Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Båstad

Amnesty söker medlemmar och bjuder på film

Tisdagen den 28 september bjuder Amnesty Båstad/Ängelholm in till informationsmöte för att berätta om sin verksamhet.– Vi för en tynande tillvaro i Båstad, just nu har vi en nergång i antalet medlemmar. Vi är fem aktiva, vi har varit uppe i 10 tidigare, säger Jens Nygren, en av medlemmarna.

Äpplen, bergarter och soldater på nya gator

Flera nya gator är på gång runtom på Bjäre. Därför har kultur- och fritidsnämnden beslutat om namn på dem.I Förslöv kommer en väg norrut från Fjärdingsmansvägen att heta Soldatvägen, och en söderut Dragonvägen. I området fanns tidigare torpmark som brukades av husarer, dragoner och ryttare.I Östra Karup, i det planerade nya villaområdet, fortsätter namngivningen på bergartstemat.

Båstadhems egna fastighetsskötare blir kvar

Protesterna från Båstadhems hyresgäster har gett resultat. Båstadhem behåller sina egna fastighetsskötare.

Så tycker partierna i Båstad

Var och hur ska det byggas? Ska kommunen ta ansvar för Norrvikens trädgårdar?
Vilken är de viktigaste frågorna kommande mandatperiod? Svaren
finns i vår valguide.

Skatteverket nekar Båstadbo reseavdrag

Skatteverket nekar en Båstadbo avdrag för sina jobbresor. Personen har begärt avdrag i deklarationen för resor motsvarande 75 500 kronor, eller 4 081 mil.I beslutet skriver Skatteverket att det inte räcker att redovisa mellan vilka orter resorna går och hur ofta. De har bett om bensinkvitton, besiktningsprotokoll eller andra handlingar som styrker körsträckan. Några sådana har personen inte presenterat.

Tennismuseet kan hamna på Dahlmanska

Erik Paulsson lanserar en ny lösning för Tennismuseet som riskerar att kastas ut efter att fastigheten det ligger i idag sålts.

Torekovsmöte om företag och cykling

På måndag den 20 september bjuder leaderprojektet Torekov året runt in till öppet möte. Temat är företagsamhet i Torekov, samt ett förbättrat cykelnät. Mötet äger rum på Torekov hotell klockan 18.30. Anmälan till peter@krikstrom.se.

BP återkallar Bertil Mattssons avsägelse

Bjärepartiet driver inte frågan om Bertil Mattssons plats i fullmäktige vidare, och tar tillbaka avsägelsen. Partiet kommer att använda sig av liknande överenskommelser även i fortsättningen.

Föredrag om att vara same i Sverige

På måndag den 20 september berättar Helena Dådring från Ljungbyhed om hur det är att vara same och urfolk i Skåne och Sverige. Hon är partiledare för ett av sametingets partier. Bakom arrangemanget står föreningen Norden, och det äger rum klockan 19 i BBSS:s klubbstuga i hamnen i Båstad. Inträde 50 kronor.

Politiker svarar på Amnestys frågor

Amnesty har ställt frågor till politikerna i Båstad. Det handlar om hur partierna vill förbättra situationen för utsatta kvinnor, vilken den viktigaste frågan vad gäller mottagande av flyktingar är samt hur partierna vill jobba med likabehandlingsfrågor den kommande mandatperioden. Svaren finns på www.ashallsgarden.se/vxkraft/amnesty/val2010.htm.

Skejtparkens placering fortfarande öppen fråga

Återigen får ungdomarna i Båstad Skate och Bmx-förening möjlighet att visa
tålamod. Efter att politikerna i Båstad i januari unisont lovat att leverera
den sedan länge efterlängtade skejtparken har man ännu inte hittat någon
plats för den.

Telefonstrul efter blixtnedslag

Vid 8.40-tiden på onsdagen kom larmet om en misstänkt villabrand på
Penarpsvägen mellan Förslöv och Margretetorp. Enligt de första uppgifterna
har blixten slagit ner i huset och det luktar brandrök.

Gammal riksväg lockade 130

Det blev succé när Östra Karups minnesvårdsförening ordnade kulturvägsrally längs gamla riksvägen över Hallandsåsen i söndags. 130 deltagare körde rundan, så många att föreningen var tvungen att trycka upp fler tipsrundelappar.– Det är roligt att så många kom. Vi i styrelsen ska se om vi kan ordna en liknande runda nästa sommar, säger Bengt Bengtsson, ordförande.

Nesser besöker Kunskapscentrum

På måndag den 20 september klockan 19 besöker författaren Håkan Nesser Kunskapscentrum Agardh. För 80 kronor för besökare lyssna på vad han har att säga.

Ingen villabrand efter åsknedslag

Vid 8.40-tiden på onsdagen kom larmet om en misstänkt villabrand på
Penarpsvägen mellan Förslöv och Margretetorp. Enligt de första uppgifterna
har blixten slagit ner i huset och det luktar brandrök.

Misstänkt villabrand efter åsknedslag

Vid 8.40-tiden på onsdagen kom larmet om en misstänkt villabrand på Penarpsvägen mellan Förslöv och Margretetorp. Enligt de första uppgifterna har blixten slagit ner i huset och det luktar brandrök.Mer information kommer.

Fristad för att samla tankarna

På Fontänhuset finns tid och plats för personer med psykisk ohälsa. Laga mat och göra tidning finns bland de frivilliga arbetsuppgifterna.

Moderat politiker förhörd av polisen

På tisdagen delgavs Christer Nordin (M) misstanke om olaga hot mot en reporter på Sydnytt. Vid ett polisförhör stod han fast vid att orden "Om du gör det så mördar jag dig" var menade som ett skämt.

Skadegörelse vid valstugorna

Katarina Toremalm som är språkrör för miljöpartiet i Båstad är upprörd.– Tre dagar på rad har någon förstört plakat och annat på valstugorna på Lyckantorget, säger hon.Bland annat har Miljöpartiet fått adressen till hemsidan bortsliten.– Det var laminerade bokstäver som vi häftat fast ordentligt så de har fått slita för att få bort dem. Jag har nu polisanmält skadegörelsen som jag anser är ett angrepp på demokratin.

Tre inbrott i helgen

I helgen drabbades tre familjer av inbrott i sina villor. Två av villorna ligger nära varandra, på Syrénvägen och Floxvägen. När det gäller inbrottet på Syrénvägen var ägarna endast borta några timmar mellan klockan 18.30 och 21.20 på fredagskvällen.– De hade metodiskt gått igenom alla skåp och lådor, berättar fastighetens ägare.Bland annat stals datorer, kameror, tv och smycken.