Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Malmö

Inga statliga pengar för tryggt boende

Malmö kommun kommer att ta fram fler trygghetsboenden för äldre, men tänker inte söka statliga investeringsbidrag för det. Orsaken är kravet på att bidraget även ska gå till bostadsrätter.

DSB och Skånetrafiken i konflikt

Ombyggnaden av Malmö centralstation har kostat dansk-skotska DSB-First mycket, hävdar bolaget. Nu kräver DSB, som kör Öresundstågen, skadestånd.

Malmö vann viktig bortamatch

Örebro kunde ha tagit över serieledningen vid seger. Men Malmö var hetare och vann med 4-2.

Två gripna - hade vapen i bilen

Två personer greps i samband med en fordonskontroll i Perstorp. Polisen påträffade vapen i bilen.

Fler får jobb – men fler arbetslösa

Fler personer får jobb i Skåne och de lediga jobben ökade i september år jämfört med samma period förra året, det visar statistik från arbetsförmedlingen. Paradoxalt nog ökar också arbetslösheten i Skåne.

Åklagare kritisk mot arbetsgivare

Den 36-årige man som misstänks ha hotat åklagaren och en utredare i samband med den stora kopplerirättegången i Malmö häktades i dag av tingsrätten. En av dem som hotats är kritisk mot sin arbetsgivare åklagarmyndigheten i Malmö.

Psykakuten vill starta mobilt team

Vid psykakuten på Skånes universitetssjukhus planerar ledningen att starta ett mobilt team som ska kunna åka hem till personer i akuta lägen. Frågan har aktualiserats efter måndagens händelse, då en man tog en tvåårig pojke som gisslan i Malmö. Mycket tyder på att mannen var psykiskt instabil och hade försökt få hjälp.

Lokalt motstånd vill stoppa vindkraft

Eon Vind i Malmö vill bygga tio 180 meter höga vindkraftverk i skogarna utanför Färingtofta i Klippans kommun. I kväll ska kommunstyrelsen i Klippan ta ställning till projektet vid ett extrainsatt möte. Motståndet är stort bland dem som bor i området.

En blåmes fick den miljonte ringen

I dag på förmiddagen ringmärktes den miljonte fågeln på fågelstationen i Falsterbo. Det blev en blåmes.

58-åring häktad misstänkt för människorov

Den 58-årige man, som misstänks för att under knivhot tagit en tvåårig pojke från sin mamma mitt i Malmö och sedan hållit honom som gisslan i två timmar, häktades på förmiddagen på sannolika skäl misstänkt för människorov och olaga hot.

Sopigt, tycker väntande kunder

Sophämtningen i Sjöbo kommun har inte fungerat som den ska. Nu vill fler än trehundra abonnenter ha pengarna tillbaka.

Dubbel glädje för Jakob

Jakob Johansson och Rögle hade en fin kväll när de slog Leksand med klara 3-0 i hockeyallsvenskans toppmatch i Ängelholm.

Minister hade inga nya pengar med sig

Regeringen gör inga nya satsningar på infrastruktur i Skåne. Det framkom när budgetpropositionen presenterades av den nya infrastrukturministern i Malmö i dag.

Flera recept diskuteras mot bostadsbristen

Att det råder bostadsbrist bland unga i Sverige är det ingen som ifrågasätter, men hur problemet skall lösas råder det skilda meningar om. Johannes, 19 år, bor fortfarande hemma hos sin pappa i Malmö. Han upplever att det är svårt att hitta bostad i Malmö.

Misstänkt farligt föremål på Rosengårds centrum

Rosengårds köpcentrum i Malmö har stängts och utrymts efter att ett misstänkt farligt föremål har hittats. Polisens bombtekniker har kallats till platsen.

Bjäresystrarnas verksamhet räddas

Region Skånes vårdcentral i Förslöv på Bjärehalvön får konkurrens av en privat vårdcentral. Och på så sätt räddas den privata distriktssköterskemottagningen Bjäresystrarna.

Polisen saknar förklaring till gisslandramat

Polisen har fortfarande ingen förklaring till gisslandramat i Malmö i går. Efter två timmars förhandlande övermannades den 58-årige mannen av polisen, som i dag är nöjd med sin insats.

Den miljonte fågeln är på väg

I dag hoppas man få ringmärka den miljonte fågeln vid fågelstationen i Falsterbo. Varje år flyttar en halv miljard fåglar från Skandinavien till varmare länder. Många pausar vid Skånes södra kust och får då kanske en ring kring benet.

Miljöpartiet blir utan oppositionsråd

I Lund har samarbetet mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna kommit i gungning. Det efter att det igår stod klart att Miljöpartiet inte får någon av de två oppositionsrådsplatserna i kommunen.

Helsingborg "fightade" till sig en vinst

Det blev seger för FC Helsingborg mot Mullsjö på bortaplan. En taktisk match som till slut slutade 4-1 till skåningarna.