Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Åstorp

Programmet klart för höstens föreläsningar

Kvidinge föreläsningsförening har presenterat höstens program som inleds söndagen den 26 september med föreläsningen "Söderhavsöarna med bilder och musik". Rosita Nomén och Lars Knutsen från Ängelholm kommer då att visa vackra bilder från Söderhavet varvat med berättelser och musik.

Öppet hus i byn

Nya och gamla Kvidingebor och en och annan hemvändare klättrade på plastbackar, gick tipsrunda och testade luftgevärsskytte när Öppen by arrangerades för tredje gången.

Så tycker partierna i Åstorp

Vad vill partierna göra med kommunalskatten? Vilken är den viktigaste
frågan inom skolan? Vad ska hända med bullervallen i Hyllinge.
Svaren finns i vår valguide.

Programmet klart för höstens föreläsningar

Kvidinge föreläsningsförening har presenterat höstens program som inleds söndagen den 26 september med föreläsningen "Söderhavsöarna med bilder och musik". Rosita Nomén och Lars Knutsen från Ängelholm kommer då att visa vackra bilder från Söderhavet varvat med berättelser och musik.

Bil i räcket på E4

En bil körde vid 16.30-tiden in i mitträcket i norrgående körfält på E4 mellan trafikplats Åstorp och Östra Ljungby.Det är oklart hur omfattande olyckan är eller om någon har skadats.Mer information inom kort.

Bach inleder "Musik i kyrkan"

På söndag kväll bjuder Björnekulla – Västra Broby församling på ”Musik i kyrkan” för första gången denna säsong. Det blir en orgelkonsert och rubriken på programmet är ”Bach- inspirerad inspiratör”. Det blir nämligen musik av J.S. Bach själv och ett par av hans äldre kollegor som hade stort inflytande på honom i ungdomen, Georg Böhm och Dietrich Buxtehude.

Fler parkeringsplatser nära centrum

Parkeringsplatserna för pendlare som tar tåget är allt som oftast överfulla. Samtidigt har entimmesparkeringarna på Storgatan och Torggatan fått större ruljans sedan kommunen införde parkeringsvakter. Därför har samhällsbyggnadskontoret tagit fram ett förslag på att bygga ut parkeringen vid Köpmansgatan mitt emot ABF-huset.

Balder får höja hyran

Den nya fastighetsvärden för Centerplans gamla hus sköter sig. Det anser Hyresgästföreningen som nu gått med på den hyreshöjning som tidigare stoppats på grund av eftersatt skötsel.

Skolval lektion i demokrati

På söndag avgörs Sveriges politiska framtid för fyra år framåt. Men redan i går gick eleverna på Petersvenskolan i Åstorp till valurnorna.

Överklagan om buller avslogs

Länsstyrelsen anser inte att det buller som den ökade trafiken av lastbilar till JD Stenqvist medför är tillräckligt för att stoppa bygget. Boende intill Maglabyvägen hade överklagat den detaljplan som gjort det möjligt för JD Stenqvist att bygga ut sin verksamhet och hänvisat till att det innebär en fördubbling av tung trafik. Detta kommer i sin tur att innebära ökning av buller, vibrationer och olycksrisker.

Polis fann undernärda djur och död katt

En man i 75-årsåldern har förbjudits av länsstyrelsen att ha hand om hund och katt. Senast den siste oktober måste mannen göra sig av med eventuella husdjur. Beslutet har tagits efter att polisen i början av året hittat två hundar och nio katter som var undernärda, sjuka och levde under miserabla förhållanden. Mannen hade själv meddelat polisen om djuren i samband med att han tagits in på sjukhus.

Bröt sig in via balkongen

I måndags förmiddag vid 11-tiden bröt sig två okända män in i en lägenhet på Hantverkaregatan i Åstorp. Tjuvarna tog sig in via balkongen där de slog sönder en ruta. Det är oklart vad som stulits men kylen och frysen stod öppna med saker utrivna.

Kommunchefen avtackades

Under tisdagen gjorde Göran Clausson sin sista dag som kommunchef. Han avtackades med blommor, presenter och smörgåstårta.

Fler anmälningar om hundbett

Ägaren till den dobermann som enligt polisanmälan ska ha bitit en cockerpoo under söndagen har nu gjort en motanmälan. Enligt honom var hans dobermann kopplad när den andra hunden kom springande löst. Efter visst rabalder ska cockerpoo-hundens ägares pojkvän ha sökt upp dobermann-ägaren och varit otrevlig. Polisen rubricerar ärendet som ofredande.

Klart för sanering av Brobyvallen

Tvisten mellan kommun och markägare är lagd åt sidan. Nu påbörjas arbetet för att sanera bullervallen i Västra Broby.

Slogs ned med planka

En lastbilschaufför blev utsatt för misshandel vid Checkpoint Sweden i lördags strax efter midnatt. Han låg och sov i sin lastbil när han vaknade av att det hördes ljud från släpet. Han gick ut för att se vad det var och stötte då ihop med tre män. Två av dem sprang iväg, den tredje tog upp en planka och slog den i huvudet på lastbilschauffören och försvann sedan på en moped.

Hund bet hund

En hundägare i Åstorp är misstänkt både för brott mot lagen om tillsyn över katt och hund och djurplågeri efter en incident vid 14-tiden i söndags. Hans doberman gav sig då på en cockerpoo på promenad på Ekebrogatan och bet den över ryggen. Dobermanhundens ägare ska enligt polisanmälan ha sparkat cockerpoon så att den flög iväg en bra bit och sedan låg och kved.

V vill anställa fler

Vänsterpartiets lokala valprogram handlar till stor del om att öka personalresurserna inom kommunen.

KD lyfter fram högre vårdnadsbidrag

Kristdemokraterna går till val med ett gemensamt borgerligt program men har också ett par egna punkter, bland annat högre vårdnadsbidrag.

Vattenläcka i Åstorp

En vattenläcka upptäcktes under söndagen vid Nyvångsområdet i Åstorp.