Visa endast rubriker

Vite hotar pizzeria efter matförgiftning

Miljökontoret har fått in klagomål om misstänkt matförgiftning på Gånghesters Pizzeria.

Nu hotas pizzerian av vite på 3000 kronor per påbörjad vecka om de inte kan visa att rutinerna för att värma och kyla mat fungerar.

Beslutet i miljönämnden i veckan innebär också att företaget måste betala 800 kronor per timme för den extra inspektion som gjorts av miljökontoret.

Det var efter att två klagomål kommit in helt oberoende av varandra som inspektionen gjordes. Ett tiotal personer ska ha drabbats av misstänkt matförgiftning efter att ha ätit pizza i mitten av april.

Vid inspektion fann livsmedelsinspektörerna att rutiner när det exempelvis gäller dokumentation av temperaturtagningar helt har slutat att fungera efter miljökontorets senaste besök i slutet av mars.

Ett flertal brister rapporterades, bland annat när det gäller återupphettning av kebabkött.

– Jag tror att det är konkurrenter som har ringt och klagat på mig, säger dock George Iwas som driver pizzerian i Gånghester.

65 kebabpizzor såldes den aktuella dagen.

– Om det var problem med kebabköttet borde i så fall alla blivit sjuka, säger han.

Rutinerna har dokumenterats på ett separat papper under veckorna efter den senaste tillsynen och inte i den pärm som gjorts i ordning, påpekar han.

–Vi sköter oss bra, säger George Iwas.

Han uppmanar kunder som har kritik att ta kontakt med honom.