Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Laxå

Inbrott i Laxå hallen

Laxå-hallen, före detta Esab-hallen, utsattes för ett omfattande inbrott natten mellan fredag och lördag. Vad som har stulits är inte känt.

Sköt sin 100:e älg

Kjell ”i Forstorp” Nilsson på Lilla Mon har jagat i 48 år. I måndags sköt han sin 100:e älg.

Kommunen tar emotensamma flyktingar

Kommunfullmäktige i Laxå är positiva till att Laxå kommun ska ta emot minst fem ensamkommande flyktingbarn. Avtal med Migrationsverket kommer att skrivas.

Älgjakt en naturskön upplevelse

För många är ett avbrott i det vardagliga jobbet en stimulans. Det är en av anledningarna till att Siv Berg tidigt i går morse drog på sig jaktkläderna och packade matsäcken i ryggsäcken.

Felaktig felparkeringsavgift

Gunnar Hallin från Åsbro tvingas att betala felparkeringsböter som skett i Göteborg trots att varken han eller bilen har varit där.

Mona Oskarsson fick Ramundebodaängeln

Hon förgyller livet för de äldre på Ramundergården och har engagerat sig i flyktingars levnadsöden. I går fick Laxåbon Mona Oskarsson årets Ramundebodaängel.

Satsar 1,3 miljoner på datorer och möbler

En klätterställning till förskolan Jordgubben, fler datorer och möbler till skolorna. Det är några av de saker som barn- och utbildningsnämnden vill investera i under 2011.

Åttorna ska knacka dörr

Nu startar slutspurten av insamlingskampanjen för Världens barn. Klass 8 B på Centralskolan hakar på och börjar knacka dörr på fredag och en vecka framåt.

Nytt liv på Nyhammar

Christer Nydahl och Lisa Björklund ska blåsa nytt liv i ryttaranläggningen på Nyhammars gård. Ett sambopar som ska bredda verksamheten i Laxå.

Barnen sjöng på torget

I dag firas förskolornas dag runt om i landet. I Laxå invaderades torget på torsdagsförmiddagen av barn och lärare med en samling för att uppmärksamma högtidsdagen. På scenen framförde de äldre baren många fina sånger under ledning av Katarina Piepenburg.

Kommunen köper stationen

Nu är det sista politiska beslutet fattat för att Resecentrum i Laxå ska bli verklighet. I tisdags beslutade politikerna i kommunstyrelsen att Laxå kommun kommer att köpa stationshuset och marken omkring för 100 000 kronor.

Nya Leaderpengar till nya projekt

Laxå, Ervalla och Åtorp. Det är tre orter som ska utvecklas och få en synlig plats på Sverigekartan med hjälp av eu-bidrag från Leader Mellansjölandet.

Flera miljövänliga förslag

Fler cykelvägar, dagligvaruhandel på nätet och bilpool inom kommunen. Flera förslag kom fram när Klimatpiloterna höll medborgarsamtal om hur resandet i Laxå kommun ska bli mer klimatsmart.

Sommarutställning med naturtema

Naturen är ett gemensamt intresse och motiv hos de båda sommarutställarna i Bakstugan. Annars är Gullvi Taalers och Enar Philipssons verk rätt olika.

Moppen hyllas i Hasselfors

Mopedfantaster i alla åldrar visade upp sina klenoder och tog dem på en rallytur i krokarna runt Hasselfors under lördagen. Mopedens dag har blivit en tradition i byn och både fordon och förare med några år på nacken dominerade.

Laxå Bruk tecknar avtal med ridskola

Laxå Bruk har tecknat avtal med Ridskolan Strömsholm om att leverera strömaterial av wellpapp.

Lärlingsutbildning till Laxå

SUF kommer att satsa på att få lärlingsutbildning på olika teknikföretag i Laxå kommun. Det för att höja kvaliteten på Industriprogrammet.

Troll tillverkades i trollverkstan

Trollen tog över Tiveds gamla skola under torsdagen. Barnen som besökte trollverkstan tillverkade stentroll av diverse naturmaterial och fick lyssna på spännande trollhistorier från trakten.

Stationshuset till salu

Laxå kommun får köpa stationsområdet i Laxå av Jernhusen AB för 100 000 kronor. Om ledamöterna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige klubbar igenom köpet så påbörjas bygget av resecentrum i höst.

Läckande kommunhus undersökt

Laxås kommunhus är i bättre skick än vad kommunledningen befarade. Det visar en besiktning gjord av Munters Torkteknik AB.