Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Kalmar

"Ren och skär mobbing av TV4 att stoppar reklamfilmen"

Mångkultur, svenskarnas parti, omsorg och vård. Det är lite av vad som dök upp i chatten med Sverigedemokraternas Thoralf Alfsson.

Veterinär frias från anklagelser

En veterinär från Kalmar och en från Luleå frias från anklagelserna om felbehandling av en hund. Enligt anmälan ville hundens ägare ha skadestånd om 50 000 kronor när valpar dog när hunden skulle föda. Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvårdsbeslut avvisar dock yrkandet om ersättning och skriver också att anmälan inte leder till någon disciplinpåföljd.

Rusning efter husbilar i länet

Svenskens husbilsköp slår rekord och i Kalmar län ligger man till och med över riksgenomsnittet. Under första halvåret, i Kalmar län, i år har försäljningen ökat med 60 procent i jämförelse med samma period i fjol. I hela Sverige har det köpts 47 procent fler husbilar 2010. Siffrorna presenterades i samband med att Elmias husvagns och husbilsmässa startade.

Polis kritiseras av Justitieombudsmannen

En polis i länet kritiseras av Justitieombudsmannen.

Hon har på eget initiativ begärt ut journalen från en psykiatrisk klinik för en patient som hade anmält sina grannar för hemfridsbrott. Polisen säger att hon ville veta om patientens psykiska hälsa inte var i ordning. JO anser att polisen borde ha frågat förundersökningsledaren om journalen borde ha begärts ut. Nu utreder även en åklagare om sjukhuset gjort sig skyldig till brott mot tystnadsplikten.

Skurmaskin stals från universitetet

En maskin värd 70 000 kronor har stulits från Linnéuniversitetet någon gång mellan måndag och onsdag. Maskinen, som används för att skura golv, stod ute i korridoren i universitetets lokal på Smålandsgatan när den stals.

Kalmar rasar på skolranking

Kalmar har rasat 29 platser på skolrankingen på ett år. Sämst är kommunen på lärarlöner, medan man är bäst på elever med högskolebehörighet.

"Det ska vara enkelt att vara miljövänlig"

Järnväg, Sverigedemokrater, dinosaurier och biogas. Det är något av vad som dök upp i chatten med miljöpartisterna Jonas Löhnn och Anna Thore på Barometern.se.

"Pappor har inte en chans"

I Kalmar län har pappor minimal chans att få enskild vårdnad om sina barn. I minst fyra fall av fem dömer Kalmar tingsrätt till mammans fördel vid vårdnadstvister.

Socialchefen förnekar att män skulle diskrimineras


Jan Bolin, socialchef i Kalmar kommun, tillbakavisar bestämt att mammor skulle ha fördelar i utredningar som familjerättssekreterarna gör inför vårdnadstvister.

Göran Hägglund gästar Kalmar

"On the road again. Nu är jag på väg mot Kalmar", skriver KD-ledaren Göran Hägglund på sin Facebooksida.

Klockan 10.40 kommer Hägglund till Baronens köpcentrum för att frågas ut om kristdemokraternas viktigaste frågor samt träffa väljare.

30-skylt gör det tydligare

Efter missnöje från trafikanter i Berga har kommunen satt upp en 30-skylt på Jägarevägen. –?Vi vill göra det tydligare för bilisterna, säger Stefan Larsson, trafikingenjör på serviceförvaltningen.

Narkotika hittades i 17-åringas kläder

Två ungdomar i 17-årsåldern försökte ta sig in på Vallen på lördagskvällen.

Eftersom de inte hade åldern inne hade de någon annans legitimation. I stället för att släppa in killarna kallade man på polis och de två förhördes. De är nu misstänkta för narkotikabrott eftersom man hittade narkotika i deras kläder.

Gamla lusmedel byts mot nya

De envisa små huvudlössen är snart här. Men de vanliga medlen som brukade ta kål på dem, fungerar inte längre.

Hagbyskolan redo för ny invasion av löss

På Hagbyskolan har inget fall av huvudlöss rapporterats än, men rektorn Ann-Christine Kittel-Olsson bara väntar.

Nya rum i renoverad domkyrka

Arbetet med att renovera Kalmar domkyrka fortsätter. Nu är det stor aktivitet i östra delen där man ska skapa två nya rum genom att sänka taket.

Förrådsinbrott på Amorvägen

Ett inbrott i ett källarförråd på Amorvägen upptäcktes på lördagen.

Någon hade tagit sig in i förrådet genom att klippa upp hänglåset. En gitarr och flyttkartonger stals därefter ur källaren.

Förrådsinbrott på Djurängsvägen

Ett uppklippt hänglås på källarförrådet upptäcktes på söndagsmorgonen på Djurängsvägen.

Det är oklart om något blivit stulet.

Tjuv tog sig in genom fönster

Ett fönster på glänt på Ölandsgatan lockade tjuven. Genom fönstret tog han sig in runt klockan två på natten.

Och trots att lägenhetsinnehavaren var hemma märkte han inget. Tjuven fick med sig en dator, en laptop och en klocka.

Tempo slår igen i Baronen

I tre månader har Eldar Hukic drivit Tempo i Baronen. Men den 30 september upphör butiken.