Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Emmaboda

Nyheter från emmaboda

Inbrott på hembygdsgården i Emmaboda

Hembygdsgården i Emmaboda utsattes för ett inbrott natten mot torsdag.

Någon bröt sig in i lokalen via ett fönster och tog nycklar till andra lokaler i området. Dessutom fick gärningsmannen med sig en vattenkokare och en skarvsladd.

Hundrastgård kan snart öppna

Inom kort är hundrastgården bredvid Simhallsplan i Rasslebygd klar att börja användas.

Stort fotbollsslagsmål i Lessebo

Två av de tre misstänkta efter söndagskvällens bråk under fotbollsturneringen Ramadan cup är från Lessebo. En misstänks för misshandel, den andre anklagas för olaga hot.

Lanthandel öppnar inom kort

Lanthandeln i Broakulla öppnar igen runt den 20 september. Den nye ägaren Tawfik Ghoseh har flyttat till samhället med sin stora familj och han ser stora möjligheter i Broakulla.

S lovar upprustning av hälsocentralen

Om det blir fortsatt S-majoritet i landstinget kommer Emmaboda hälsocentral att renoveras för upp mot två miljoner kronor. Dessutom blir det familjecentral i Emmaboda om S vinner valet lokalt.

Bränsle slangades ur flygplan

Bensin, olja och diesel slangades ur fordon på Emmaboda flygplats någon gång mellan söndag och tisdag.

Enligt uppgifter till polisen stals även bränsle ur flygplan. Polisen uppmanar nu boende i de västra länsdelarna, främst Emmaboda och Nybro att vara vaksamma på tecken till inbrott och stölder.

– Det händer mycket där just nu och det är bra om vi får in tips och iakttagelser på sådant som ser misstänkt ut, säger Anders Olsson, inspektör och förundersökningsledare vid polisen i Kalmar län.

Förråd plundrat på vin och sprit

Först bröt sig tjuvarna in i förrådet på Södergatan i Emmaboda.

Därefter stal de vin, öl och sprit. Enligt polisanmälan handlade det om elva vinflaskor, femton öl, en flaska tequila, en vodka och en likör. Inbrottet skedde någon gång mellan torsdag och tisdag.

Sprängdeg hittades i köksskåp

Polisen hittade sprängdeg i ett köksskåp när de slog till mot en känd missbrukare i Emmaboda på tisdagskvällen.

Förutom sprängdeg hittade man en mindre mängd narkotika. 30-åringen och två ytterligare män är misstänkta för ringa narkotikabrott. 30-åringen misstänks även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Utanför bostaden stod även en bil parkerad som var falskskyltad. Bilen tillhör en person från Blekinge. Dessutom satt en kvinna i bilen som var drogpåverkad.

Bildningschef byter till Nybro

Kommunens bildningschef Christer Kratz har sagt upp sig.

Han avslutar sin tjänst i Emmaboda den 1 december för att bli skolchef i Nybro. Kratz efterträder Jan Lagerqvist på denna post eftersom den senare ska bli kommunchef i Nybro kommun.

Fräckt inbrott hos äldre par

Ett äldre par utsattes nyligen för ett mycket fräckt inbrott mitt på ljusa dagen i centrala Emmaboda.

Volvo PV från 1961 glänste på Power Meet

Sune och Lillian Petersson har gjort 1950- och 1960-talet till sin livsstil, så det var självklart för dem att vara på plats vid helgens Power Meet på flygbanan. Deras Volvo PV från 1961 var bara en av mängder med veteranbilar som visades upp.

Apoteket Linnéan privatiseras

I början på oktober tar privata företagare över Apoteket Linnéan i Emmaboda, närmare bestämt Josefine Josefsson och Per Westling.

Paret kommer även att ta över apotek i Åseda, Hällefors och Fjugesta. För ett halvår sedan tog den statliga paraplyorganisationen Apoteksgruppen över driften av apoteket i Emmaboda för att i sin tur sälja det till en privat företagare vilket nu alltså är klart. I samband med ägareskiftet kommer lokalerna att renoveras.

Valstuga utsatt för skadegörelse

Socialdemokraternas valstuga har blivit utsatt för skadegörelse.

Stugan står på centrumtorget och fick under helgen en ruta utslagen.

Klart med ny vd för Jarl Timber

Nu är det klart med ny vd för Jarl Timber i Broakulla.

?Vi står inte och faller med kommunvalet?

Att de etablerade partierna i Emmaboda är måttligt förtjusta i Svenskarnas partis uppdykande på den politiska scenen framgick av en artikel i tisdagstidningen. I dag låter vi Anders Ärleskog, förstanamn på partiets kommunlista, komma till tals.

Snart snabbare resa till Köpenhamn

Den som åker tåg till Kastrup/Köpenhamn får i december tio minuter kortare resväg.

Citytunneln förkortar restiden genom Malmö.

Storstöld på ITT Water

Elektronisk utrustning värt en bit över 100000 kronor har stulits från ITT Waters lokaler på Stensbergsvägen i Lindås.

Tjuvarna tog sig in på ett kontor varifrån de tog med sig TV-apparat, radio, sändarutrustning och konstglas. Inbrottet skedde någon gång mellan måndagen och onsdagen.

Polis fann olycka på nätet

Polisen ryckte ut till en singelolycka mellan Emmaboda och Långasjö efter att de läst om den på en nyhetssida på internet.

När polisen kom till olycksplatsen var både ambulans och brandbil redan där, men man han ändå med ett kortare samtal med de drabbade innan de fördes till länssjukhuset i Kalmar. Det tyska par som var de enda inblandade i olyckan hade enligt polisen försökt väja för något och kört av vägen, men klarat sig relativt oskadda och förts till sjukhus bara för observation.

KD vill korta tågresa med en kvart

– Fungerande tågförbindelser är ett måste för ett län som Kalmar län. Bra infrastruktur är ett sätt för oss att locka till oss nya invånare.

Singelolycka utanför Långasjö

Vid 16.30-tiden på tisdagseftermiddagen inträffade en singelolycka på länsväg 120 utanför Långasjö i riktning mot Emmaboda.

Enligt uppgift skadades ingen allvarligt. Personerna kunde själva ta sig ur bilen innan ambulansen anlände till olycksplatsen.