Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Nora

Landahl: ”Vi får betala för att arbeta”

Att betala för att äta pedagogiska luncher i skolan och förskolan upprör fackförbunden i Nora. Lärarförbundets ordförande Cickie Landahl är mycket kritisk till barn- och utbildningsnämndens beslut.

Inga spår efter rånarna

Ännu finns inga spår av de två maskerade män som rånade Ica-butiken på Soltunet i Nora i söndags.

Jernhelja säsongspremiär i Pershyttan

Under länsmuseets temadag Jernhelja i lördags öppnades hyttan i Pershyttan för allmänheten att själva gå runt i hyttan och upptäcka. Jernhelja gav också möjlighet att gå marknad och träffa på olika djur.

Moped och bil i krock - två ambulanser på plats

En olycka inträffade strax efter kl 14 i Nora vid Statoil.

Lista: Så utbildadeär folk i din kommun

Örebro, Nora och Lekeberg är de kommuner som har störst andel högutbildade i länet.

Nya Gullvivan försenas

Norabostäders planerade nybygge i kvarteret Gullvivan blir försenat. En granne har överklagat Bergslagens miljö- och byggnämnds bygglovsbeslut då han anser att beslutet strider mot gällande detaljplan.

-Jag kommer att föreslå nämnden att ärendet dras tillbaka och att vi börjar om, säger Mats Larsson, förvaltningschef på BMB.

Strandstugan räddad

Det blir glassfabrikören Anders Kadesjö som kommer att se till att Strandstugan i Nora blir sommarkafé även denna sommar.

-Jag beräknar öppna den 22 maj, säger Kadesjö.

"Sommar med Ernst" spelas in i Bergslagen

Försiktigt hemlighetsmakeri omger TV4:s produktion ”Sommar med Ernst”. Men NA har tillsammans med sina läsare luskat ut var Ernst Kirchsteiger kommer att spendera sin sommar.

Årets första golfrunda var efterlängtad

De har längtat sedan sista rundan i oktober. När Nora golfklubb öppnade sina sommargreener i helgen hängde de mest inbitna golfarna på låset.

Dyno provsköt för mycket

Länsstyrelsen har åtalsanmält Dyno Nobel för miljöbrott. Företaget ska ha provskjutit fler sprängkapslar än det haft tillstånd för.

Glaskonst som imponerar

Stort, med mycket färg och bilder. Så beskriver glaskonstnärerna Anna-Lena Åsemyr och Jonas Johansson det konstglas de ställer ut hos Sandbergs.

Fullt drag i musikförening

Nora musikförening är lite av en doldis – men har betytt mycket för musikerna i Nora. Många kända rockband har sina rötter där ochrhar repat i föreningens lokaler.

Anna vill ta plats

Med mottot ”Ingen kommer ihåg en fegis” ska 32-åriga Anna Magnusson ta plats i politiken i Nora. Som andranamn på Kristdemokraternas lista hägrar en plats i kommunfullmäktige.

– Vill man ta plats måste man bestämma sig för att ta plats, säger Anna.

Därför är din gamla tv brandfarlig

Stäng av tv:n helt om du vill vara säker på att den inte börjar brinna. Det rådet ger brandingenjörerna på Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB.

Familj räddad ur brinnande hus

(UPPDATERAD 07.45) När familjen låg och sov började det brinna i den påslagna TV:n. Ett av barnen i huset vaknade av den kraftiga röken och väckte familjen.

Länets största bytardagar är på Karlsäng

Här byter tusentals prylar ägare. Allt från hoppgungor till toppluvor.

Falska brev upprör

Norabon Christer Stromberg är upprörd. Någon har nämligen skickat falska brev till fastighetsägare i Nora med Strombergs underskrift.

-Jag har fått höra att två brev kommit fram, säger Christer Stromberg. Och jag kommer att polisanmäla det här.

Vendel får hjälp att söka efter mormor

Fars släkt har han redan koll på. Men när släktforskarklubben under lördagen var på biblioteket passade vendel Pettersson på att ta hjälp att söka efter sin mormor.

Grymt och vackert i konsthallen

Grymma och brutala, samtidigt vackra och intima fotografier från krigs- och katastrofområden. Det bjöd Timansbergsbon den prisbelönte fotografen Eddy van Wessel på vid en vernissage i Nora konsthall i lördags.