Visa endast rubriker

Miljöfrågor och ett grönare Hultsfred. Skolan, kommunika...

Miljöfrågor och ett grönare Hultsfred. Skolan, kommunikationer och hur kommunen ska profilera sig i framtiden när festivalen gått i graven. Det var frågor som debatterades när elever från Hultsfreds gymnasium fick lyssna till såväl alliansen som de rödgröna på Valhall under måndagen.

Oenighet i blocken under skoldebatt
Oenigheten mellan blocken över friskolans etablering i Virserum var total. Alliansen kunde inte blunda för samhällsengagemanget. De såg det som ett friskhetstecken och ställde upp helhjärtat medan de övriga partierna ser det som att högstadieeleverna tvingas kvar på orten.
Samtliga vill ha en fortsatt utveckling på mer attraktiva utbildningar på främst Campus och man hoppas även fortsättningsvis kunna profilera sig som musikkommunen men även som en upplevelsekommun med tanke på andra evenemang som speedway, Virserums musikdagar och dansbandsgalor.
–?Det finns en enorm kompetens och en del projekt är på gång som talangcoaching exempelvis, sa Åke Nilsson (KD).
En del smutskastning och lögnanklagelser förekom. Alliansen menar att den rödgröna ledningen i kommunen använt pengar i riskfyllda projekt och att de lovar vitt och brett, såsom ökade studiebidrag.
–?Det är precis som vanligt innan valet, då har alla partier spenderar­byxorna på, sa Börje Helgesson­ (FP).
”Det är precis som vanligt innan valet, då har alla partier spenderarbyxorna på.”
Börje Helgesson, (FP)