Visa endast rubriker

Två Markbor åtalade för misshandel och skadegörelse

Två Markbor i 20-årsåldern har åtalats för misshandel och en lång rad skadegörelser och andra brott.

De båda Markborna som sedan tidigare är kriminellt belastade är denna gång misstänkta för att i januari ha misshandlat en kvinna i en lägenhet i Kinna. Den ene mannen ska bland annat ha släpat kvinnan i håret medan den andre sprayade henne i ögonen med ttårgas eller liknande. Vid samma tillfälle ska de också ha sparkat sönder en dörr och ett fönster.

Den ene mannen åtalas vidare för att ha förstört ett trappräcke på hedbo i Skene med hjälp av en hammare, samt ha sparkat sönder en dörr på en personbil på Storegårdsgatan i Kinna samt skurit sönder bildäck på Hedbovägen i Skene. Dessutom anklagas han för att ha sparkat sönder en dörr på Aratorpsvägen i Skene.

En kvinna som såg honom sparka sönder bildörren ska han ha hotat med att skjuta om hon inte höll tyst. Han åtalas också för innehav av nästan 21 gram cannabisharts, medan den andre mannen åtalas för att ha sålt nästan fem gram cannabisharts, ha varit amfetaminpåverkad och burit kniv.

– Bägge två har förnekat de flesta anklagelserna och åtalet bygger till stor del på målsägandes och vittnens uppgifter, uppger åklagaren Louise Eriksson.

– Det går att se ett mönster av hot och våld. Säkert spelar narkotika en viktig roll som förklaring, men exakt vad som hänt ska utredas under rättegången, tillägger hon.

Bägge männen nekar till de flesta av anklagelserna. Rättegång väntar i Borås tingsrätt.