Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Tanum

Krögare manipulerade kassasystem

En restaurangägare i Strömstad ska skatta för oredovisade inkomster på flera miljoner kronor. En dom i kammarrätten slår fast att han manipulerat restaurangens kassasystem. Totalt ska ägaren och bolaget betala cirka fem miljoner i skatter och avgifter.

Förskolans dag firades i Grebbestad

Förskolans dag firades i går i Lunden i Grebbestad, där ett 80-tal barn från förskolorna i Grebbestad samlades till ett firande på temat kultur.

Skredrisk kan stoppa planförslag

Dålig stabilitet och oro för skred ställer fortsatt till bekymmer för planeringen av området vid Grebbestadsbryggan. Länsstyrelsen kräver nya åtgärder för bättre stabilitet. I annat fall kan planen stoppas av hänsyn till människors säkerhet

Misstanke om anlagd brand på Hedegården

Misstankar finns om att måndagens brand på Hedegården i Tanumshede var anlagd.

Fick gå hem längs E6

Sjuåriga Jenny gick hem längs E6 när hon blivit avsläppt av busschauffören och det inte fanns någon där för att möta henne.– Det kändes inte så bra, säger hon.

Kvinna brännskadad på äldreboende

När branden upptäcktes var hela sängen övertänd.
Den äldre kvinnan klarade sig undan med en brännskadad arm.

Körkortslös man 
i singelolycka

På lördagsmorgonen vid 08.30-tiden inträffade en trafikolycka i utkanten av Strömstad.

Nio personer nyanställs av Scanlaser i Sverige

Teknikföretaget Scanlaser, med huvudkontor i Östad, Bullaren, nyanställer nio personer runtom i landet. I Bullaren har personalstyrkan nyligen utökats med en person.

Inspirationsdag på Rossö

Landskapets natur och kultur som en resurs i utvecklingen av bygdens näringsliv var ett tema för gårdagens inspirationsdag på Rossö söder om Strömstad.

Vädret gynnade Rabbalshede marknad

Bohusläns mesta p-vakt, Bengt Bäckström, myste när han sålde p-biljettter.
– Det är nog frågan om det inte är mer folk vanligt på vårmarknaden i år, var hans bedömning vid 15-tiden igår. Och han har jämförelser att ta av, efter 30 år som p-vakt på just den här platsen.

Första spadtaget på Härlidsberget

I går togs det symboliska första spadtaget för kommunala Tanums Bostäder AB:s nya bostadsområde på Härlidsberget i Grebbestad.

Kommunen vill förbjuda offentligt drickande

Tanums kommun gör ett nytt försök att reglera alkoholdrickandet på offentlig plats i samhällena. Fjolårets försök stötte på patrull i länsstyrelsen och i hanteringen av ärendet har det visat sig att kommunen, tvärtemot vad alla trott, inte haft något förbud alls mot offentligt drickande.

Motorcykelpolis till sjukhus med bruten arm

Strax efter klockan tre på måndagseftermiddagen åkte en motorcykelpolis av vägen i Bullarebygden, där länsväg 164 och länsväg 165 delar sig.

Misstänkt för våldtäkt begärs häktad

En kvinna som för några veckor sedan anmälde att hon blivit våldtagen vid ett krogbesök i Strömstad mötte gärningsmannen under helgen.

Misstänkt rattfyllerist i Grebbestad

En person som misstänks vara alkoholpåverkad fick natten till lördagen följa med till Tanums polisstation för provtagning.

Nattlig kö inför försäljning av bostadsrätter

Intresset för bostadsrätter på Härlidsberget i Grebbestad var så stort att många köade långt innan försäljningen inleddes i går morse. Två par tillbringade till och med natten utanför mäklarens entré för att få en bra placering inför köpet av bostäder i 2,5- miljonersklassen. ”Först till kvarn... ” var det som gällde.

Stöld av växter snabbt uppklarad

Stölder från en blomsterbutik i Grebbestad har klarats upp snabbt tack vare tips från allmänheten och polis med både lokalkännedom och kunskap om växter.

Åter dygnet runt-öppet
 på jourcentralerna

Jourcentralerna på sjukhusen i Strömstad och Lysekil blir åter dygnetruntöppna på helger. Förändringen sker från och med lördag.

Uthamn utforskas på Väderöarna

Var det som kallas Kyrkan på Storö, Väderöarna, ett kapell eller något annat? Och vad betyder det som ristats i bergen? Svar på dessa och andra frågor söks av en grupp arkeologer och byggnadsantikvarier. Resultatet av undersökningen ska på olika sätt bli tillgängligt för allmänheten.

Buss krockade med älg

En kollision mellan en buss och en älg inträffade på E6, fyra mil söder om Strömstad, på lördagskvällen.