowlinghallen är nedläggningshotad

Bowlinghallen i Lysekil hotas av nedläggning. Orsaken är en ekonomi som inte går ihop - det framförallt på grund av avslagna serveringstillstånd. Men engagemanget för att rädda hallen är stort.

Brand i terräng vid Skalhamn

Vid 16-tiden på måndagseftermiddagen startade en brand i terrängen vid Skalhamn. Räddningstjänsten larmades, och påbörjade släckningsarbete på ett område på ungefär fyra hektar.

Misstänkt mopedtjuv greps i natt

Strax före klockan ett, natten till lördagen, griper polisen en 17-årig pojke på Träleberg i Lysekil.

25 000 för tips om Lysekilbrand

Branden på Badhusberget är fortfarande ouppklarad. Men nu har Lysekilsbostäder utfäst en belöning på 25 000 kronor för den som kan komma med tips som leder till ett gripande.

Dyrare att parkera i Lysekil

Parkeringsavgifterna höjs med fyra och fem kronor i timmen i Lysekil i sommar.

Sjörövare ska locka turister

Ett hus där besökaren får kliva in i sjöröveriets värld och dåtidens Bohuslän. Kanske också ge sig ut på havet där sjörövarna härjade. Planerna för ett nytt upplevelsecenter börjar ta form.

Branden på Badhusberget var anlagd

Söndagens brand i ett källarförråd på Badhusberget var anlagd. Dessutom eldades det på platsen redan veckan innan.

20 elektriker på Preemraff i strejk på måndag

Preemraff i Lysekil påverkas då runt tjugo elektriker går ut i strejk när en omfattande elektrikerstrejk bryter ut på måndag.

Två fick ansiktsskador vid bråk i hamnen

Två män fick föras till sjukhus efter en misshandel i Södra Hamnen vid 03.20-tiden, natten mot söndag.

Röd front mot högerpolitik och socialdemokrater

Kritik mot mesiga socialdemokrater, svensk utrikespolitik och lokala exploateringar. Kommunistiska partiet talade för ett 40-tal åhörare på 1-maj.

Fiab varslar tio av 14

För ett drygt år sedan var de 24 - nu kan de snart vara bara fyra.

Kristineberg säljer flera fastigheter

För snart ett år sedan sålde Kungliga Vetenskapsakademien forskningsstationen Kristineberg till Akademiska hus. Nu säljs också flera av de tillhörande husen.

Kvinna misshandlades på Skår-färjan

En kvinna misshandlades i måndags i en bil på färjan mellan Skår och Finnsbo.