Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Hultsfred

Miljöfrågor och ett grönare Hultsfred. Skolan, kommunika...

Miljöfrågor och ett grönare Hultsfred. Skolan, kommunikationer och hur kommunen ska profilera sig i framtiden när festivalen gått i graven. Det var frågor som debatterades när elever från Hultsfreds gymnasium fick lyssna till såväl alliansen som de rödgröna på Valhall under måndagen.

Skaras stolthet dragplåster på Upptaget 2010

Mörlundaslätten är kända för sina kvalitetsknölar och Axelssons på Kronogården i Aby har leveransavtal med fem kommuner och levererar till totalt ett 70-tal butiker och restauranger.

Häktades efter hot med yxa

Tingsrätten häktade på fredagseftermiddagen den 32-åring som vid olika tillfällen hotat personal på behandlingshemmet Ekängen i Virserum.

Pojke utsatt för rånförsök

En elvaårig pojke utsattes för ett våldsamt rånförsök i Hultsfred på torsdagen.

Rockarkivet kan få miljönstöd

Kultur- och fritidschefen Christina Brandt föreslår att kommunen ger ett bidrag på 1,8 miljoner till rockarkivet för att trygga verksamheten de kommande åren.

Bert Karlsson gästar årets potatisfest

Axelssons i Abys stora potatisfest har vuxit till sig ytterligare. Nya medarrangörer och en matengagerad Bert Karlsson finns på menyn i år.

Polisen tar krafttag mot buskörare

Hultsfredspolisen ska intensifiera jakten på buskörare i Virserum den kommande tiden, enligt närpolischefen.

John-Åke Andersson berättar att ett stort antal klagomål kommit in från privatpersoner om körningarna kvälls- och nattetid men också från ett företag som drabbats av skadegörelse.

– Det är Demanders som har fått en fönsterruta förstörd, säger han. Sannolikt på grund av att någon spunnit loss med en personbil utanför byggnaden och på så sätt skjutit stenar mot rutan.

33-åring hotade vårdare med yxa

En 33-årig man i Hultsfred anhölls på tisdagen efter att ha hotat vårdpersonal med en yxa.

Mannen hade inte skött sig i det fria och skulle hämtas tillbaka till ett behandlingshem. När vårdarna skulle hämta mannen hotade han dem med en yxa. Mannen ska även ha jagat vårdarna. 33-åringen misstänks för försök till grov misshandel och grovt olaga hot.

Svåra frakturer - fick åka hem

71-årige Jan Ahlqvist ådrog sig en stor bäckenbensfraktur när han ramlade ner från garagetaket. Trots två röntgenbehandlingar missade läkaren på Västerviks sjukhus skadan och skickade hem honom obehandlad med en burk värktabletter som tröst.

Full man stoppade trafiken

En berusad man lade sig obstinat mitt i gatan och skapade ett mindre trafikkaos i Virserum under torsdagskvällen.

Brandkåren kom inte in - låset var bytt

Räddningstjänsten i Hultsfred larmades till folktandvården tidigt på onsdagsmorgonen.

Det brann inte alls men man stötte på problem direkt ändå.

– Det visade sig att landstinget bytt ut låset utan att meddela oss eller ge oss en ny nyckel, säger räddningsledaren Michael Hesselgård. Det tog en timme innan vi lyckades få tag på någon med nyckel. Man vill ju ogärna bryta sönder en dörr på grund av ett fellarm.

Sköt sig med spikpistol i magen

En anställd på en träindustri i Kvillsfors fördes på onsdagen till Eksjö lasarett efter att ha skjutit sig med en spikpistol i magen.

Mannen slant när han skulle spika en list och råkade få verktyget mot kroppen.

Enligt Kalmarpolisen blev han inte allvarligt skadad.

Händelsen är anmäld som arbetsplatsolycka och kommer nu att utredas.

Inbrott i fritidshus

Natten mellan tisdagen och onsdagen tog sig inbrottstjuvar in i ett fritidshus på Björkuddevägen genom att krossa ett köksfönster.

Väl inne i huset stals en klocka och en bronsstatyett.

Rockpartys konkurs kan ta tid att avsluta

Det kommer att ta lång tid att avsluta Rockpartykoncernens konkurs.

Villaägare kom på inbrottstjuv

En villaägare utanför Mörlunda fick en obehaglig överraskning vid 23.30-tiden på måndagen.

Villaägaren hade precis varit uppe och besökt toaletten, när han på vägen tillbaka plötsligt stod öga mot öga med en främmande person. Personen hötte med huvudet på en yxa och försvann därefter ut från huset. Senare konstaterades att tjuven bland annat stulit klockor och bilnycklar. Gärningsmannen hade tagit sig in via källaren.

Kvinna åtalas för stöldgods under kjolen

Den kvinna som i somras ertappades med att stjäla på Willys och sedan gömma varorna i en påse under kjolen åtalas nu vid Kalmar tingsrätt.

Omfattande tågklotter i Hultsfred

Veolia transport har anmält omfattande klotter av tre tåg natten till fredagen.

Ett tåg i Hultsfred fick hela långsidan nedklottrad, samma natt som tåg även klottrades ner i Vimmerby och Västervik.

Hultsfred sämst på miljöbilar

Enligt Kristdemokraterna är Hultsfred sämst i länet och bland de sämsta i landet på att handla upp miljövänliga och säkra bilar till den kommunala verksamheten.

Restaurang bestals på stor summa pengar

Faisals Grillstuga på Vetlandavägen i Målilla drabbades av ett inbrott natten mot torsdag.

Förövarna fick med sig en större summa pengar samt rikskuponger. Ägaren till Faisals Grillstuga fick larmet vid tjugo i två på natten. Området är avspärrat för teknisk undersökning.

Fräck stöldliga härjar dagtid

Hultsfredspolisen varnar för att en stöldliga som helt fräckt går in i människors hem dagtid kan vara i farten.