Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Skåne Län

skåne Det sydligaste länet i Sverige är Skåne, med sina 1,2 miljoner invånare. Med sin närhet till Västeuropa har Skåne blivit en viktig ekonomisk motor och en betydande region för tillväxten runt Östersjön. Länet har därför stor optimism och tro på framtiden. Skånes län har bland annat gjort sig känt för att locka till sig både företag och människor, samt vara duktiga på att skapa samarbeten inom både näringsliv, offentliga aktörer och akademi. Skåne kan också erbjuda variation, från senapsgula rapsfält, till djupa skogar, milslånga kuster och branta klippstup. Länet är också känt för sin mat, här finns många prisbelönade restauranger, särskilt i Helsingborg och Malmö. För golfälskare är Skåne ett paradis med sina vackra golfbanor.

Här hittar du alla nyheter från Skånes län, oavsett storlek. Söker du nyheter inom sport, kultur, politik, kommun och landsting, eller olyckor och brott? Vi samlar nyheter från Skåne från alla dagstidningar, både lokala och rikstäckande.

Inga statliga pengar för tryggt boende

Malmö kommun kommer att ta fram fler trygghetsboenden för äldre, men tänker inte söka statliga investeringsbidrag för det. Orsaken är kravet på att bidraget även ska gå till bostadsrätter.

Behållare för pantburkar ska öka återvinning

Nu kan man sopsortera sin pantburk eller PET-flaska redan på stan i Hässleholm. Avlånga behållare har satts upp bredvid papperskorgar och tanken är att pantburkarna ska läggas i behållarna istället för att hamna bland allt det andra skräpet i papperskorgen. Den som sen vill kan plocka upp burken ur behållaren och panta den.

DSB och Skånetrafiken i konflikt

Ombyggnaden av Malmö centralstation har kostat dansk-skotska DSB-First mycket, hävdar bolaget. Nu kräver DSB, som kör Öresundstågen, skadestånd.

Malmö vann viktig bortamatch

Örebro kunde ha tagit över serieledningen vid seger. Men Malmö var hetare och vann med 4-2.

Mikroalger ska odlas i Simrishamn

Livsmedel, kosttillskott eller bränsle. Odlade mikroalger kan användas till alltsammans. I morgon invigs Marint centrum i Simrishamn och ett av företagen som flyttar in där sysslar med just detta.

Två gripna - hade vapen i bilen

Två personer greps i samband med en fordonskontroll i Perstorp. Polisen påträffade vapen i bilen.

Ny majoritet klar i Östra Göinge

Nu är det klart att Östra Göinge kommun kommer att styras av Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet den kommande mandatperioden. Det efter 36 år av Socialdemokratiskt styre i kommunen.

Död man hittad av orienterande ungdomar

En man har hittats död i en skogsdunge utanför Sjöbo. Mannen hittades av elever som var ute och orienterade. Det är oklart vad som ligger bakom dödsfallet, men polisen misstänker i nuläget inget brott.

Fler får jobb – men fler arbetslösa

Fler personer får jobb i Skåne och de lediga jobben ökade i september år jämfört med samma period förra året, det visar statistik från arbetsförmedlingen. Paradoxalt nog ökar också arbetslösheten i Skåne.

Åklagare kritisk mot arbetsgivare

Den 36-årige man som misstänks ha hotat åklagaren och en utredare i samband med den stora kopplerirättegången i Malmö häktades i dag av tingsrätten. En av dem som hotats är kritisk mot sin arbetsgivare åklagarmyndigheten i Malmö.

Psykakuten vill starta mobilt team

Vid psykakuten på Skånes universitetssjukhus planerar ledningen att starta ett mobilt team som ska kunna åka hem till personer i akuta lägen. Frågan har aktualiserats efter måndagens händelse, då en man tog en tvåårig pojke som gisslan i Malmö. Mycket tyder på att mannen var psykiskt instabil och hade försökt få hjälp.

Hon lotsar äldre inom kommunen

Från och med den här veckan så har de äldre i Båstad kommun fått en äldrelots de kan vända sig till om de skulle behöva hjälp med något.

Höga vindkraftverk oroar boende

Under onsdagskvällen ska kommunstyrelsen i Klippan ta ställning till vindkraftprojektet vi skogarna utanför Färingtofta i Klippans kommun. Motståndet är stort bland dem som bor i området.

Lokalt motstånd vill stoppa vindkraft

Eon Vind i Malmö vill bygga tio 180 meter höga vindkraftverk i skogarna utanför Färingtofta i Klippans kommun. I kväll ska kommunstyrelsen i Klippan ta ställning till projektet vid ett extrainsatt möte. Motståndet är stort bland dem som bor i området.

28 sidor av Meryl Streep på torget i Kristianstad

En alldeles speciell skapelse tar idag onsdag plats på Stora Torg i Kristianstad. Det är en slags mobil konsthall som under två veckor visar en utställning som består av en massa klipp från Meryl Streeps filmer.

Elev kränkt och slagen - kommunen kritiseras

Barn och elevombudet kritiserar Simrishamns kommun för att ha åsidosatt sina skyldigheter, sedan en elev utsatts för kränkande särbehandling i flera år.

En blåmes fick den miljonte ringen

I dag på förmiddagen ringmärktes den miljonte fågeln på fågelstationen i Falsterbo. Det blev en blåmes.

58-åring häktad misstänkt för människorov

Den 58-årige man, som misstänks för att under knivhot tagit en tvåårig pojke från sin mamma mitt i Malmö och sedan hållit honom som gisslan i två timmar, häktades på förmiddagen på sannolika skäl misstänkt för människorov och olaga hot.

Knivmannen vädjade om hjälp dagarna innan dramat

Den 58-årige man som i måndags beväpnad med knivar ryckte en 2-åring från sin mamma och sedan höll gisslan under flera timmar, hade bara några dagar tidigare markerat att han inte var i psykisk balans.

Kurs hjälper folk få koll på pengar

Personer som har svårt att hantera sin ekonomi kan gå kursen Budgetskolan på IT-stugan på Gamlegården i Kristianstad. På kursen får kursdeltagarna lära sig att få översyn av sin ekonomi och göra beräkningar med hjälp av datorprogrammet Exel.