Visa endast rubriker

Vilket hallå det blev i hallen

Lördag: 400 gymnaster. Söndag: 140 fotbollsspelare.

Lägg sedan till kompisar, stolta/nervösa/glada föräldrar, arrangörer... Och ni förstår att idrottshallen i Tranemo haft en bra helg.

I lördags arrangerade Tranemo gymnastikförening Tranan Cup. Och 400 deltagare ägnade eftermiddagen åt tumbling och trampett – alltså åt att göra gymnastiska konster på matta eller i hopp.

Och Tranemo gymnastikförening passade på att lufta hundratalet egna deltagare. Föreningen har 320 aktiva barn och ungdomar!

Såväl bredden som toppen märktes än en gång. Ett guld lyckades tranemokillarna hoppa till sig.

Tävlingen var i trupp/lagform och i stället för att tävla i åldersklasser så styrde kunskapsnivån. Rent teoretiskt kunde alltså unga tävla på den svåraste nivån. Och därmed få ägna sig åt helskruv på trampett och sträckta saltomortaler och annat svårhanterbart.

Och allt gick med fart och fläkt. Vad sägs om 71 starter på några eftermiddagstimmar!

Snabbt gick det också att plocka i ordning i hallarna. För i går morse tog fotbollsspelarna över. TIF-cupen har blivit en klassiker och under fem hösthelger tampas barn i åldrarna 8 till 14 år.

Sjuhärad och Småland är de största leverantörerna av spelare. Men i går, när det var elvaåringarnas tur, så fanns lag från till exempel Göteborg och Falköping också på plan.

123 anmälda lag är årets facit. Och multiplicera med antalet spelare så innebär det att mer än tusen barn och ungdomar söker sig till Tranemo. Fast ändå har intresset svalnat något, som mest har 230 lag deltagit.

Men med start klockan 8.30 och final klockan 16 så blir det ändå hålligång. Redan efter några timmar fick arrangörerna ge sig ut på byn och jaga fler hamburgare...