Visa endast rubriker

Lanthandel öppnar inom kort

Lanthandeln i Broakulla öppnar igen runt den 20 september. Den nye ägaren Tawfik Ghoseh har flyttat till samhället med sin stora familj och han ser stora möjligheter i Broakulla.

Tack vare broakullabon Jan-Erik Jansson fick Tawfik Ghoseh upp ögonen för butiken på Landsvägen som varit stängd sedan januari.
– Det här hade aldrig varit möjligt utan honom. Han har hjälpt mig ofantligt mycket, och jag tycker mycket om både broakullaborna och skolpersonalen, säger Ghoseh som nu förbereder lokalerna inför varuleveranserna.
Han har köpt butiksfastigheten av kommunen.
– Jag vill inte hyra, varken lokaler eller inventarier. Allting blir mycket enklare när man kan ta ett helhetsgrepp om verksamheten.
När verksamheten är igång runt den 20 september kommer butiken att heta Tempo, och i november öppnar Ghoseh även en pizzeria och lunchservering i före detta bankhuset på Bruksgatan.
Han ska driva broakullabutiken parallellt med Tempo i Holmsjö. Livsmedelshandeln i Tving har han dock avyttrat.
– Jag ska jobba halva tiden i Broakulla och halva tiden i Holmsjö. Det blir tolv, tretton timmar om dagen sju dagar i veckan, men det är jag van vid.
Han kom till Sverige för sju år sedan från uppväxtens Jerusalem. Där blev han företagare 1982.
– Jag var 17 år och började med glasmästeri. 1989 gick jag över till bensinmackar och minilivs och sedan blev det renodlad livsmedelshandel.
Till Sverige kom tiobarnspappan för sju år sedan, och det var kärleken till Hanna Ghoseh som förde honom hit. Då började han med att driva en större Tempo-butik i Avesta i Dalarna.
– Jag hade åtta anställda och hade velat ha en lika stor butik här, men nu får jag driva två istället.
Hanna Ghoseh är nu hemma med familjens yngsta medlem som är 3,5 månader, men sedan ska hon jobba i affären.
– Det finns mycket att göra och huset ska målas om och snyggas upp, men det kommer att bli jättefint när allt är klart, säger hon.
Hon är palestinier och han är israel.
– Men vi krigar inte, säger Hanna Ghoseh och ler.