Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Torsås

Säkrare trafikmiljö för funktionshindrade

Kommunen är i full färd med att genomföra förbättringar som ska öka framkomligheten och säkerheten för handikappade i trafiken.

Spinova växer och nyanställer

Spinova AB i Torsås har på senare tid nyanställt sex medarbetare och under hösten planerar företaget att förstärka med ytterligare personal.

Bråk mellan lärarfack och politiker

– Det är fullkomligt absurt av Torsåspartiets Bert Appert när han påstår att Ewa Wendell som facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund, LR, skulle ha dikterat villkoren i centerns skolpolitik om det lokala arbetstidsavtalet.

VA-avgiften höjs med 50 procent

Anslutningsavgiften för kommunalt vatten och avlopp höjs från 100 000 kronor till 150 000 kronor inklusive moms under en tvåårsperiod.

17-åring slogs med polisen på fest

En stor fest på Allfargatan i Torsås urartade natten till torsdagen och allmänheten tillkallade polis.

En berusad 17-årig man tog ton och började slåss med polisen. Dessutom försökte han identifiera sig med ett någon annans id-kort. Nu är 17-åringen misstänkt för våldsamt motstånd och urkundsförfalskning.

Fastighetsägare vill bordlägga VA-fråga

Det blir omöjligt för många att få ett banklån med fastigheten som säkerhet för att betala anslutningsavgiften för VA söderut längs kusten.

S står fast vid chefsutredning

– Vi vill greppa tillfället att utreda möjligheten att ha en gemensam chef för social verksamhet och skola.

TP begär ursäkt av Centern

Torsåspartiets Bert Appert undrar i en interpellation till kommunfullmäktige om centern tänker be om ursäkt för hur Hans Ludwig (C) har karaktäriserat honom som person.

Nya turer om varnade lärare

Personalutskottets beslut om att varna ett antal lärare på Torskolans mellanstadium i Torsås leder till nya turer.

Cheftjänster kan slås samman

Det kan bli en gemensam chef för social och skola. De båda vakanta tjänsterna annonseras inte ut förrän en utredning av möjligheterna till samorganisationen har skett.

"Det har länge varit överkapacitet i köken"

Per Lindberg är tillförordnad socialchef i Torsås, hans egentliga titel är personalchef och han har inte hunnit sätta sig närmare in i matkostnaderna.

Avgift för äldremat bland landets högsta

Maten på äldreboendena i Torsås är den tredje dyraste i Sverige. Varje månad kostar maten i snitt 3 870 kronor för en person.

M vill veta var S ska söka stöd

- Socialdemokraterna måste lämna besked om varifrån man ämnar söka stöd - i händelse av valseger.

39-åring omhäktad för grov misshandel

En 39-årig man från Torsås kommun omhäktades på måndagen för grov misshandel.

Kvällen den 5 augusti kom en 57-årig man, svårt sönderslagen, in till akuten i Kalmar. Först ville mannen inte berätta vad som hänt, men sedan stod klart att han blivit utsatt för grov misshandel. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittade polisen tydliga tecken på strid. Polisen grep en 39-årig man som häktades misstänkt för grov misshandel. På måndagen omhäktades mannen för grov misshandel. Åklagaren har två veckor på sig att väcka åtal.

Det lovar S vid seger i Torsås

– Vi går för valseger och vill fortsätta att styra Torsås kommun i fyra år till.

Dömd för våldtäkt på 12-årig flicka

Ytterligare en man har dömts till fängelse för att sexuellt ha utnyttjat en tolvårig flicka i Torsås kommun.

För tre veckor sedan fälldes en 22-åring för att våldfört sig på flickan och gjort henne gravid.

Det var i samband med den utredningen som polisen fick kännedom om att hon även utnyttjats av andra äldre män i kommun. Detta ledde i juli till att en 26-årig man från trakterna av Söderåkra greps och sedermera häktades av tingsrätten.

Bönder får hjälp med vildsvinsjakt

Torsås Jaktvårdskrets har beslutat att hjälpa till i jakten på vildsvinen.

Affärer fick nya namn med sexanspegling

Ica Supermarket och Konsum drabbades av intrång på sina takskyltar natten till tisdagen.

Någon eller några ungdomar hade tagit sig upp på taken till affärernas respektive entréer. Med lite tejp fick butikerna nya namn i form av "Supernaket och Könsöm."

Lärarvarning får facklig kritik

– Att utdela en varning till de nio lärarna på Torskolans mellanstadium är löjeväckande och uppförstorat. Det gagnar inte någon och självfallet går vi vidare med detta.

Lärare får inom kort en varning

De nio lärarna på Torskolans mellanstadium får inom kort en skriftlig varning av kommunen.