Visa endast rubriker

Storstryk för KDFF i sista hemmamatchen

Gästande Linköpings FC slog Kristianstad DFF med 0-5 i säsongens sista hemmamatch. Första halvlek var jämn sett till spelet och chanser men Linköpings skärpa gjorde att man ledde med 0-3 i paus.

I andra gick Kristianstad över till en trebackslinje för att försöka få mer press men Linköping visade varför man är regerande mästare och gjorde ytterligare två mål innan domaren blåste av matchen.

Matchen saknade dock betydelse för KDFF eftersom jagande Hammarby och Sunnanå förlorade sina matcher på lördagen och kan därmed inte passera Kristianstad i sista omgången. Det betyder att det allsvenska kontraktet är säkrat inför nästa år. För Linköpings del innebar dagens seger att man nu tog ett stadigt grepp om tredjeplatsen.