Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Landskrona

Glumslövsdagen ett självklart val

Valet var enkelt för byborna den här söndagen. Glumslövsdagarna blev en folkfest med mängder av aktiviteter för små och stora.

17-åriga tobakstjuvar åkte fast

Två 17-åringar greps misstänkta för att ha gjort inbrott i en affär på Mellangatan i Borstahusen. Inbrottet inträffade vid 0.45-tiden natten mot söndagen och tjuvarna tog sig in genom att krossa en ruta.Enligt polisen stals en större mängd cigaretter.Polisen fick tag i duon på Strandvägen och de färdades då på en cykel som misstänks vara stulen.

Två 17-åringar greps av polis

Två 17-åringar misstänks ha genomfört ett inbrott i en matbutik på Mellan
gatan i Landskrona, vid tvåtiden på natten mot söndagen. En fönsterruta
krossades vid inbrottet och en större mängd cigaretter försvann.

Landskrona höststädas av allmänheten

Alla som är intresserade får hjälpa till när det ska städas upp i Landskrona den 25 september. Satsningen är den mest omfattande hittills i kommunen.

I år vill Jonathan stå som segrare

Jonathan Payne kommer från Belgien och han är en av väldens bästa bowlsspelare. Han är på plats i Landskrona för att få revansch för förlusten i finalen förra året.Det började bra då hans lag SMBC vann den första matchen.– Det finns fyra, fem lag som kan vinna i år. Vi får hoppas att det går bättre än förra året för oss, säger Jonathan Payne.Det är andra året i rad som Jonathan spelar på banan i Landskrona.

Bra deltagarantal på Nordic Open Masters

Bowls är en ny sport och det svenska förbundet startade 2006. Bowls har sina likheter både med boule och curling på is då man ska träffa en kula i boet som heter Jack. Poängsystemet är detsamma som i curling.I Landskrona finns ännu inget lag. Trots det har man ändå satt ihop ett lag till just den här tävlingen, det består av David Bubalo, Tommy Dahlgren och Johan Wranfelt. Och de siktar högt.

Guldförsäljare på E6

Under lördagsförmiddagen hörde flera billister av sig till polisen för att upplysa om att två personbilar stod parkerade längs E6 i höjd med Glumslöv. Vid de parkerade bilarna ska flera personer ha försökt vinka till sig förbipasserande bilar för att försöka sälja diverse guldföremål på E6 i höjd med Glumslöv.När polis kom till platsen hade försäljarna försvunnit.

Så tycker partierna i Landskrona

Ska kommunskatten ändras kommande mandatperiod? Vad är viktigast inom
området trygghet och kriminalitet? Och ska nuvarande campingplats bebyggas?
Svaren finns i vår valguide.

Spridningsrisk när bil brann upp

En bil som stod parkerad på Ringvägen i Landskrona började brinna under natten till lördagen. Polisen fick larmet tjugo i två och när de kom till platsen var bilen helt övertänd. På grund av den kraftiga vinden fanns en risk att elden skulle sprida sig. En bil som stod bredvid fick rök- och brandskador.

"vi ska skriva en låt om Landskrona"

Några frågor till Johan Östberg från SVT-programmet Boom Shakalak som
tillsammans med kollegan Helena Rask kommer att delta i "Connecting LA" på
fritidsgården Plantan på lördag. Där ska de, tillsammans med barn och
ungdomar, skriva och spela in en låt om Landskrona.

Berättarklubb till pumphuset

Landskronas berättarklubb fick ta emot Landskrona Stads Kulturpris 2008. Tisdagen den 21 september kl 19.00 bjuder de in till föreställning i Pumphusets konsthall i Borstahusen. Klubben lovar en minnesvärd kväll med underhållande, och nästan sanna, historier från hela världen.Inträdet är 40 kronor för de som är medlemmar i Borstahusens museiförening och 60 kronor för de som inte är medlemmar.

Socialdemokraterna i topp på Västervångsskolan

När eleverna i årskurs 7-9 fick säga sitt i det av elevrådet arrangerade skolvalet, blev resultatet som följer: Socialdemokraterna 35,6 procent, Moderaterna 15,9 procent, Sverigedemokraterna 15,6 procent, Folkpartiet 10 procent, Piratpartiet 8,7 procent, Miljöpartiet 7,3 procent, Vänsterpartiet 4,2 procent, Centerpartiet 1 procent och Kristdemokraterna 0,3 procent.

IF Kronan satsar på kretstävling

I dag avslutar IF Kronan den så kallade Kronanveckan med Kronandagen. Det är i dag som alla föräldrar ska visa sina barn hur det verkligen ska gå till när friidrott utövas.– Ja det blir ett trevligt jippo med tävlingar där vi föräldrar ska tävla i de grenar våra barn normalt är aktiva, säger Per Montler som är en av de drivande i IF Kronan.Friidrotten i Landskrona har en lång och ärorik historia.

Lehrecke mins Färöarnas bragd

Hans Lehrecke, diktare och väderguru från Glumslöv, minns en histriskd ag på landskorna Idrottsplats.

Amatörfoton från "Äldreveckan" visas

Var du en av dem som på något sätt deltog i Anhörigcentrums "Äldreveckan" som arrangerades för ett antal veckor sedan i Landskrona? Då var du kanske en av dem som beväpnad med engångskamera förevigade arrangemangen på olika sätt. Eller har du rentav fastnat på någon av bilderna som andra tagit.Den 25 september visas alla de foton som besökarna själva knäppte under veckan.

Årsdag av massaker uppmärksammades i Norrestad

Natten mot 17 september 1982 glömmer vare sig Mahmoud Al Shafie eller Siham El Mokded, båda från Shatila i Beirut. Han bodde i flyktinglägret för palestinier, hon är libanes och bodde i bostadsområdet intill.De blev två av vittnena till den massaker som kristna falangister utförde under natten i Shatila och närliggande Sabra. 12 av Mahmouds familjemedlemmar mördades, inklusive hans bror.

Landskrona räddningstjänst till final i stor tävling

Arbete med mångfald och jämställdhet belönas i en riksomfattande tävling där Landskrona räddningstjänst är vidare till final. Räddningschef Eva Löwbom berättar om varför just de har utmärkt sig, och varför det är så svårt att locka kvinnor till yrket.

Parlek i Karlslundsparken

Till våren ska Karlslundsparken få en parklek, en öppen fritidsverksamhet dit barn tillsammans med sina föräldrar från hela Landskrona är välkomna. Den öppna verksamheten ska drivas av Bronsängens förskola och därifrån ska också en halv tjänst tas för att hålla igång parkleken.Beslutet fattades i onsdags av en enig nämnd. När parkleken öppna till våren ska en stuga flyttas från semesterbyn till parken.

Första vårdföretaget godkänt

Det första privat vårdföretaget sedan lagen om valfrihet började tillämpas i Landskrona har godkänts. Ytterligare två ansökningar har kommit in och även de hoppas omsorgsnämndens ordförande Hans Raita (M) kunna godkänna inom kort.Intresset från vårdföretagen får väl sammanfattas som ljumt.

Nya regler gynnar aktiva föreningar

Mer pengar till föreningar med unga medlemmar och mycket aktiviteter. Mindre till övriga. Fritidsnämnden har antagit nya regler för föreningsbidrag.