Visa endast rubriker

?Vi står inte och faller med kommunvalet?

Att de etablerade partierna i Emmaboda är måttligt förtjusta i Svenskarnas partis uppdykande på den politiska scenen framgick av en artikel i tisdagstidningen. I dag låter vi Anders Ärleskog, förstanamn på partiets kommunlista, komma till tals.

Vilken anser du
är den viktigaste frågan i årets val?

– Att stoppa invandringen och i?stället börja utvisa personer som enligt vår mening fått sina svenska medborgarskap alldeles för lättvindigt.
Förutom i Emmaboda ställer Svenskarnas parti även upp i Svalöv, Färgelanda, Grästorp, Surahammar, Motala, Mönsterås och Kalmar.

Hur förklarar du att det går att köpa Hitlerprylar, böcker och bilder, på er hemsida?

– Vi har en internetbutik där vi säljer historiskt material och nationalistisk musik och en hel del material som är kopplat till den nordiska historien. Men vi har ingen sida som hyllar Hitler. I internetbutiken finns material som intresserar folk och vi har ingen anledning att ta avstånd från någon bild.

Blir ni besvikna om ni inte tar en plats i kommunfullmäktige i Emmaboda?
– Nej, vi står inte och faller med kommunvalet utan arbetar långsiktigt för att bygga upp en svensk folkrörelse. Som vi ser det håller hela nationen och västerlandet på att kollapsa. Det finns ingen trygghet i samhället och folk tar inte ansvar för varandra längre, säger Anders Ärleskog.
Enligt tidskriften Expo satt Anders Ärleskog tidigare i riksledningen för Nationalsocialistisk front, NSF. Ett parti som 2008 omvandlades till först Folkfronten och sedan 2009 till Svenskarnas parti. I och med omvandlingen försvann de tidigare tydliga referenserna till nazismen.
Han är dömd för bland annat hets mot folkgrupp, i samband med en demonstration i Trollhättan 1999, och skadegörelse.