Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Lindesberg

Vårdaren på Granhult utom fara

Vårdaren på Granhults behandlingshem som slogs medvetslös är utom fara.Men han minns ingenting av själva händelsen.

Lägenhet i lågor - en till sjukhus

(UPPDATERAD) Vid 22.45-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten om att det kom rök ur ett lägenhetsfönster i Guldsmedshyttan.

Ingen anmärkningmot anmäld läkare

En läkare vid Lindesbergs lasarett frias av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Han hade anmälts dit av anhöriga till en man som avled under 2009 i samband med en vårdinsats.

Inspektörer inspekterade

EU-organet FVO, Food veterinary Office i Dublin har under två dagar följt två livsmedelsinspektioner som Bergslagens miljö- och byggförvaltning gjort.

I tisdags gjorde livsmedelsinspektörerna Karolina Lönn och Marie Jonsson inspektion vid Fazer Amicas personalrestaurang Bergsmannen på Arvinmeritor.

Vändningen kom meden kännbar reparation

Fröviskolan har nyligen anmälts till Skolinspektionen. – Det är ett ständigt pågående arbete att hålla klimatet på en god nivå. Det konstaterar rektor May Seffon-Hård.

Chef ska anställas snarast

Nya evenemangshallen i Lindesberg kommer att ge minst tolv nya jobb. Föreningsalliansen har dragit igång arbetet med att rekrytera personal till det bolag som ska bildas.

Klart för dragracing

Motorklubben SHRA har fått klartecken att genomföra de planerade dragracingtävlingarna vid industrirakan nästa helg. Länsstyrelsen meddelade igår eftermiddag att det är klart med tillstånd.

2,5 kilometer endurobana byggs vid motorstadion

I onsdags beviljade Bergslagens miljö- och byggnämnd, BMB, bygglov för en 2,5 kilometer lång enduroslinga runt motorstadion vid Hidingen utanför Lindesberg.

Många amerikanare och någon engelsman

Årets första bilträff i Lindesberg såg ut att regna inne, men solen tittade fram lagom som de första bilarna rullade in på gräsmattorna nedanför Café Oscar och kyrkan. Rikard Kanlén i arrangerande SHRA kunde andas ut och börja dela ut gratislotter till deltagarna.

Skaplig vinst fördet första kvartalet

Lovisagruvan i närheten av Stråssa fortsätter att gå bra. Första kvartalet resulterade i en vinst på tre miljoner kronor. Det är en förbättring med 58 procent jämfört med samma period i fjol.

Bondkök ska väcka minnen från förr

Ett lagom slitet brädgolv. En radio med tyg framför högtalaren och fyra rejäla rattar för stationsinställningen. En gammal Bergslagsposten. Antikmönster på tapeten. Då lossnar det och minnena kommer fram.

Medvind för Vestas

Danska Vestas Wind Systems, dit Vestascastings Guldsmedshyttan AB hör, har nyligen rott hem bolagets största order någonsin.

Motordagen som har blivit en folkfest

För fjärde gången har Motordagen i Fellingsbro arrangerats.Inte trodde Peter Fryxell att idén skulle svälla ut till denna omfattning när han första gången ordnade korvservering och samlade fem-sex snygga bilar vid sin mack.

Lindeskolan kan förlora åtta tjänster

Prognosen tyder på ett underskott vid årets slut på omkring 6,9 miljoner kronor för skolan. En åtgärd är att banta Lindeskolans bemanning med åtta tjänster.

Ceder lovade förändringar

Under parollen ”Jobben först!” gick 120 personer med i årets demostrationståg på första maj. Anders Ceder lovade i sitt tal att skapa förändringar både inom näringslivet och kulturen om de röda får tillbaka makten i Lindesberg i höst.

Man gripen för mordförsök

En 28-årig man som är misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel greps i Guldsmedshyttan strax före midnatt under natten mot lördagen.

Orm skrämde slagpå kyrkvaktmästare

Kyrkvaktmästare Hans Larsson blev livrädd när han höll på att trampa på en stor orm vid kyrkogården i Frövi häromdagen. Precis som han skulle sätta ned ena foten upptäckte han faran.

EU ska granska livsmedelstillsyn

På tisdags och onsdag nästa vecka ska EU granska hur Bergslagens miljö- och byggförvaltning sköter sin livsmedelstillsyn.

18-åringen har häktatsför mordförsök på vårdare

Endast en person är misstänkt för mordförsöket på vårdaren på Granhults behandlingshem. Han häktades på torsdagen.

De andra två har släppts fria.

Sopavtal klart

Nora Lindefrakt kommer från och med nyår och fem år framåt ta hand om avfallet från hushållen i Nora, Lindesberg, Hällefors och Ljusnarsberg. Avtalet blev klart igår, onsdag.