Visa endast rubriker

Häktades efter hot med yxa

Tingsrätten häktade på fredagseftermiddagen den 32-åring som vid olika tillfällen hotat personal på behandlingshemmet Ekängen i Virserum.

Mannen fälldes i april för olaga hot mot en kvinnlig anställd på hemmet. Anledningen den gången var att han i sin tankevärld hade ett förhållande med henne men att känslorna inte längre var besvarade.
Förra helgen började han prata om att han ville få tag i en slägga för att med denna ge sig på kvinnan. De nya hoten gjorde att han fördes han över till en psykiatrisk mottagning i Halmstad med skickades hem till Halmstad redan dagen efter.
De ansvariga för behandlingshemmet tog hoten han yttrat på allvar och beslutade därför att han inte längre skulle få bo i egen lägenhet. I samband med flytten blev han irriterad på en manlig vårdare och jagade efter denne med en yxa i händerna.
Under häktningsförhandlingen nekade 32-åringen till alla anklagelser men domstolen fann honom på sannolika skäl misstänkt för två fall av olaga hot. Innan den kommande rättegången ska han genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.