Visa endast rubriker

V lämnar walk over i Bollebygd

V i Bollebygd lämnar walk over i kommunalvalet. Det blir ingen kommunal lista.

Barbro Ridell finns däremot med på region- och riksdagslistorna.

Vänstern i Bollebygd har denna mandatperiod haft två mandat i kommunfukllmäktige. Barbro Ridell och maken Tomas Ridell har haft de två ordinarie platserna.

– Det har varit ett tungt lass att dra, säger Barbro Ridell. Varken jag eller Tomas är sådana att vi gör något halvhjärtat, utan det blir mycket engagemang i både arbete och politik.

Hon säger att man vill vara insatt i alla frågor för att få igenom sin politik. Som litet parti gäller det att övertyga politikerna i de andra partierna.

– Större frågor stämmer vi förstås av med lokalföreningen, men annars blir det ofta att jag och Tomas diskuterar hemma på kvällarna. Det håller inte i längden att ett partis hela representation består av två personer i samma familj.

Efter att ha misslyckats med att få med andra på partiets lista väljer man nu att inte ha någon lista alls i Bollebygd. I stället uppmanar Bollebygdsvänstern sina väljare att rösta på Socialdemokraterna.

– De står oss närmast i välfärdsfrågorna, säger Barbro Ridell. Däremot kommer det att uppstå ett tomrum när det gäller miljöfrågor. Där har vi i Vänstern varit aktiva med många motioner.

Hon säger att helt kommer hon inte att släppa politiken. Fjärdeplatsen på regionlistan och fjärdeplatsen på riksdagslistan kan realistiskt sett ge max en ersättarplats i regionen. Däremot kommer de att bli flitiga med att lämna medborgarförslag.