Visa endast rubriker

"Det har länge varit överkapacitet i köken"

Per Lindberg är tillförordnad socialchef i Torsås, hans egentliga titel är personalchef och han har inte hunnit sätta sig närmare in i matkostnaderna.

Ni har den tredje högsta matavgiften i landet. Varför?


– Vi tar ut de faktiska kostnader för maten som vi har. Kostnader för råvaror, personal och lokaler, säger Per Lindberg.

Men varför väljer ni att ta betalt för personal och lokalhyra?


– Jag är tillfällig socialchef och är inte påläst om Socialtjänstlagen. Jag vill vänta med att uttala mig.

Kökscheferna på Sophiagården och Mariahemmet ska sätta sig ned tillsammans med personalchefen och ekonomiavdelningen på kommunen. Syftet är att få ned de höga matpriserna.

– Det har länge varit överkapacitet i köken. De har inte anpassat personalkostnaderna efter situationen. Vi håller på att minska ned personalen på Sophiagården, säger Mikael Carlsson, kostansvarig inom äldrevården.