Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Ängelholm

Golfbana för flygande tefat snart spelbar

I all tysthet har Ängelholm fått en ny sportattraktion – en frisbeegolfbana, men den är knappast resultatet av en bred folklig efterfrågan. Snarare är den resultatet av en enda före detta fritidspolitikers brinnande intresse.

Om antikviteter på Stadsbiblioteket

Joakim Bengtsson från Helsingborgs Auktionsverk och en av experterna i tv.s Antikrundan kommer till Ängelholms stadsbibliotek torsdagen den 16 september. Han kommer att berätta om gamla prylar och antikviteter, och den som vill kan ta med sig ett föremål för värdering. Arrangemanget äger rum i hörsalen med start klockan 18.30 och inträdet är 50 kronor.

Man misshandlades på Stortorget

En man misshandlades vid 01.30-tiden på måndagskvällen i samband med ett större bråk på Stortorget i Ängelholm.När polisen kom till platsen fann de en man som sa att han blivit sparkad och slagen av flera personer. På torget fanns ett tjugotal ungdomar, som enligt polisen var mer eller mindre berusade.

Storslam för Landerbergs

Välkända Ängelholmsfotografen Mats Landerberg och hans dotter Denise tog hem rubbet i tre kategorier och erhöll ytterligare tre hedersomnämnanden när Sveriges största yrkesfototävling avgjordes i Göteborg i helgen. Det var Svenska Fotogruppen som utsåg årets SFG-fotograf i sex olika tävlingsklasser. För Mats och Denise Landerberg innebar tävlingen storslam, guld, silver och brons i tre olika kategorier.

Tid och plats för tillfällig förtidsröstning

Tillfällig förtidsröstning ordnas på flera platser i kommunen efter ett bestämt schema. Först ut är Rönnegymnasiet på onsdag och sist är Kungshaga två dagar före valdagen.Rönnegymnasiet 8 september klockan 14.45 – 16.00Öster Värn Munka Ljungby, 9 september klockan 13.00–13.30Solhaga Munka Ljungby, 9 september klockan 14.00 – 14.30Viktoriagården Vejbystrand, 10 septemberklockan 14.00 – 16.

Hotade och slog socialsekreterare

En 30-årig man blev så arg då han fick ett negativt besked av sin socialsekreterare att han bad henne dra åt helvete och slog sönder en ruta på Individ och omsorgs kontor på Laxgatan. Mannen är nu polisanmäld för olaga hot och skadegörelse.

Miljömedvetna klottrare vandaliserade med äppeltags

Södra utmarkens skola i Ängelholm drabbades under helgen av vandaler – som dock verkar miljövänligt lagda.Huvudbyggnadens fyra väggar har klottrats ned, men med det lite mer annorlunda medel: Äpplen i stället för sprayfärg. Med hjälp av äpplena har ordet "BioTag" kletats in i väggens struktur.Utöver att ägna sig åt äppelklotter har vandalerna förstört nio trädstöttor och flaggstångens lina.

Oro för skarpa skott

Kommunen har fått ett brev från en invånare som är orolig för säkerheten kring skjutbanorna i Kronoskogen. Enligt brevet inträffar det att skarp ammunition används och att skott ibland passerar, eller studsar, ut i skogen utanför skjutbanan.Brevskrivaren är orolig för att människor som promenerar i skogen kan träffas av skotten och skadas, eller rentav dödas.

Kassaskåpskupp mot bussbolag

Bergkvara buss drabbades av inbrott i sina lokaler på Brandstigsvägen strax före klockan 03 natten mot söndagen.Endast åtta minuter efter larmet gått, var väktare på plats. Då var gärningsmännen redan försvunna.Enligt polisen klipptes först stängslet upp runt bussbolagets kontor. Sedan bröts en ytterdörr upp och dörren in till ett kontor forcerades.Från kontoret stals ett 200 kilo tungt kassaskåp.

Långt kvar för gamla vallöften

Inför valet 2006 var det tunt med löften från moderatledaren Hans Wallmark. Det var kanske tur. Mycket av det som då var på gång är fortfarande inte klart. Moderaternas enda tydliga löfte är däremot uppfyllt, god ekonomi för kommunen.

Ekorunda lockar hundratals

Felicia Björnstedt från Helsingborg besökte Ingelstorp gårds öppna hus på lördagen tillsammans med sin familj.

Fler deltagare i Lergöksloppet än på flera år

Vackert väder och ny promenadklass bidrog säkert till att nära 500 deltagare startade i lördagens Lergökslopp. Smolket i bägaren var att några barn i 1,8 kilometersklassen sprang fel efter cykelstrul.

Repetitionstider för Ängelholms musikkår

Under en period har musikerna i Ängelholms musikkår repeterat lite extra flitigt. Kåren bildar även Flygvapnets Hemvärnsmusikkår Ängelholm och det är som sådan man fått en inbjudan att vara med vid en välgörenhetskonsert i tyska Recklinghausen, fem mil från kommunens tyska vänort Kamen. På torsdag bär det av till Tyskland för de 37 musikerna och under fredagen är det konsert tillsammans med tyska militärmusiker.

Moderna språk ska säkras i grundskolan

Individuella programmet utökas med två tjänster och på alla kommunens grundskolor ska eleverna erbjudas tyska, franska och spanska. Det är två av satsningarna som ryms inom barn- och utbildningsnämndens budgetförslag.

Engelholmspartiets valsedlar försvann

Sabotage eller misstag? Klart är i alla fall att Engelholmspartiets valsedlar försvann på fredagen.

Miljön svårsmält i flera skolmatsalar

Maten är okej, men gör något åt miljön i skolmatsalarna. Den är bedrövlig på vissa ställen. Så lyder Matpatrullens dom till Ängelholms politiker.

Elevernas mat är viktig för väljarna

I en stor enkät har tidningen undersökt vilka frågor väljarna tycker är viktiga inför valet. Många vill se godare och mer näringsriktig mat för sina barn i skolan.Med start i år satsar kommunen en miljon extra på råvaror. Efter höjningen ligger råvarukostnaden per portion på 10,70 kronor.

Blandad konst över länsgränserna

KÖL, föreningen Kultur över länsgränserna, har nu dragit in på Hantverksmuseet vid Tingstorget med en utställning som innehåller allt från måleri och teckning till konsthantverk.Gudrun Kellermans målningar i akryl och olja blandas bland annat med Bertil Burströms ljusstakar i metall, Leif Nilssons pulvermålningar och Timothy Atkins friluftsmåleri.

Start för föreläsningar

Höstprogrammet för Munka Ljungby-Tåstarps föreläsningsförening är nu klart. Serien inleds den 30 september på folkhögskolans bibliotek, där Peter Korn från Landvetter pratar trädgård.Under sex år byggde han upp en trädgård i Örkelljunga från en platt gräsmatta till en anläggning med stenpartier och torvbäddar, som lockade besökare från hela norra Europa och även från USA.

Tipspromenad i Tåstarp

På söndag inleds Röda korsets tips- och bingopromenader i Tåstarp. Som vanligt är det kretsen i Hjärnarp-Tåstarp som står bakom arrangemanget. Några söndagar framöver är det start och mål vid fotbollsplanen vid Danskesjön. Deltagarna startar mellan klockan 13 och 14.30. Det finns även frågor för barn.Tipspromenaderna är en viktig inkomstkälla för kretsen.