Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Perstorp

Förskola vill ha bättre luft

Skyddsombudet på Rosenhills förskola i Perstorp har gjort en anmälan till arbetsmiljöinspektionen kring luften i lokalerna. Skyddsombudet anser att ventilationen inte fungerar tillfredställande för barn och personal. Enligt anmälningen är ventilationen trasig med följder som huvudvärk, torra ögon och dålig lukt.

Ny fabrik ger jobb i Perstorp

En ny luftgasfabrik ska byggas i Perstorp. Den väntas ge 15 nya jobb inom ett par år.

Gasfabrik byggs i Perstorp

Yara Praxair, tillverkare av industrigas, planerar att bygga en fabrik i Perstorp. Den kommer att ge omkring 15 nya jobb, skriver företaget i ett pressmeddelande. Gasfabriken beräknas att tas i drift under 2012 och det är en investering på en kvarts miljard kronor, inklusive tankbilar. Fabriken ska producera flytande syre, kväve och argon. Tillståndsprocessen pågår, skriver företaget.

Dags för Höstglöden i helgen

Nu i helgen anordnar Studieförbundet Vuxenskolan Klippan/Perstorp Höstglöden, en utställning och mässa, med cirka 37 olika utställare. Det kommer hantverkare inom textil, pärlbroderi, modesmycke, stenslipning, svarvade föremål, scrapbooking, tovning, näverarbete och datagrafisk konst.

Tjuvar tog sig in i husvagn

En husvagn som stod uppställd för vinterförvaring inom ett inhägnat område i Vinnarp har haft påhälsning av tjuvar. De tog sig först in på området genom att bryta upp en port. Därefter via ett fönster på husvagnen. Husvagnsägaren har konstaterat att åtminstone en kikare och ett förtält har försvunnit.

Fyra personer till lasarett efter gasläckage på Perstorps AB

Fyra personer fick föras till lasarett med lindriga skador sedan de hade andats in någon form av gasblandning i samband med underhållsarbete av maskinutrustning på Perstorps AB.— Händelsen inträffade vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen och de fyra personerna kände sig lite dåliga efteråt.

Vägarbeten på flera håll i Perstorp

I veckan påbörjades den efterlängtade omasfalteringen av väg 108 mellan Harholma och Oderljunga. Framkomligheten blir därför bitvis begränsad, men vägen stängs inte av helt.Men anläggningsarbetare är flitiga på fler ställen i kommunen. Sedan ett par veckor pågår Trafikverkets ombyggnad av korsningen väg 21– Köpmangatan – Gustavsborgsvägen, vilket kommer att påverka trafiken.

”After dagis” med pyssel i Perstorp

När barntimmarna på dagtid inte längre fungerade provade Perstorps församling
nya grepp.

Jeans Park på remiss

De nybyggda lägenheterna vid Jeans damm i Perstorp föreslås av byggnadsnämnden få adressen Jeans Park.– Det skulle vara logiskt att fortsätta med Järnvägsgatan, men det skulle bli problem med numreringen. Jeans Park tycker vi är ett jättebra förslag och nämnden skickar vidare det till kultur- och fritidsnämnden, säger ordförande Marie-Louise Andersson (V).

Hotad väntsal upprör i Perstorp

Skånetrafiken överväger att säga upp avtalet om deras ekonomiska åtagande för
väntsalen på Perstorps station, och undrar vad kommunen tycker om förslaget.

Dramatik med varierad form

Anita Westphal från Oderljunga ställer ut sina tavlor i Perstorps biblioteks konsthall under oktober månad.– Det här är min första utställning förutom den jag har haft hemma, så det är lite annorlunda!Det var i början av juli som hennes dotter Maria Montazami övertalade henne att för första gången visa sin konst för allmänheten.

Behandlingshem får upprepad kritik

Socialstyrelsen riktade i augusti kritik mot behandlingshemmet Skåne Dive i Oderljunga träningsskola. Det fattades en kompetent föreståndare i verksamheten på heltid och journalföring och behandlingsplaner var bristfälliga. Nu riktar myndigheten ny kritik, de är inte nöjda med de åtgärder bolaget har redovisat.

Vill inte ge skattepengar till industrispår

Trafiken på industrispåret till Esab kommer att mångdubblas och därför måste det och spåret till Kronägg rustas upp. Perstorps tekniske chef har beräknat kostnaden till nästan 1,5 miljoner kronor, men vem ska bekosta det?— Jag har svårt att lägga 1,5 miljoner kronor av skattemedlen när vi har andra investeringsbehov i kommunen, säger kommunalrådet Ulrika Thulin (S).

Lägst lönelyft i Perstorp

Perstorps kommun hade den minsta inkomstökningen i landet under 2000-talet - 4 procent. Det visar ny statistik från Statistiska centralbyrån. Inkomstutvecklingen varierar stort mellan landets kommuner. De som bor i Ydre i Östergötland har haft den största inkomstökningen, drygt 27 procent. Invånarna i Vaxholm och Aneby finns också bland dem som har gynnats mest.

Nytt och ungt fullmäktige tar form

Mer än hälften av fullmäktiges ledamöter i Perstorp byts ut och församlingen blir betydligt yngre och något manligare.

Bälinge säljer "loppor"

På söndag håller Bälinge Boll & IK loppmarknad i sin loppislada vid Ugglebadet i Perstorp. Klockan 13-16 är det öppet för fyndsugna, lotter och fika säljs också. Föreningen tar också tacksamt emot fler saker till försäljning, inlämning är möjlig till ladan i kväll, torsdag, klockan 17-18 och på lördag klockan 13-16.

Änglamässa i Perstorp

På söndag den 3 oktober klockan 11 håller Perstorps församling en änglamässa i Perstorps kyrka. Alla barn som har döpts under året ärr inbjudna att hämta de änglar de fick vid dopet. Änglarna har hittills bott i änglaträdet i kyrkan. Det är första gången församlingen delar ut änglar men tanken är att det ska göras två gånger per år. Dels på Helige Mikaels dag och dels på Maria bebådelse på våren.

Två nattliga bilinbrott

Två bilägare har de senaste dygnen drabbats av inbrott i sina fordon.Natten mellan söndag och måndag försvann bilstereo, en oöppnad oljedunk, cd-skivor och kontanter ur en bil som ägaren parkerat vid väg 21.Natten därefter krossade någon rutan på en bil som stod parkerad vid Postgatan och stal en kasse full med mat.

Slipper krav på vallar för lossning

Kemiföretaget Perstorp speciality chemicals har fått tillstånd att utöka sin produktion av neopentylglykol. Men företaget har överklagat vissa av de villkor som länsstyrelsen ställde angående kemikaliehanteringen.

Perstorpsföretagare ordnar mässa

En helkväll med mat, mode och musik väntar på fredag i Perstorps Folkets Park. Inte mindre än 18 lokala företagare har slagit sig samman om arrangemanget som utöver utställningsmontrar innehåller en modevisning, en buffé med spanskt tema och en trubadur. Dessutom medverkar en representant för tv-aktuella dansbandet Donnez.– För ett år sedan hade vi något liknande och det var uppskattat.