Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Örebro Län

örebro Örebro län ligger centralt i Sverige och drar naturligtvis många fördelar av detta. Hit är det lätt att förflytta sig uti i övriga Sverige, men det är också relativt enkelt att ta sig till Västeuropa. Länet är litet men starkt inom ett antal områden. Örebro län kan också bjuda på en rik natur med allt från kullar och berg, till slättland, ängar, skog och sjöar. Örebro är själva centralorten och har ett fint service- och kulturutbud. Övriga stora orter är Karlskoga och Kumla, där den kända Kumlaanstalten ligger. Totalt bor det cirka 280 000 i Örebro län och regionen omfattas av landskapet Närke, samt vissa delar av Värmland, Västergötland och Västmanland.

Letar du nyheter från Örebro län? Här hittar du alla nyheter från Örebro praktiskt samlade på samma ställe. Ingen nyhet är för liten och både lokaltidningar och rikstäckande tidningar är representerade.

Hollywood nästa för Linus och Anna

Anna och Linus älskar film. Nu ska de, med stöd av stipendier från USA, plugga filmkunskap på Film Academy i Los Angeles.

– Det känns overkligt och otroligt kul, säger Anna.

Hojskoj i slalombacken

Antingen så gillar och kör man hoj, eller så är man slalomfantast, eller? Morgan Rosell gillar dock både motorer och skidor, och det bäddade för en annorlunda helg och Bergslagsäventyr i Klackenbacken.

Ställer ut med barnbarnen

Norakonstnären Anita Lindgren ut sina egna och barnbarnens alster på Blå Soffan i Kopparberg.

Gruvan ska bli ett kulturcenter

Den nedlagda gruvan i Ställberg ska omvandlas till ett internationellt scen- och konstcenter. Budgeten för kultursatsningen är drygt 2,1 miljoner kronor.

211 000 kronor ska digitalisera bion

Svenska Filminstitutet beviljar ett stöd på 211 000 kronor för digitalisering av biografen i Kopparberg.

Ung ordförande i Unga allergiker

Hur tråkigt som helst att inte kunna vara med på fester eller kalas, att inte må bra efter ett biobesök eller turen i köpcentrat. Rickard Didic är bara tolv år men för en kamp för Unga allergiker.

Kläder och prylar fyndas på loppis

Med annandagsloppis smögs i går säsongen i Ställdalsparken i gång. Ett 30-tal bord var uthyrda och samlingssalen fylldes snabbt av besökare.

Gruvmuseet började brinna

Brandkåren larmades ungefär kvart över fyra på måndagseftermiddagen till en brand i gruvmuseet i Kopparberg.
I museibyggnaden finns också en bostad.
Från SOS Alarm meddelas att branden snabbt kunde släckas, att det brann i verandavägg och i verandatak, men att byggnaden i övrigt klarade sig utan skador.
Enligt uppgift från polisen orsakades branden troligen av en glödande cigarett i en askkopp vid några trasmattor som låg intill huset.

Flera bostadsinbrott under helgen

Påskledighet. Då slår tjuvarna till.

Polisen har larmats om fyra bostadsinbrott i länet under helgen, varav två i Degerfors.

Solgården firar påsken med fest

Ett 20-tal brukare samlades tillsammans med personal och anhöriga när Solgården bjöd på påskfest på skärtorsdagen.

Stora utmaningar väntar trots bra bokslut

För tolfte året i rad uppvisar Ljusnarsbergs kommun ett positivt resultat. Men utmaningarna inför framtiden är stora med befolkningsminskning och fler äldre kommuninvånare.

I byalagets lokal är kaffet alltid varmt

I byalagets lokal träffas man över en kopp kaffe, kanske köper några lotter och utbyter information om bygden. Och här produceras byalagets månadstidning Ställdalsbladet.

Misstänkt rånare ska undersökas

Mannen som misstänks för rånförsöket mot Bergslagens Sparbank i Kopparberg ska genomgå en liten sinnesundersökning.

Kyrkan byggs ut för 2,6 miljoner kronor

Bygglov har beviljats för att bygga ut Ljusnarsbergs kyrka. Beräknad kostnad för projektet är 2,5 till 2,6 miljoner kronor.

Ny samling för kyrkan inför valet

Nu slår sig Moderaterna, Centerpartiet och Samling för kyrkan ihop och går till kyrkoval i höst i Ljusnarsbergs församling.

Minus 1,2 miljoner för fastighetsbolaget

Resultatet för Ljusnarsbergs fastighets AB, LFAB, blev minus 1,2 miljoner kronor år 2012. Minuset förklaras främst med förlust vid en försäljning av industrifastigheter.

Kopparberg redo för skärtorsdagsblues

Det blir skärtorsdagsblues i Bångbro i år precis som alltid. Denna gång står The Domestic Bumblebees på scenen samt Blueass Bluesband. Och en nyhet är att arrangörsföreningen nu satsar på egen busslinje till och från Bångbro.

Omsorgstagare säger sitt i enkät

Upplevelsen av trygghet och respekt i arbetet med kommunens omsorgstagare utvärderas nu i en enkät. Målsättningen är att minst 90 procent av brukarna ska vara nöjda med insatserna.

Sopplunchen som ska mätta många

Med en tallrik soppa ska pengar samlas in mot hungersnöd. Svenska kyrkan och pingstförsamlingen gör en gemensam insats mot hunger och svält i världen.

Prognos om mer plus än budget

Budgeten för Ljusnarsbergs kommun 2013 är ett överskott på 4,2 miljoner kronor. Beräkningar pekar nu på ett överskott på 5,5 miljoner kronor.