Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Göteborg

Tusen nya hyresrätter i allmännyttan

Nu ska takten att bygga hyreslägenheter i Göteborg öka.

Tusen lägenheter ska byggas nästa år, främst i attraktiva områden med få hyresrätter.

Rånades på bilen under pistolhot

En bilist som stannade vid Rollsbo i utkanten av Kungälv för att röka blev hotad med pistol av två män. De körde sedan iväg i bilistens bil.

Jan Hallberg lämnar kommunalrådsposten

Moderaten Jan Hallberg avgår som kommunalråd och vice ordförande i Göteborg. Han har varit kommunalråd i nästan 27 år.

Ingen restaurang på Ramberget

Den rödgröna kommunledningen i Göteborg vill inte satsa på restaurang och café på Ramberget på Hisingen.

Nej till sprutbyte för missbrukare i Göteborg

Det blir inget sprututbytesprogram för narkotikamissbrukare i Göteborg. Efter sex månaders betänketid säger kommunledningen nej till ett förslag från Västragötalandsregionen.

Aldrig något kapardrama i Kållered

Det skedde aldrig något kapningsförsök vid IKEA Kållereds parkering för drygt en vecka sedan. Det bekräftar polisen idag och man kommer att lägga ner förundersökningen.

Arbetsmiljöverket stoppade rivning

Arbetsmiljöverket har i eftermiddag stoppat ett företag att riva ett tak som innehåller asbest i Eriksberg. Ett av företagen som arbetade med rivningen hade inget tillstånd att riva asbest, ett ämne som är farligt för hälsan.

Odetonerade granater gav strafflindring

Hovrätten mildrar domarna mot två män som dömts i tingsrätten för inblandning i attentat mot en restaurang i Gamlestaden i våras. Två gånger utsattes krogen för granatattacker, men vid första tillfället sprängdes aldrig granaterna.

Många romer flyr till Göteborg

Ovanligt många romer från Serbien kommer just nu till Göteborg. Sedan september har 749 personer från Serbien sökt asyl i Göteborg och Migrationsverket arbetar just nu med att hitta boende åt alla.

Häktad 41-åring släpps idag

Den 41-åriga före detta Peab-anställde, som är misstänkt för grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman, kommer släppas idag efter att ha suttit häktad i en månad. Misstankarna kvarstår dock.

Domstolen har låga krav på tolkar

Bara drygt hälften av domstolarna ställer krav på att tolkar som används vid rättegångar ska vara utbildade rättstolkar eller auktoriserade tolkar.

Utvisad kvinna har barn i Sverige

En asylsökande kvinna i Göteborg anmäler till JO att hon ska utvisas till Irak trots att hennes 14-årige son, som hon har delad vårdnad om, är svensk medborgare.

Ms kan läka ut av sig själv

Multipel skleros (ms) tycks kunna läka ut spontant hos var sjätte patient, enligt en långtidsstudie som är gjord i Göteborg och där forskare följt drygt 300 ms-patienter i femtio år.

80 sköterskor skriver på upprop

Arbetssituationen på akutmottagningen vid Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan är så dålig att patienternas säkerhet är hotad.

Stickade blodkärl ny uppfinning

På Textilhögskolan i Borås stickas blodkärl som kan förbättra livskvaliteten för hjärt- och kärlsjuka.

Moms på hyra sänker kostnaden

En månadshyra som ligger 2 000 kronor under dagens hyreskostnad, det kan bli verklighet om man lägger moms på hyrorna

En person knivskuren

En person blev under tisdagskvällen knivskuren i Gamlestad i Göteborg. Ett gäng ska ha överfallit personen, men ingen är ännu gripen för dådet.

Rättslig strid försenar vaccinering

En strid i kammarrätten gör att vaccineringen mot livmoderhalscancer av alla flickor i femte och sjätte klass blir kraftigt försenad, det kan handla om flera månader.

Grön Flagg till hållbara dagis

Fyra kommunala förskolor i Annedal i Linnèstaden har certifierats med Grön Flagg. Det innebär att förskolorna har uppfyllt EU:s kriterier att i praktiskt handling främja en hållbar utveckling.

Pedagoden kan bli bostäder

Pedagogen i Mölndal har till slut fått en köpare. Det blir Aspelin Ramm fastigheter som köper den 36 200 kvadratmeter stora tidigare skolan för lärarutbildningar.