Visa endast rubriker

M vill veta var S ska söka stöd

- Socialdemokraterna måste lämna besked om varifrån man ämnar söka stöd - i händelse av valseger.

Det menar Mona Magnusson, gruppledare för Moderaterna i Torsås kommun.
Roland Swedestam (S) och hans partikamrater har deklarerat att man vill styra kommunen nästa mandatperiod också.
- Vem kommer man då att söka stöd ifrån? Under de här fyra åren har man fiskat lite överallt. Ibland har man valt hela alliansen eller delar av den, ibland Torsåspartiet, säger Mona Magnusson.
Magnusson är skeptisk till att socialdemokraterna har skött allting bra. Hon pekar bland annat på biblioteksfrågan.
- Man kör bara på innan man har tagit fram kostnads- och konsekvensanalys och lyssnar inte på kommuninvånarna. Man borde titta på hela skolans renovering i detta sammanhanget då skollokalerna är i så dåligt skick. Våra ungdomar måste också ha skäliga lokaler att jobba i.
(M)-ledaren riktar även kritik mot simhallsavtalet med Möre Hotells i Söderåkra nya ägare.
- På simhallsavtalet har man sparat 800 000 kronor - hur vet man det? Det är kommuninvånarnas skattepengar det handlar om. Vi vill att man tar fram riktiga underlag innan man går till beslut.
Roland Swedestam siktar i första hand på egen majoritet där kohandel inte behövs.
- Valet får avgöra helt enkelt, och om vi inte får egen majoritet kommer vi att fortsätta som vi jobbat under den här fyra åren.
Han avfärdar Magnussons kritik.
- Alliansen har varit splittrad i de flesta viktiga frågor under mandatperioden. Det enda av vikt man var enig om var i motståndet mot byggnationen av Tuppenhuset, och de var splittrade ifråga om VA-utbyggnaden söder om Bergkvara, Brobacksgården i Söderåkra och Valfridsboområdet i Torsås. Nu försöker man dock få det att låta som om Valfridsbo, som ju blev väldigt lyckat, är deras förtjänst. Fast så var det inte alls.