Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Hällefors

Miljonminus i omsorgen

Omsorgsnämndens prognos för 2010 pekar på ett underskott mot budget på minus 10,7 miljoner kronor.

Ny omsorgschef utsedd

Nu är det bestämt vem som blir ny chef för omsorgsförvaltningen i Hällefors. Hon heter Katarina Strömgren Sandh och är 47 år.

Upphittat kranium identifierat

Det kranium, som en jägare hittade i skogarna norr om Filipstad för snart två veckor sedan, tillhörde en Karlskogabo som varit försvunnen sedan 2002. Några skador som styrker teorin att Karlskogabon mördats har inte hittats.

Kursutbudet på Pihlskolan förnyas

Kursutbudet på Pihlskolans gymnasium förändras med den nya gymnasiereformen som införs höstterminen 2011. Kurser försvinner, men andra tar vid.

Två vargar får skjutas i länet

Två vargar i Örebro län får fällas under den kommande licensjakten 2011 varav en i södra delen av länet enligt Naturvårdsverkets beslut, det är en varg mindre än under senaste vinterns jakt. Totalt i hela landet får sammanlagt 20 vargar skjutas. Nytt för året är att vargjakt tillåts i Västmanlands län.

Manifestation mot terror

– Som muslim vill jag visa världen min avsky mot terrorism och att självmordsbombare inte kan accepteras.Det säger Aimal Zarif, intitiativtagare till en manifestation på Hällefors folkhögskola mot våld i samhället.

Ny nämnd har inte stöd av alla

En helt ny politisk nämnd, val- och demokratinämnden, införs. Men bara Koalition 2014 (S, HOB, V och C) står bakom beslutet, inte opposiotionen.

"Risk för jäv i omsorgsnämnden"

Med Ulrika Mellqvist (C) som ordförande i omsorgsnämnden och Annalena Järnberg (S) som vice ordförande finns det risk för jäv när nämnden tar beslut, anser Moderaterna och Grythyttelistan.

Full rulle på Samhall

Det går bra för Samhall i Hällefors. Samarbetet med Boråstapeter sedan många år är framgångsrikt och nästa år räknar man med nyanställningar.

De är Pihlskolans egna Nobelpristagare

Om likgiltighet, om konflikt mellan förnuft och känslor och om flykten från ett land i krig. Det är ämnena för segrarbidragen i Pihlskolans uppsatstävling Lilla Nobel.

Fortum säljer fjärrvärmen

Fortum säljer all sin fjärrvärmeverksamhet utanför Stockholmsregionen. Bland annat säljs fjärrvärmen i Hällefors. Köpare är Macquarie funds och prislappen är två miljarder kronor.

Ännu en ny tjänst inom kommunen

Ytterligare en ny tjänst inom Hällefors kommun ska inträttas. Nu är det personalenheten som behöver förstärkas.

Våldsam chokladtjuv häktad

Mannen stal 64 chokladkakor. Butikspersonalen höll fast mannen tills polis kom, men mannen var våldsam och sitter därför nu i häkte.

Hällefors IK blir seriesegrare

Trots att en omgång återstår i seriespelet så är Hällefors IK redan seriesegrare i division 3 Örebro/Västmanland B.

Hällefors lucia kröntes

Lucia är den goda ljusbärerskan framhöll professor Marie-Louise Danielsson-Tham i sitt kröningstal till Josefine Kuusisto, Hällefors lucia 2010.

Bildningsnämndensunderskott krymper

Underskottet i bildningsnämnden krymper. Nu närmar man sig ett nollresultat.

Nya villkor för Boabsom påverkar hyran

Kommunen måste från 1 januari 2011 ta ut marknadsmässig ränta för lån till Hällefors bostads AB enligt en ny lag om affärsmässiga principer. Detta påverkar nästa års hyror.

Bildspel: en fartfylldgymnastikuppvisning

Kön ringlade sig lång till sporthallen inför Gymnastikföreningens julshow. En fullspäckad eftermiddag med fart och fläkt skulle snart ta vid.

Femmorna tävlade i Lilla Nobel

Gymnasiet Pihlskolan har haft sin uppsatstävling Lilla Nobel i över 25 år. Nu har Snäckeskolan också en Lilla Nobel-tävling i skrivande, i samarbete med Pihlskolan.

Bättre rutiner förbidrag ska tas fram

Kommunens bidrag ska struktureras upp och gemensamma bidrags-kriterier tas fram.