Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Helsingborg

Nyheter från Helsingborg

En fotbollsfest med glädjen i fokus

Det blev en riktig familjefest när säsongens sista fotbollssammandrag för tjejer och killar födda 2002 arrangerades på Mörarps idrottsplats på söndagen.

Alzheimerdagen uppmärksammas i Helsingborg

Demenssjukdomar är en av våra största folksjukdomar med omkring 148 000
drabbade. Årligen insjuknar omkring 800 nordvästskåningar och Alzheimer är
den vanligaste diagnosen.

Gemensam satsning ska lyfta Planteringen

Låga inkomster, arbetslöshet, ohälsa och bidragsberoende. Bostadsområdet Planteringen befinner sig i botten av stadens välfärdsliga - men nu kraftsamlar myndigheterna för att vända utvecklingen.

De boende välkomnar en satsning

På Planteringen bor det 2 800 människor. Vi frågade några av dem om betydelsen av en satsning i området.Ovanför Caroline Persson och hundarna King och Nelson tornar Helsingborgshems hyreshus upp sig.Hon ger inte mycket för att arbetsförmedlingen ska komma hit.– Skulle det hjälpa menar du, säger Caroline Persson.Hon är sjukpensionär och har bott här i fem år tillsammans med sin tonåriga dotter.

Vikingsbergs framtid avgörs efter valet

Kulturförvaltningen har flyttat ut från Vikingsberg, men ännu vet ingen vad som ska hända med huset i framtiden. Drömmar finns, men inga konkreta planer.

Mc-förare till sjukhus efter krock

En person fick föras till sjukhus efter en krock vid en bensinstation på Gåsebäck.

Närkontakt på motorbanan

Sex bilar på startlinjen och sedan bra med närkontakt. Så förklarar en av Helsingborgsklubbens medlemmar tjusningen med folkracing. I går var det tävling på ombyggd bana.

Det finns hopp för cykelstaden Helsingborg

Det blev en välbesökt cykelmässa på Sundstorget på lördagen.– Vi vill lyfta fram cykelns status, hur fantastiskt transportmedel det faktiskt är, säger Annica Ovesson projektledare för stadsbyggnadskontorets "Hållbara resan".Hon och kollegerna informerade om det nya cykelvägnätet i kommunen, vars huvudstråk ska stå färdigt 2015.

Bred enighet i äldrefrågor

Saknar du frågor om äldreomsorgen? Nej, vi har inte glömt detta stora område. Det har inte partierna heller. De rödgröna vill anställa fler än alliansen inom äldreomsorgen. Men i flera andra frågor tycker partierna lika. I princip vill alla att det byggs fler trygghetsboenden i Helsingborg. Det är stor efterfrågan på dessa bostäder som är ett mellanting mellan att bo hemma och på vårdboende.

Så tycker partierna i Helsingborg

Vad vill partierna förbättra i skolorna och hur kan man få igång
byggandet ?Ska helsingborgarna få folkomrösta om Ångfärjetomtens framtid?
Svaren finns i vår valguide.

Lastbilschaufför misstänkt för rattfylla

Tidigt på lördagsmorgonen larmades polis till Bredgatan i hamnområdet i
Helsingborg efter att vittnen observerat en vinglande lastbil.

"Kan bli ett nytt centrum i stan"

Bilhandlaren Kire Skoglund äger cirka 75 procent av fastigheterna mellan Ängelholmsvägen och Hävertgatan. Han köper gärna ännu fler.– Vill man utveckla något är det byggtekniskt lättare om man äger hela kvarter, säger han.Flera av Kire Skoglunds fastigheter står för tillfället tomma, bland annat gamla Bilpartner.– Jag försöker snygga till lokalerna både ut- och invändigt.

Ny tryckluftscentral ska fixa energispill

Kemira har invigt en ny tryckluftscentral till sin industripark. Med det gemensamma systemet beräknar man minska energispillet med 40 procent.

Häcklöparen som slog längdrekord på Olympia

Efter 41 år som idrottslärare på Olympiaskolan slutar Anders Hellborg som själv tillhörde eliten på korta häcken. Ingen har arbetat lika länge på skolan. Nu väntar bland annat resor söder- och österut.

Brokigt område som snart kan förändras

Ett High Chaparral-område har en byggpolitiker kallat kvarteren vid Ängelholmsvägen och Hävertgatan. Nyligen började kommunens planläggning inför en förnyelse av området som i framtiden kan rymma både kontor och flera hundra lägenheter. I dag finns här en brokig samling småföretag och några större affärskedjor. Vi har tittat in hos några av dem och även pratat med mannen som köpt upp nästan hela området.

Förtydligande

Kritpiporna var inte vanliga i norra Europa under medeltiden, som det felaktigt uppgavs i gårdagen tidning i samband med den medeltida utställningen i Maria kyrka. Tobaken blev ett njutningsmedel i norra Europa först en bit in på 1500-talet.

S vill ha Olle Larsson tillbaka

Socialdemokraterna gör "nöjespappan" Olle Larsson till en valfråga. Partiet kräver att han får ta över Helsingborgsfestivalen igen – ett utspel som Olle Larsson inte själv kände till...

Hundattack i Rydebäck

En man har polisanmält att han och hans fru i torsdags kväll attackerades av
en argsint hund av rasen kaukasisk ovtjarka.

En person till vårdcentral efter krock på Närlunda

Vid 12.30-tiden på fredagen kolliderade två personbilar i korsningen Närlundavägen och Fältarpsvägen. Två personer var inblandade i olyckan och en av dessa fick föras till vårdcentral med mindre skador.

Brännskadad efter kopparstöld kvar på sjukhus

Den 55-årige man som brännskadades svårt när hans 32-årige kamrat dog under ett försök att stjäla järnvägskabel i Mörarp, är kvar på sjukhus.