Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Askersund

Telefonproblem i flera veckor

Mats och Christina Karlsson känner sig helt isolerade från yttervärlden. Deras fasta telefon har inte fungerat på tolv dagar, och med mobilen är det så dålig täckning att de måste stå ute i trädgården för att kunna prata i den.

Åtal om mordförsök skjuts upp

Åtalet för mordförsöket mot Luis Vasconcelos i Zinkgruvan dröjer. Det skulle ha lämnats under onsdagen, men åklagare Ewa Tvengström i Stockholm har begärt förlängd tid till 29 september.

24 fall av unga med sprit anmälda

Fler yngre personer än väntat på stan som innehade alkohol renderade 24 anmälningar om brott. Polisen har skickat sin återrapport från cruisingkvällen till kommunen.

Fritidsgården är nerlagd

Den ideellt drivna föreningen Rönneshytta fritidsgård Källaren har tvingats lägga ner sin verksamhet i källaren på skolan. Lokalen behövdes för syslöjd.

Förskola och skola slås i hop

Hammars skola byggs om och byggs ut, och förskolan Lunnagården flyttar in i lokalerna. Det står klart efter ett beslut i barn- och utbildningsnämnden. Investeringskostnaden beräknas bli 10 miljoner kronor.

Partier eniga i äldrefrågor

Frågan är om pensionärerna blev något klokare i frågan om vilket parti de ska rösta på efter onsdagens debatt om äldrefrågor. Politikerna var eniga i allt från att bygga badhus till att servera kyld mat i hemtjänsten.

Flygsäkerhet hotar vindkraftsplaner

Försvarsmakten har kastat grus i maskineriet med sitt remissvar om bygglovet för vindkraftverken på Olshammarshalvön.Inga vindkraftverk får byggas inom fyra mils radie från Karlsborgs flygplats innan flygsäkerheten är utredd.

Kolmilan tänds på lördag

Hösten är här och då ska milorna kola. På lördag eftermiddag tänds milan i Torpaskogen.

Gemenskap lockar vandrarhemsgäster

I semestertider är Harge populärt. För de långväga besökarna finns många varianter på boende. Lite extra bekvämlighet och nostalgi får man på Harges gamla skola.

Kommunen anmäler sig själv

Socialchefen Inger Adolfsson vill att Socialstyrelsen granskar förhållandena på äldreboendet Borgmästargården efter återkommande klagomål från anhöriga.

Kajsa sadlar om

Kommer inte Muhammed till berget får berget komma till Muhammed. Ungefär så tänkte Kajsa Caris-Ekefall. Får man inget jobb, får man fixa ett själv.

Gravarna kan ge oss svar

Kan kyrkogårdarnas gravstenar ge oss ytterligare kunskap om människorna som en gång levde och verkade på orten? Visst är det så, både titlar, levnadsålder och symboler berättar något för betraktaren.

Socialnämnden vill ha pengar till klimatanläggningar

Klimatanläggningar till alla särskilda boenden, nya datorer, nya möbler och ett riktigt golv på Ullavi aktivitetscentrum. Socialnämnden önskar mer pengar till investeringar från kommunstyrelsen.

Flyktingbarn kan få bo i Åmmeberg

Förläggningen för de ensamkommande flyktingbarnen som kommunen ska ta emot kan hamna i Åmmeberg. Inget beslut är fattat, men byggnaden som blir tom när Tallbackens förskola flyttar till skolan är högintressant.

Meddelanden har inte nått kommunen

Den som har skickat in ett medborgarförslag, klagomål eller anmälan till kommunens musikskola under sommaren måste göra det igen. Problem med kommunens hemsida har gjort att meddelanden som kommit in den vägen har försvunnit i cyberrymden.

Kräftgång i fisket

Det allmänna kräftfisket i Vättern under helgerna går på halvfart. Dåligt fångstresultat gör att färre fortsätter att fiska.

Hösten kom till Askersund

Är det marknad ska det vara något sånär väder. Det var det inte i går, och då valde många att stanna hemma i stugvärmen.

Askersunds äldsta hus klarade storbranden

Många har stannat upp när de vandrat i stadsparken längs Alsens strand och sett den vackra gamla stugan som ligger längs vägen. Sagers stuga är Askersunds äldsta hus och har en intressant historia.

Berguv räddades från drunkning

En fågelskådare räddade en skadad berguv som höll på att drunkna.