Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Klippan

Barnfilm på Bio Grand

Den animerade barnfilmen Toy Story 3 visas under helgen på Bio Grand i Ljungbyhed. Fredag 24 september är föreställningen klockan 19. Den visas även söndag 17 och onsdag 29 september klockan 19. Tillåten från 7 år.

Föreläsning om att vara same

Majvor Massa Eriksson är född och uppvuxen i en renskötarfamilj med många barn, men bor nu i Helsingborg. Hon är ordförande för Sveriges sydligaste sameförening och författare till boken Vantar. Den 26 september kommer hon till biblioteket i Klippan för att prata om hur det är att vara same i Sverige, då och nu. Tiden är kl 14-15.30.

Känsligt uttalande av C-ledare

Centerpartiets ordförande Torsten Johansson är besviken på valresultatet. Så besviken att han dagen efter valet funderar på vad som gick fel.– Jag tycker att vi gjorde allt vad vi kunde, säger han och talar om föryngringen på listan och det faktum att partiet för första gången "satt en kvinna i toppen".Valresultatet pekar på att Centern förlorade väljare till Sverigedemokraterna i sina hjärteområden.

Käftsmällen uteblev för Moderaterna

Sverigedemokraterna blir tredje största parti i Klippan och tar plats i alla nämnder. Miljöpartiet kom in, men skrällde inte. Störst överraskning var utgången i Östra Ljungby, som stod fast vid sitt moderata kommunalråd trots skolnedläggningarna.

Ovisst läge för majoriteten i Klippan

Socialdemokraterna gjorde ett bättre val lokalt än i riksdagsvalet och Moderaterna verkar hålla ställningarna. Miljöpartiet ser ut att komma in i fullmäktige. Men nästan alla andra partier förlorade väljare. Valets vinnare är Sverigedemokraterna som gått starkt framåt.

Nervös väntan på marginalerna

På var sin sida om Åbyplan vakade de största partierna in valresultatet. Stämningen sjönk i takt med rapporterna om SD-framgångar.

S håller ställningarna

Socialdemokraterna gör ett bättre val lokalt än i riksdagsvalet. Sverigedemokraterna går starkt fram. Det står klart när sex av nio valdistrikt räknats.

Temperaturen höjs på valvakorna

På var sin sida Åbyplan vakar de största partierna in valresultatet. Båda blocken befarar en vågmästarsituation i takt med rapporterna om SD-framgångar.

Första distriktet, Riseberga, är färdigräknat och ger partiet 14,5 procent av rösterna.

Strid ström till vallokalerna

Mycket tyder på ett ökat valdeltagande i Klippan. Det visar rapporter från vallokalerna och ett ökat antal förtidsröster.

En till sjukhus efter mc-olycka

Strax innan klockan fyra på söndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på
Tranarpsvägen i Östra Ljungby.

Håller S sin position som största parti?

Trots att Örkelljunga nästan alltid styrts av borgerliga majoriteter har S varit största parti i drygt 15 år. Oppositionspartiet tror att de som röstat borgerligt ska återvända och M att Alliansen håller ställningarna.

Explosionsrisk på åkeri efter brand

Strax innan klockan 13 på lördagen larmades räddningstjänsten till ett åkeri i
Ljungbyhet. En acetylentub hade exploderat och tragit fyr.

Explosion orsakade brand på åkeri I Ljungbyhed

Strax innan klockan 13 på lördagen larmades räddningstjänsten till ett åkeri i
Ljungbyhet. En acetylentub hade exploderat och tragit fyr.

Ny våtmark ska minska föroreningar

Det kan bli en ny våtmark i sänkan på Åbytorpsområdet. Pengar till en förundersökning har beviljats och dessutom ska en mer långsiktig plan för dagvattnet tas fram.

Fastighetsägare ger upp strid om vägdragning

Det är nu fritt fram för Herrevadsklosters ägare att ändra områdets in- och genomfart. Berörda fastighetsägare har tagit tillbaka sitt överklagande.

Kommunalrådet forslade bort husvagn

Kommunalrådet Bengt Svensson (M) fick i tisdags ett handskrivet brev i kommunposten. "Goddagens Bengt!", börjar brevet som handlar om en husvagn.Brevskrivaren berättar att han är ägare till en husvagn som blivit vandaliserad. När han i förra veckan skulle forsla vagnen till skroten var den borta. Han misstänker att kommunen kan ha hunnit före.

Flygprofil hedrades med Jas-flygning

"Så nära en statsbegravning man kan komma i Ljungbyhed". Så beskrivs gårdagens jordfästning av flyglegenden Bertil Gerhard i Riseberga kyrka av en deltagare.Över 200 personer närvarade vid begravningsgudstjänsten, med en överdådig blomstergärd och hälsningar från flygarkollegor från hela Europa.Efter begravningen hedrades Bertil Gerhard på ett speciellt sätt. Saab i Linköping genomförde klockan 14.

Öppet hus på Naturbruksgymnasiet

I dag, lördagen den 25 september, är det öppet hus på naturbruksgymnasiet i Östra Ljungby. Mellan klockan 10 till 13 visar eleverna upp sig och sina färdigheter i bland annat plöjning. Det blir uppvisningar med både hundar, hästar och kor. Även maskinparken visas upp. För mer information se skolans hemsida.

Djurägare missköter sina husdjur

Länsstyrelsen anser att en djurägare i Klippans kommun missköter sina husdjur. Klippans kommun har tidigare påpekat att djurägaren inte ska koppla sin hund när den är inomhus. Enligt Jordbruksverkets föreskrifter får hundar inte hållas bundna inomhus.Djurskyddsinspektörer från länsstyrelsen har besökt fastigheten två gånger under våren och sommaren.

Nästan tre tusen förtidsröster hittills

Torsdag kväll hade 2 900 Klippanbor redan förtidsröstat. Det är lika många som den totala summan förtidsröster i förra valet. Möjligheten fortsatte sedan under gårdagen och i dag lördag, vilket tyder på en klar ökning.– Jag tror att de kan bli en tjugoprocentig ökning. Det är en nationell trend, säger Evy Arvidsson på Klippans kommuns valkansli.