Visa endast rubriker

S vill bygga bassäng vid Bollegården

Bollebygd har inga centrumnära badplatser för barnfamiljerna. Det vill Otto Andreasson (S) och Peter Rosholm (S) råda bot på med en bassäng i generationsparken bakom Bollegården.

Den som vill bada i Bollebygd får ta sig en bit från centrum, till exempelvis Ballasjön, Tubbared eller Nedflo. Eller till Stockasjön i Gesebol, Vannasjön eller badplatsen i Viaredssjön i Hultafors. Ballasjön är hyfsat nära även för cykelburna, men ingen är riktigt lättillgänglig från centralorten.

– På lång sikt är vår ambition att få ett badhus i Bollebygd, säger Peter Rosholm. Men i väntan på det är en bassäng eller plaskdamm en möjlighet för icke bilburna barnfamiljer att åtminstone få någon tillgång till bad.

Tanken är att placera bassängen i generationsparken bakom äldreboendet Bollegården. På sommaren kan den användas för bad och höst och vår kan man ha en fontän eller liknande igång.

– Det är inte märkvärdigare att anlägga en sådan bassäng än att göra en swimmingpool till en villa, säger Otto Andreasson. Vi skulle ha en riktigt grund del för de minsta barnen och en djupare del med cirka 70–80 centimeter vattendjup för större barn.

Peter Rosholm säger att en av de saker som kommer upp när han träffar barnfamiljer är att de saknar en lättillgänglig plats att gå och bada. Har man inte bil så är alternativet att ta sig iväg med cykel till Ballasjön och det är inte alltid så lätt.

För ungdomar är däremot Ballasjön en badplats som går att nå med cykel.

– Kommunen växer och vi måste tänka på den allmänna servicen till invånarna, säger Peter Rosholm. Vi har absolut inte övergivit tanken på ett badhus, men det är planer som får genomföras på längre sikt. Det tar tid med sådana större projekt. Under tiden skulle en sådan bassäng som vi föreslår åtminstone ge en del badmöjligheter.