Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Örkelljunga

Sverigekonferens i Örkelljunga

Tal, väckelse och visioner präglar det som den kristna mötesrörelsen Sverigekonferensen genomför i olika kristna församlingar under kommande veckoslut. Citykyrkan, som huserar i före detta Gästgivaregården, är värd för det lokala inslaget i Örkelljunga.

Michael Jackson i Eket

Intresseföreningen Ekets framtid bildades för att tillvarata ortens intressen och inspirera till nya aktiviteter. Resultatet kan nu skönjas i bland annat en rad kurser för barn som startar under innevarande och kommande månad.Redan i morgon, lördag, är det premiär för en danskurs med Michael Jackson som tema. Kursen som sätter fokus på musik- och dansikonens stil riktar sig till barn i åldern 5 till 10 år.

Träff med nyföretagare

Örkelljunga kommun vill träffa nya företag. Den 28 oktober arrangeras därför en företagareträff på restaurangen Hjelmsjövik i Östra Spång. Kommunalrådet Carina Zachau (M) noterar med tillfredställelse att det sedan 2008 nyregistrerats 186 företag från enmans till flera anställda. Under året visar samma statistik 40 nya företag. Information och mingel står på programmet.

Tre brott i samma bil

Vid 14-tiden på torsdagen stannade polisen en bil i centrala Örkelljunga efter misstanke om rattfylla. Polisen beslutade om husrannsakan i bilen, och fann cirka 50 gram cannabis samt en kniv. Mannen, en 20-åring hemmahörande på orten, är inte känd av polisen sedan tidigare. Han är nu misstänkt för rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han förhördes och släpptes under torsdagen.

Möte om buskörning i Örkelljunga

Länge har det klagats på buskörning kvälls och nattetid i Örkelljunga centrala delar. Det finns nu ett intresse från motorintresserade ungdomar att få träffa kommunens representanter.– Det har tagit kontakt med oss. Det är ett 50- till 60-tal ungdomar och det finns en kraft hos dem. De har fixat kallelser via sms och Facebook, säger kommunalrådet Carina Zachau (M).I dag, torsdag, klockan 18.

Insamling i Örkelljunga

Under fem tillfällen fördelat på lika många dagar ska Svenska kyrkan, Läkarmissionen, Lions club, Röda korset, Rädda barnen med flera organisationer samla in pengar i insamlingen Världens barn.I Örkelljunga sker det på flera platser i centrum under sjunde till nionde oktober samt 15 och 16 oktober.Målet för årets riksomfattande kampanj är att samla in 80 miljoner kronor.

Mobilstöld på Sim och motion

En gäst på friskvårdsanläggningen Sim och motion i Örkelljunga har anmält förlust av en mobiltelefon av märket Iphone. I anmälan uppges att telefonen låstes in i ett förvaringsskåp och att nycklarna lades på en plats där besökare brukar lägga nycklar. Efter träningen upptäcktes att nyckeln var borta och även den Iphone som lämnats i förvaringsskåpet.

Olycka på Gille

Vid en arbetsplatsolycka på kakfabriken Gille i Örkelljunga skadades en anställd. Personen ska ha fastnat i en maskin och fått tre fingrar på vänster hand skadade. Den anställde fördes med ambulans till sjukhuset för vård för klämskada.

Stöld hos Lantmännen

Kunden lämnade Lantmännens butik i Drakabygget utan att betala för sig. I polisanmälan har butiken uppgett att varor till ett sammanlagt värde av 1 619 kronor stals. Det var storförpackningar av katt- och hundfoder samt ogräsbekämpningsmedel.

"Inte kommunens fel"

I den senaste kreditrapporten från Justitia Ekonomifakta förekommer Örkelljunga kommun. Det var en medlemsavgift för något som kommunen inte längre är medlem i som gick till inkasso.– Det är Region Skåne som missat att kommunen sagt upp medlemskapet i "Hållbar mobilitet i Skåne". Det är inte kommunen som gjort fel. Vi är faktiskt oskyldiga.

Fångade Åsljungasjöns gammelgädda

Jakoub Osman från Örkelljunga trodde knappt sina ögon. Det var gammelgäddan i Åsljungasjön som han fått på kroken. Rovfisken mätte 115 centimeter till en vikt av 12,4 kilo.– Jag hade precis börjat fiska när den högg. Jag vet inte hur lång tid det tog, kanske sju, åtta minuter, kanske lite längre, säger han.I sig hade gäddan en brax på drygt halvkilot som den nyligen svalt på sitt territorium i sjön.

Nytt namn efter otillåtet tecken

"Otillåtna tecken" innebär att namnet på före detta E4 i Örkelljunga ändras. Det är Lantmäteriet i Skåne som kräver ändringen för att namnet ska fungera i lantmäteriets datasystem. Namnet Gamla E4:an ska i fortsättningen skrivas utan kolon - Gamla E4 an.

Kommunen i fogderegister efter brister i rutiner

Örkelljunga kommun har varit i kronofogdens register vid tio tillfällen. Förklaringar finns, men man ska akta sig för att bli offer för omständigheterna, säger kommunalrådet.

Whisky bara över disk

Den som vill köpa whisky på Systembolaget i Örkelljunga får numera köpa den över disk. Det är inte för att försvåra utan för att kunna hantera allt vin som säljs.– Bag in box vinerna hade för liten plats i butiken. Det går ganska mycket, särskilt i slutet av veckan. Genom att vi tog bort whiskeyn fick vi plats för vinet och kunde lösa problemet, säger Tomas Ohlsson, butikschef på Systembolaget i Örkelljunga.

"Jag försöker att inte tänka på svårigheterna"

Allt fler ungdomar är arbetslösa i Örkelljunga. Men Filip Bergström, 22 år, går mot strömmen. Han är redan egenföretagare och butiksinnehavare.

Släpp inte in okända

Flera fall där personer knackat dörr hos äldre och utgett sig ha ett offentligt uppdrag har noterats i Örkelljunga.– De har sagt att de kommer från kommunen. Hittills har folk varit på sin vakt, men vi vill ändå uppmana folk att inte släppa in okända i sin bostad utan att ha kollat först så att personerna är de som de utger sig för att vara, säger Jesper Bengtson, stationschef på polisen i Örkelljunga.

Villainbrott i Örkelljunga

Kontanter och smycken blev bytet vid ett inbrott i en villa på Karpstigen i Örkelljunga. I polisanmälan uppges att 7 000 kronor i kontanter försvunnit och bland annat ett guldarmband. Inbrottet skedde mellan klockan 17.30 till 20.30 på torsdagen. Ett fönster till sovrummet har brutits upp och av allt att döma har tjuven eller tjuvarna enbart varit inne i det rummet.

En kulturdag för många smaker

Lördagens Kulturdag bjöd på något för alla. Bland aktiviteterna fanns allt från svamputställning och ukulelespelande till nässelslöjd och vävning.

Äldreomsorg återgår till kommunen

Äldreomsorgen i Skånes Fagerhult återkommunaliseras vid årsskiftet och platser i särskilt boende köps in av en privat entreprenör på orten. Större delen av renoveringstyngda Solgården lämnas.

Tjuvgömma i Örkelljunga

Det började med ett snatteri på Väla och slutade med att polisen avslöjade en
tjuvgömma i Örkelljunga. När den 37-åriga kvinnan greps efter att ha stulit
kläder på JC på Väla ledde det till en husrannsakan i Örkelljunga.