Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Västervik

Lanthandeln fick politikerbesök

Moderaterna vill vara Sveriges arbetarparti. Nu vill dom också bli ett bondeparti. Riksdagsman Bengt-Anders Johansson från Smålandsstenar är partiets första talesman i landsbygdsfrågor. På tisdagen fick han det svettigt när han stannade till hos lanthandlaren i Blackstad.

Cancerpatient anmäler läkare i Västervik

En kvinna från norra länet anmäler en läkare på Västerviks sjukhus till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Kvinnan har flera gånger opererats för en hjärntumör och eftervården i såväl Kalmar som Västervik har varit felaktig på flera punkter enligt kvinna.

"Stoppa invandringen och satsa på äldrevård"

Stoppa invandringen. Stoppa mångkulturen. Förbjud heltäckande slöjor på allmän plats och sluta dalta med kriminella. Sätt de grova skurkarna bakom lås och bom för alltid. Välkomna till Sverigedemokraternas vardagsrum.

Kritik mot Lysingsbadet

Västervik Resort har gått förbi upphandlingsreglerna under 2009. Revisorerna är kritiska.   Styrelsen värjer sig, men erkänner också brister i framförhållningen.

Speedwaysponsor hoppar av

Sparbanksstiftelsen Tjustbygden fortsätter inte att sponsra speedwayklubben i Västervik, WMSK. Det framgår av ett brev till kultur- och fritidsnämnden.

Ger inga löften om skolorna

Olof Nimhed lovar inte att alla skolor får vara kvar, men han lovar däremot att satsa rejält på ett nytt högstadium i Gamleby.

Han vill skrota landstinget

Olof Nimhed (VDM) anser att landstinget är ett förlegat system, som har överlevt sig självt. Det räcker att ha två nivåer, stat och kommun.

Jennie leder jobbet på VT

Västerviks-Tidningens nyhetschef Ulrik Alvarsson är under det kommande halvåret tjänstledig för att vara redaktör för nystartade Lokaltidningen Nordöstra Småland.

Två av tre nämndemän är 60 år eller äldre

Att locka unga till att vara nämndemän till våra domstolar är lättare sagt än gjort. 66 procent av kommunens 21 nämndemän är 60 år eller äldre.

15 vårdplatser blir två

Altona, Rodret och Slussen syr ihop sina verksamheter för att spara pengar.  Men de med mest problem hamnar utanför satsningen.

Många kom till soliga Falerumsdagen

I lördags arrangerade Falerums bygdekommitté Falerumsdagen i ett strålande väder. Som vanligt hade väldigt mycket folk kommit till marknadsplatsen vid Klädhuset där den intresserade kunde göra fina fynd och hitta det mesta.

The Playtones lockade många till familjedagen på Terranova

Ett uppskattat inslag på söndagens familjefest på Terranova var The Playtones som var vinnare av Dansbandskampen 2009.

Egna företagare lever dödsfarligt

Det finns många risker med att starta företag. Höga skulder, är ett exempel. Undersökningar visar att högt skuldsatta personer har en betydligt högre dödlighet än personer utan skulder. - Man ska inte tro att eget företagande alltid är en dans på rosor, säger Inggun Halling som varit sin egen chef i över tio år.

Svartbygge i Ankarsum?

En anonym anmälan har kommit in till Miljö- och byggnadskontoret om att två garage har rivits samt att nya byggnader har uppförts på en fastighet i Ankarsum.

Vagnslider växer fram i Lofta

Nästa år kommer Lofta hembygdsförening att kunna ta sitt nya vagnslider i bruk. Det byggs just nu av ideella krafter och bygget startade med en motorsåg i skogen.

Kontor eller kafé

En ansökan har inkommit till miljö- och byggnadskontoret angående ombyggnad av några lokaler till kontor.

Ganska fint väder i helgen

Det ser ut att bli en ganska fin helg nu. Visserligen lite kylig men med växlande molnighet, lite sol ibland och inget regn. Regn har vi fått tillräckligt med den senaste tiden.

"Tjustbanan kommer först"

Först och främst ska det bli fart på Tjustbanan. Det lovar den lokala rödgröna oppositionen i sitt valmanifest.

Villainbrott i Virum

På torsdagen inträffade en inbrott i Virum strax utanför Hjorted.

Rådhuset renoveras snart

Renoveringen av Rådhuset i Västervik har dröjt flera år, men nu ser det ut som om det börjar röra på sig. I bästa fall kan det bli byggstart redan vid årsskiftet.