Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Mönsterås

Tomthyrorna på Oknö ska ses över

Nästa vecka tar kommunstyrelsens arbetsutskott upp frågan om en utredning som skall se över tomträttsavgälderna på Oknö.

C vill ta krafttag mot våld i skolan

Arbetet med att motverka alla former av våld och kränkningar inom skolan måste bli ännu bättre.

Stormig utmaning i skogen

Framkomligheten var begränsad, träd hade fallit över bilar där människor blivit instängda och i ett hus satt en ensam kvinna och väntade på både mat och hjälp från hemtjänsten.

Elever kränkta av parti på skolbesök

Mönsteråsgymnasiet är den första skola någonsin som tillåtit Svenskarnas Parti att komma och informera om sin verksamhet. Besöket får nu stark kritik.

Södra vill bygga industriområde

Södra Cell Mönsterås vill skapa ett nytt område för industri strax söder om sin fabrik. Man vill nu planlägga 125 hektar mark i området som delvis är strandskyddat.

Räddningstjänsten övar på orkankatastrof

Den påhittade orkanen Gisela drabbar ett område utanför Mönsterås på lördag och för räddningspersonalen väntar en hektisk dag.

Fuktskadad kyrka engagerar starkt

Framtiden för den svårt fuktskadade Fliseryds kyrka engagerar starkt och nu måste ortsborna bestämma hur de vill använda kyrkan när den öppnas igen om några år.

Hyresgästen förfalskade kvitto på hyran

En kvinna åtalas misstäkt för att ha lurat Mönsterås kommun på 7 000 kronor.

Enligt åklagaren har kvinnan förfalskat kvitton på hyresinbetalningar som hon inte gjort.

De falska kvittona visade hon upp för socialförvaltningen och fick därmed bistånd till hyran under två månader.

Kvinnan har erkänt.

Kvinna åtalas för bidragsbrott

Under ett års tid fick en kvinna i Mönsterås ut cirka 100 000 kronor i aktivitetsersättning via Försäkringskassan, trots att hon arbetade och hade lön.

Hon fick också ut närmare 40 000 kronor i bostadstillägg utan att ha rätt till det.

Nu åtalas kvinnan misstänkt för bidragsbrott.

Bonde rapporterade slaktade djur för sent

En lantbrukare från kommunen går miste om pengar från Jordbruksverket för att han har rapporterat för sent om 17 slaktade handjur.

Träkolsrester dumpade i vattnet

Miljökontoret har fått in en anonym anmälan från en person som reagerar på att det dumpats träkolsrester i vattnet i närheten av en av kommunens badplatser.

Anmälaren undrar om det finns tillstånd till den typen av avstjälpning och frågar samtidigt efter om det finns muddringstillstånd på en privat fastighet i området. Muddringen där ska även ha utsträckts till mark som är kommunens allmänning.

Renovering krävs för att vattenintag inte ska brista

En akut renovering måste ske av Södra Cells vattenintag i Emån för brister anläggningen helt kan man tvingas stoppa fabriken.

Boende utökar inte personalen

I våras kritiserades kommunen för att ha haft för lite personal på ett boende för äldre. Nu svarar man på kritiken, men någon utökning av personalen görs inte.

700 tillfälligt utan bredband

Under dagen drabbas cirka 700 Teliakunder i Mönsterås kommun av avbrott i bredbandstrafiken.

Det hela beror på en uppgradering som Telia jobbar med och som påverkar internettrafiken i Blomstermåla och Fliseryd. I Blomstermåla drabbas cirka 490 privatkunder och ett mindre antal företag av avbrottet, som man räknar med kommer att pågå under förmiddagen. I Fliseryd uppgraderas nätet under eftermiddagen och där drabbas cirka 200 hushåll och ett mindre antal företag. Både bredband, digital-TV och bredbandstelefon påverkas. Arbetet beräknas vara klart vid halvtretiden i eftermiddag på de aktuella orterna, där även Kristdala ingår.

13-åringar besteg Sveriges högsta berg

– Det var häftigt att gå upp på ett så högt berg, men jag trodde inte att det skulle vara så stenigt, säger Alfred Karlsson som nyligen besteg Sveriges högsta berg Kebnekaise.

Öl och vin stals vid inbrott i klubbhus

Mönsterås segelklubb blev av med öl, vin, läsk och mat och den kärra tjuvarna stal för att transportera bort stöldgodset på när de bröt sig in i klubbhuset någon gång mellan den tisdag och torsdag den här veckan.

Enligt polisanmälan rörde det sig om cirka 100 burkar öl, 25 flaskor läsk och ett mindre antal vinflaskor.

Gräsklippare stals i Siggehorva

En åkgräsklippare värd 11 000 kronor stals vid ett inbrott i ett förråd i Siggehorva utanför Mönsterås.

Inbrottet har skett någon gång under augusti månad. Vid tillfället stals även kopparrör.

Politiker mot väggen

Politikerna ställdes mot väggen om de höga tomträttshyrorna på bland annat Oknö. Men Roland Åkesson (C) kunde inte lova någon sänkning – bara att man ska titta över reglerna.

Ny skatt kan kosta Södra 55 miljoner

Oron inom åkeribranschen och skogsindustrin är stor inför vad som ska hända om en ny kilometerskatt för lastbilar införs.

Man som störde

Strax före klockan tre på onsdagseftermiddagen fick polisen rycka ut till en adress i centrala Mönsterås, där en man störde på gården.

När polisen hunnit fram hade mannen dock lämnat platsen springande. Han är i 20-årsåldern och känd av polisen. I början fanns uppgifter om att mannen bland hade mannen slagit sönder utemöbler vid en hyresfastighet., men enligt vakthavande polisbefäl i länet i Kalmar på onsdagskvällen visade det sig senare att så inte var fallet. Inget hade skadats. Däremot uppträdde mannen högljutt och störande. Han var på onsdagskvällen fortfarande borta.